Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

erwin metselaar verandermanagement
Bewaar als favoriet

Dr. Erwin Metselaar

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Erwin Metselaar is auteur van de bestseller ‘Van Weerstand naar veranderbereidheid’, één van de meest gelezen boeken over verandermanagement in Nederland. Hij adviseert en begeleidt organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Erwin Metselaar
Erwin Metselaar is auteur van de bestseller ‘Van Weerstand naar veranderbereidheid’, één van de meest gelezen boeken over verandermanagement in Nederland. Hij adviseert en begeleidt organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan. Binnen diverse MD-programma’s en opleidingen verzorgt Erwin gastcolleges en workshops.

Erwin studeerde Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met als specialisatie Verandermanagement. Aansluitend op zijn studie promoveerde Erwin eveneens op het gebied van Verandermanagement, waarvan zijn proefschrift ‘Assessing the willingness to change’ uit 1997 getuigt. De praktijkversie van zijn proefschrift ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’ geldt nog altijd als een klassieker in de verandermanagementliteratuur. In 2010 publiceerde Erwin de volledig herziene editie van zijn boek en bracht hij zijn activiteiten op het gebied van verandermanagement onder in een aparte onderneming: Change Manager BV. Vanuit deze onderneming traint, adviseert en begeleidt Erwin organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan. Binnen diverse MD-programma’s en opleidingen verzorgt Erwin gastcolleges en workshops.

Zijn boek fungeert meestal als startpunt voor een (maatwerk)programma. Meer dan 10 jaar ervaring met individuele coaching vult zijn profiel als verandermanager verder aan. In zijn boek presenteert Erwin een praktisch diagnose-instrument voor verandermanagers: de DINAMO voor organisatieverandering. De DINAMO biedt een positieve kijk op organisatieverandering door de veranderbereidheid van de betrokkenen in beeld te brengen. De resultaten geven inzicht in de motivatie en drijfveren die tezamen het draagvlak voor de verandering vormen. De DINAMO adviseert middels de aansluitende interventiematrix over de beste aanpak om de veranderbereidheid te vergroten.

Erwin Metselaar inhuren of boeken voor lezing of workshop?
Neem contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Dr. Erwin Metselaar

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker