Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Boukje-Keijzer
Bewaar als favoriet

Boukje Keijzer

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

We voelen ons vaak verlamd door regels. Gepromoveerd sociaal psycholoog, adviseur en ‘ontregelaar’ Boukje laat mensen ervaren dat je zélf iets aan de regeldruk kunt doen. Dat je niet hoeft te wachten tot de wet verandert of het systeem is aangepast.

DABOR

"Boukje kan op een enthousiaste en inspirerende manier vertellen over het effect van regels op een organisatie en hoe hiermee om te gaan met ruimte voor humor. Was een waardevol onderdeel van ons evenement, en de theorie hebben we daarna direct in praktijk gebracht."

Boukje Keijzer

Veel mensen hebben een haat-liefdeverhouding met regels. Regels zorgen voor duidelijkheid en houvast, maar zetten ook de werkelijkheid vast. Waardoor goede ideeën nooit voorbij ‘kan niet’, ‘mag niet’ en ‘past niet’ komen en er onvoldoende ruimte is voor de menselijke maat of maatwerk. De balans tussen regels en rek is zoek. Het kan anders.

Al meer dan 20 jaar weet Boukje Keijzer een ander licht op zaken te werpen. Ze is een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft tientallen organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels. Boukje ontrafelt tegen welke regels professionals aanlopen en wat we ermee beogen te regelen. Aan de hand van zeven rekstrategieën creëert ze ruimte om te focussen op wat belangrijk is. dat levert een heleboel tijdwinst en werkplezier op.

Gericht op cultuurverandering, maar vooral ook op het realiseren van doorbraken in concrete casussen of werkgebieden. Zodat er tijd vrijkomt voor het ‘echte’ werk en ruimte ontstaat voor de menselijke maat, meer autonomie en werkplezier.

Lezing en masterclasses door Boukje Keijzer

  1. De regels en de rek, regeldruk, bureaucratie
  2. Verandermanagement, organisatieontwikkeling
  3. Conscious Contracting en medemenselijk ondernemen
  4. Professionele autonomie en zeggenschap
  5. Participatie (burgerparticipatie, overheidsparticipatie, interne participatie)
  6. Psychologische veiligheid kun je regelen

Achtergrond Boukje Keijzer

Dr. Boukje Keijzer is als adviseur en procesbegeleider al meer dan 20 jaar actief in de publieke sector. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Van daaruit ontwikkelde ze een methodiek om meer mogelijk maken door de rek in de regels te vinden, gebundeld in haar boek ‘De regels en de rek’ (2021), met een bijpassende kaartenset om binnen organisaties het gesprek hierover te voeren.

Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog. Haar proefschrift (2002) had als titel Changing perspectives, een motto dat als rode draad door haar carrière loopt. Ze prikkelt, daagt uit, denkt mee, en schetst een aanlokkelijk, bereikbaar perspectief. Haar methodiek De regels en de rek biedt een solide basis om stap voor stap toe te werken naar een situatie waarin regels en rek beter in balans zijn. Met ruimte voor professionele autonomie en houvast om te kunnen sturen op wat belangrijk is in jouw organisatie. Want tussen de regels is er veel meer ruimte dan je denkt.

Boukje Keijzer boeken voor een lezing of masterclass?

Met een flinke dosis creativiteit, een enorme hoeveelheid aanstekelijke energie en talloze voorbeelden laat Boukje zien dat het echt anders kan. Heb je vragen over haar lezingen of masterclasses of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Deelnemer bijeenkomst Sociaal Domein Haarlemmermeer

"Wat een verfrissend verhaal. Je gaat echt op een andere manier naar je werk en organisatie kijken en krijgt met die rekstrategieën houvast om op een positieve manier aan verbeteringen werken. Zonder meteen alle regels overboord te hoeven gooien. "

Deelnemer Ontregelbus traject

"Heel inspirerend en verhelderend. Boukje weet echt waar ze het over heeft en maakt het heel herkenbaar met alle voorbeelden. Ik krijg gewoon zin om onze regels aan te pakken."

Deelnemer MEE Rotterdam

"Geen gemopper op paarse krokodillen, maar concrete handvatten om zelf iets aan de bureaucratie te doen. Boukje maakt het aanpakken van regeldruk gewoon leuk. De energie spat er vanaf. "

Beschikbaarheid en informatie

Boukje Keijzer

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid