Heeft de creativiteit en aanpassend vermogen binnen jullie organisatie wel een boost nodig?

Jason Fredrick van Eunen Nieuwsgierig Denken - spreker
Bewaar als favoriet

Jason Fredrick van Eunen

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Een wereld vol met nieuwsgierige mensen! Dat is de missie van Jason Fredrick van Eunen (1995). Hij wakkert bewustwording aan over het belang van nieuwsgierig zijn voor verhoogde creativiteit, (werk)plezier en aanpassend vermogen en geeft daarnaast praktische handvaten waar zijn publiek direct mee aan de slag kan.

Lucinda Soetman & Marlies Melching Meijer – Opleidingsadviseur ZGT & Innovatie Ziekenhuis Groep Twente

" “Wat ik meteen heb toegepast is het oprecht nieuwsgierig zijn naar anderen en dat gebruiken in gesprekken. Ik stelde al vaker de vraag “Hoe gaat het”, maar vaak is dat toch small talk en niet perse dat je echt nieuwsgierig bent naar een ander. Door het nu bewust te gebruiken, voel ik mij iets minder belemmerd in ‘wat zal die ander van mij denken als ik deze vragen stel’ (bemoeizuchtig) maar iets meer oprecht geïnteresseerd’. Dit ga ik ook zeker aanwakkeren in ons ziekenhuis.” "

Jason Fredrick van Eunen

We zijn allemaal wel eens nieuwsgierig. Maar… onderzoeken laten zien dat onze nieuwsgierigheid afneemt naarmate we ouder worden. De internationale studies van Jason Fredrick van Eunen over creativiteit en innovatie brachten hem cruciale inzichten over het belang van nieuwsgierig blijven naar elkaar én de wereld. Tegenwoordig zitten we zo snel in de modus automatische piloot dat onze nieuwsgierige momenten aan ons voorbij vliegen óf we durven onze creatieve ideeën en prangende vragen niet te stellen; met minder creativiteit, innovatie en oprechte interesse als gevolg. Hoe kunnen we in deze snel veranderende wereld toch nieuwsgierig blijven?

Er is gelukkig nog niks verloren. Jason Fredrick laat zien dat het trainen van nieuwsgierigheid op elke leeftijd en op elk moment kan. In zijn presentaties en workshops (online en op locatie) neemt hij zijn publiek mee in de wereld van nieuwsgierigheid met een activerend, inspirerend en wetenschappelijk onderbouwd verhaal. Nieuwsgierig zijn was nog nooit zo leuk!

Onderwerpen lezing Jason Fredrick van Eunen

  • Nieuwsgierigheid op de werkvloer: nieuwsgierig zijn als springplank voor hogere creativiteit, veerkracht en flexibiliteit
  • Nieuwsgierigheid in het onderwijs: meer ruimte maken voor nieuwsgierig zijn in de klas;
  • Nieuwsgierig naar jezelf: een leven lang leren en ontwikkelen met plezier;
  • Nieuwsgierig naar elkaar: hoe we elkaar beter kunnen begrijpen door betekenisvolle gesprekken;

Jason deelt zijn passie voor een leven lang ontwikkelen met zijn publiek en laat hij hen kennismaken met de kracht van nieuwsgierig zijn voor organisaties, het onderwijs en persoonlijke groei. Hij geeft tijdens zijn lezingen antwoord op vragen als: Hoe werkt nieuwsgierigheid nou precies? Kun je jezelf ‘aan’ zetten om te gaan ontdekken? Hoe sta je open voor nieuw perspectieven? Hoe zet je je nieuwsgierigheid tijdens het dagelijkse leven én op de werkvloer in om jezelf en anderen te motiveren? Met Jason als spreker krijg je een energieke presentatie die naast inspiratie juist ook aanzet tot denken, actie én impact.

Achtergrond

De onuitputtelijk nieuwsgierigheid en enthousiasme van Jason Fredrick van Eunen (1995) over hoe de wereld werkt en wat mensen drijft laat hem nooit stoppen met leren. Zijn nieuwsgierigheid brengt hem erg veel: hij ziet alles met een open blik, hij stelt veel vragen en hij ziet kansen die hij zonder actieve nieuwsgierigheid nooit zou hebben gezien. Hij gelooft dat oprecht nieuwsgierig zijn meer mensen heel veel moois kan brengen. Hij ziet een nieuwsgierige mindset dan ook niet als iets wat vaststaat. We kunnen de eigenschap trainen: bij onszelf en bij anderen. Hoe meer oprechte nieuwsgierigheid er is in de wereld, hoe meer mooie momenten ontstaan, waardoor we ons laten verwonderen en zo nieuwe dingen ontdekken.

Hij heeft gestudeerd aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland op de gebieden creativiteit, innovatie en management. Naast Nieuwsgierig Denken is hij mede-oprichter van PlaygroundVR (een VR-speeltuin voor kinderen in kwetsbare situaties) en ambassadeur van Dutch Wavemakers (een organisatie die zich inzet voor meer bewustwording over watergebruik).

Awards

  • The Next Web T500 2017, 2018, 2019
  • PwC ’25 Best in Digital’
  • Winnaar van ‘CreaTe Tomorrow 2017
  • Universiteitsstrijd 2018
  • Finalist van ‘Blue Tulip Awards 2020
  • Philips Innovation Award 2020

Interesse in een lezing van Jason Fredrick van Eunen?

Met Nieuwsgierig Denken laat Jason iedereen kennismaken met de kracht van nieuwsgierigheid en deelt hij zijn ervaringen over nieuwsgierig denken in combinatie met wetenschappelijke onderzoeken.

Geïnteresseerd in zijn lezing en wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 7422. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Adjunct directeur de Vogelaar

" “De workshop van Nieuwsgierig Denken is prettig om te volgen en zit vol met enthousiasme. Steeds kwamen er bruikbare tips voorbij die weinig voorbereiding kosten, maar veel opleveren. Een mooie manier om het brein van kinderen te prikkelen!” "

Marije van Spaandonk, IKC De Oude Vaart te Terneuzen

"“Het was echt een top balans tussen actief bezig zijn en luisteren/ kennisoverdracht, inspiratie. Wat ik geweldig vind zijn de praktische ideeën die eigenlijk vanaf morgen al toepasbaar zijn. Geen moeilijke voorbereidingen, materialen die aangeschaft moeten worden, maar werken vanuit wat er al is. Hoe simpel kan het soms zijn. Met een kleine aanpassing/ toevoeging aan je dag, kun je al het verschil gaan maken voor kinderen. Je hebt me echt geïnspireerd en aangezet om ermee aan de slag te gaan.”"

OBS De Dissel in Ruinerwold

"“Je enthousiasme, je voorbeelden, je uitstraling en de twinkeling in je ogen zijn besmettelijk. Ik heb genoten van je verhaal en ga er mee aan de slag. Dit is een blijvertje!!”"

Beschikbaarheid en informatie

Jason Fredrick van Eunen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid