Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Annemarie Mars
Bewaar als favoriet

Annemarie Mars

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Annemarie is een veelgevraagd spreker over leiderschap bij verandering. Haar presentaties zijn altijd gevoed vanuit bevlogenheid, gericht op interactie, doorspekt met herkenbare voorbeelden en toegespitst op de situatie van de deelnemers. Ze is wars van ronkend jargon en bedwelmende veranderromantiek, en komt het beste tot haar recht in organisaties waar gereflecteerd én gelachen mag worden. 

Amanda Kolijn | the Future Group

"Ik heb allemaal maatschap managers die vol lof praten over de sessie van gisteren. En dat ben ik helemaal met ze eens. We hebben echt weer wat nieuwe inzichten gekregen die ook al meteen worden toegepast in ons dagelijkse werk. Mooi om te zien! Dank je wel daarvoor! "

Annemarie Mars

Annemarie Mars is een bevlogen veranderexpert die al bijna 30 jaar middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Met haar bedrijf For a change helpt ze bestuurders, directeuren, managers, medewerkers of ieder ander die in een organisatie iets wil bereiken. Annemarie helpt hen graag om ruimte, richting en sturing te geven aan veranderingen die echt verschil maken.

Annemarie is een veelgevraagd spreker over leiderschap bij verandering. Haar presentaties zijn altijd gevoed vanuit bevlogenheid, gericht op interactie, doorspekt met herkenbare voorbeelden en toegespitst op de situatie van de deelnemers. Annemarie is wars van ronkend jargon en bedwelmende veranderromantiek, en komt het beste tot haar recht in organisaties waar gereflecteerd én gelachen mag worden.

Onderwerpen waar Annemarie over spreekt

1) De functie van frictie – Zoek de wrijving op die glans geeft, zonder dat je krassen maakt
In het gesprek over verandering raken we elkaar, zoeken we elkaar en botsen we met elkaar. Die wrijving en schuring heeft een belangrijke functie: samen de best mogelijke richting vinden én hem met ons gedrag tot leven wekken.  Toch komt bij veranderingen ook gedoe en negativiteit los die beweging vooral in de weg zit. In de lezing wordt duidelijk hoe we de frictie kunnen opzoeken die helpt en wegblijven bij de frictie die hindert.

2) Samen veranderen – In gedeeld leiderschap progressie maken in complexe opgaven
Complexe veranderopgaven worden steeds vaker aangepakt in zelfsturende teams, netwerken, ketens en partnerschappen. Samen veranderen klinkt prachtig, maar de praktijk is weerbarstig. We onderzoeken ieders beweegredenen, de verdeling van zeggenschap en de manier waarop je het beste samen kunt zoeken, zodat iedere partner houvast kan vinden om samen te bewegen.

3) Hoe krijg je ze mee – en zij jou? – Vijf krachten om verandering te laten slagen
Een verandering is pas geslaagd als mensen zich eraan kunnen verbinden, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te tonen dat de verandering tot leven wekt. Maar de weg naar verbinding ligt vol met valkuilen, waardoor in het gesprek over de verandering mensen niet aanhaken of weerstand gaan vertonen. In deze presentatie laat Annemarie vijf krachten zien waarmee je verbinding bij elkaar kunt stimuleren.

4) Het goede gesprek over gedragBestemd voor leiders aan cultuurverandering
Organisaties komen tot leven door de manier waarop mensen met elkaar (samen)werken. Het is belangrijk om met elkaar over dat gedrag in gesprek te zijn. Zodat je de vinger aan de pols houdt of jullie (nog steeds) de juiste dingen doen en de samenwerking voldoende opzoeken. Ontdek hoe je dat goede gesprek op gang kan brengen én houden.

5) Van wij en zij, naar samenOmbuigen van de patronen
Wij-zij denken is het patroon waarin de ene groep mensen een andere groep mensen als een belemmering bestempelt om hun doel te bereiken. Het verwijt verhoogt de drempel om het gesprek met de ander op te zoeken. Dat vergroot de kans op beslissingen die niet werken.

In deze presentatie gaan we op zoek naar de krachten die maken dat mensen onbedoeld tegenover elkaar komen te staan. Daarvoor duiken we eerst de inhoud van de veranderopgave in, om te zoeken naar mogelijkheden om maximaal aan te sluiten op de ander en om verschillen te erkennen. Zodat je samen kunt veranderen én aan een relatie bouwt die tegen een stootje kan.

6) De online training ‘Hoe krijg je ze mee’ als aanvulling op jullie keynote (optioneel)
Deze online training is een diepte-investering in jullie verandervakmanschap. Je krijgt in zeven modules en 35 (video)lessen een praktisch houvast om in elke complexe opgave snel tot de essentie van je vraagstuk te komen, zodat je weet wat je te doen staat. Neem contact met ons op voor meer informatie en maatwerk.

Achtergrond van Annemarie Mars

Annemarie publiceert onafgebroken over de inzichten die ze in haar werk opdoet. Zo is in de loop der jaren een praktisch, doorleefd en samenhangend gedachtegoed ontstaan over leiderschap bij verandering, neergelegd in zeven boeken en vele blogs. Van haar boek ‘Hoe krijg je ze mee?’ zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Het wordt op veel HBO- en managementopleidingen gebruikt. Daarnaast maakte ze de podcastserie ‘De kunst van het vinden’. In 2021 verscheen haar nieuwste boek ‘De functie van frictie’. Het bereikte de top 10 van managementboek.nl en ontving juichende recensies van vakgenoten. Ook stond Annemarie in de 2021 longlist voor Managementboek van het jaar.

Annemarie Mars inhuren als spreker?

Geïnteresseerd in deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Global Leadership Meeting | Deloitte

"We had a successful meeting. After your session, numerous speakers referenced your session, along with various people making comments and asking questions. [Our global leader] concluded with a reminder of the change strategies and how they can be employed moving forward. I believe the participants did become more aware of their role as change agent. Your handout was a very tangible way for them to feel like they can take action going forward. It was a success in helping them better assume their role as change leader"

Medisch Specialisten | Regionaal Ziekenhuis

"Het was super! Een hele goede ochtend met de juiste discussie en ook wat (onverwachte) emoties. Duidelijk is dat we wat los hebben gemaakt en knap hoe je alles in goede banen wist te leiden. De reacties op je bijdrage die ik vernam waren unaniem lovend!"

Blogs van Annemarie Mars

Lees meer
Kun je weerstand overwinnen?
Verandering kan weerstand oproepen bij de mensen die erdoor geraakt worden. Zeker heftige weerstand kan veranderaars behoorlijk op de proef stellen. De vraag is of die weerstand iets is dat je kunt overwinnen. Het antwoord hangt nogal af van je kijk op dit fascinerende verschijnsel.

Beschikbaarheid en informatie

Annemarie Mars

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid