Erwin Metselaar
Erwin Metselaar is auteur van de bestseller ‘Van Weerstand naar veranderbereidheid’, één van de meest gelezen boeken over verandermanagement in Nederland. Hij adviseert en begeleidt organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan. Binnen diverse MD-programma’s en opleidingen verzorgt Erwin gastcolleges en workshops.

Erwin studeerde Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met als specialisatie Verandermanagement. Aansluitend op zijn studie promoveerde Erwin eveneens op het gebied van Verandermanagement, waarvan zijn proefschrift ‘Assessing the willingness to change’ uit 1997 getuigt. De praktijkversie van zijn proefschrift ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’ geldt nog altijd als een klassieker in de verandermanagementliteratuur. In 2010 publiceerde Erwin de volledig herziene editie van zijn boek en bracht hij zijn activiteiten op het gebied van verandermanagement onder in een aparte onderneming: Change Manager BV. Vanuit deze onderneming traint, adviseert en begeleidt Erwin organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan. Binnen diverse MD-programma’s en opleidingen verzorgt Erwin gastcolleges en workshops.

Zijn boek fungeert meestal als startpunt voor een (maatwerk)programma. Meer dan 10 jaar ervaring met individuele coaching vult zijn profiel als verandermanager verder aan. In zijn boek presenteert Erwin een praktisch diagnose-instrument voor verandermanagers: de DINAMO voor organisatieverandering. De DINAMO biedt een positieve kijk op organisatieverandering door de veranderbereidheid van de betrokkenen in beeld te brengen. De resultaten geven inzicht in de motivatie en drijfveren die tezamen het draagvlak voor de verandering vormen. De DINAMO adviseert middels de aansluitende interventiematrix over de beste aanpak om de veranderbereidheid te vergroten.

Erwin Metselaar inhuren of boeken voor lezing of workshop?
Erwin Metselaar inhuren of boeken voor lezing of workshop? Neem contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Dr. Erwin Metselaar

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker