Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Thijs Leenman
Bewaar als favoriet

Thijs Leenman

Hoe krijg ik anderen nu echt mee? Psycholoog Thijs Leenman neemt je mee langs de belangrijkste wetenschappelijke inzichten uit 50 jaar veranderpsychologie. Dat doet hij enthousiast en interactief. Hij vertaalt bewezen effectieve methoden naar jouw praktijk, zodat je daar direct mee aan de slag kan.

Thijs Leenman

Drs. Thijs Leenman is organisatiepsycholoog en communicatiekundige, gespecialiseerd in verandergedrag.  Hij deed onderzoek naar leiderschap en de motivatie van medewerkers. Dit resulteerde in publicaties over de relatie tussen leiderschapscommunicatie en werknemersmotivatie.

Thijs benadert verandervraagstukken vanuit een achtergrond in de psychologie en communicatie, met een bijzondere aandacht voor het perspectief van de medewerker. Om zo niet alleen strategie te bepalen, maar samen het intrinsieke commitment van medewerkers naar de oppervlakte te brengen.

Hoe krijg je anderen echt mee in een verandering? En wat is de crux van effectief leiderschap? In zijn lezingen bespreekt Thijs de beste inzichten uit 50 jaar psychologisch onderzoek over leiderschap en verandering. Je hoort de belangrijkste conclusies uit de organisatiepsychologie, de psychotherapie en de klinische psychologie.

Een interactieve lezing, waarvan de opgedane kennis direct kan worden toegepast in de praktijk.

Mogelijke thema’s lezing Thijs Leenman

De Psychologie van Verandering
Verandering kun je niet uitrollen, verandering ontstaat in onderlinge dynamiek. Deze dynamiek is veel en grondig onderzocht in de psychologie, met verrassende resultaten. Tijdens deze lezing geeft Thijs vanuit de psychologie antwoord op de vragen:

  • Hoe krijg je anderen echt mee in een verandering?
  • Hoe stimuleer je gedragsverandering?

De Psyschologie van Leiderschap
Als leider of leidinggevende vandaag de dag is het niet eenvoudig om effectief te zijn in je leiderschap. Leiderschap kun je echter niet uitrollen, leiderschap ontstaat in interactie. Ook deze interactie is uitgebreid onderzocht. Tijdens deze lezing deelt Thijs vanuit de psychologie antwoord op de vragen:

  • Wat is de crux van effectief leiderschap?
  • Hoe vergroot ik mijn invloed als leider?

Persoonlijke ontwikkeling/persoonlijke effectiviteit
Thijs brengt de psychologie van leiderschap dichtbij. Geen afstandelijke analysen, maar handzame inzichten die je helpen jouw invloed als leider te vergroten. Tijdens deze lezing deelt Thijs vanuit de psychologie antwoord op de vragen:

  • Hoe vergroot ik mijn invloed?
  • Complexe samenwerkingsvraagstukken

Thijs kan bovendien uitgebreide workshops verzorgen over bovenstaande thema’s. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Achtergrond Thijs Leenman

Thijs behaalde zijn masters Organizational Psychology aan de VU en Corporate Communication aan de UvA. Hij deed onderzoek naar leiderschap en de motivatie van medewerkers. Hij publiceerde over de relatie tussen leiderschapcommunicatie en werknemersmotivatie. Ook is hij auteur van het boek ‘Verandergedrag – Hoe je gedragsverandering interactief stimuleert’.

Thijs begeleidt organisaties bij leiderschaps- en verandervraagstukken als spreker, adviseur en trainer. Zo is hij gastspreker bij o.a. het NIP (Nationaal instituut van Psychologen).

Naast spreker is Thijs ook actief als workshopbegeleider en bedrijfsconsultant. Hij is inzetbaar bij het opzetten en ontwikkelen van leiderschapstrajecten, het vormgeven van verandertrajecten en het geven van trainingen.

De aan Thijs typisch gestelde adviesvragen:
“Hoe krijgen we anderen écht mee in onze verandering?”
“De implementatie stokt bij het gedrag, hoe kunnen we gedragsverandering stimuleren?”
“Zou je ons programmateam willen coachen om succesvoller te worden?”

Interesse in een Lezing van Thijs?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Thijs Leenman

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1175 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt