Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Erwin Metselaar
Bewaar als favoriet

Dr. Erwin Metselaar

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Erwin Metselaar adviseert en begeleidt organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan. Hij is auteur van de bestseller ‘Van Weerstand naar veranderbereidheid’, één van de meest gelezen boeken over verandermanagement in Nederland.

Erwin Metselaar

Erwin Metselaar is auteur van de bestseller ‘Van Weerstand naar veranderbereidheid’, één van de meest gelezen boeken over verandermanagement in Nederland. Hij adviseert en begeleidt organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan. Binnen diverse Management development-programma’s (MD) en opleidingen verzorgt Erwin gastcolleges en workshops. Hij heeft afgelopen 20 jaar ervaring opgedaan in een breed scala aan verandertrajecten in profit en not-for-profit.

Thema’s waar Erwin Metselaar over spreekt

  • verandermanagement
  • weerstand
  • strategieontwikkeling
  • cultuurverandering

Achtergrond Erwin Metselaar

Erwin studeerde Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met als specialisatie Verandermanagement. Aansluitend op zijn studie promoveerde Erwin eveneens op het gebied van Verandermanagement, waarvan zijn proefschrift ‘Assessing the willingness to change’ uit 1997 getuigt. De praktijkversie van zijn proefschrift ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’ geldt nog altijd als een klassieker in de verandermanagementliteratuur. In 2010 publiceerde Erwin de volledig herziene editie van zijn boek en bracht hij zijn activiteiten op het gebied van verandermanagement onder in een aparte onderneming: Change Manager BV. Vanuit deze onderneming traint, adviseert en begeleidt Erwin organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan.

Boek Van weerstand naar veranderbereidheid

Zijn boek fungeert meestal als startpunt voor een (maatwerk)programma. Meer dan 10 jaar ervaring met individuele coaching vult zijn profiel als verandermanager verder aan. In zijn boek presenteert Erwin een praktisch diagnose-instrument voor verandermanagers: de DINAMO voor organisatieverandering. De DINAMO biedt een positieve kijk op organisatieverandering door de veranderbereidheid van de betrokkenen in beeld te brengen. De resultaten geven inzicht in de motivatie en drijfveren die tezamen het draagvlak voor de verandering vormen. De DINAMO adviseert middels de aansluitende interventiematrix over de beste aanpak om de veranderbereidheid te vergroten.

Erwin Metselaar inhuren of boeken voor lezing of workshop?

Heb je vragen over de zijn lezing of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Dr. Erwin Metselaar

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid