Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Dirk-Jan de Bruijn
Bewaar als favoriet

Dirk-Jan de Bruijn

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Bedrijfseconoom en veranderdokter Dirk-Jan de Bruijn begeleidt al meer dan een kwart eeuw veranderprocessen in het publieke domein. Missie: creëren van waarde middels veranderingen – gericht op tevreden gebruikers en afnemers.

Dirk-Jan de Bruijn

Gesterkt door flink wat vlieguren – opgedaan in een scala van veranderkeukens – heeft Dirk-Jan de Bruijn zijn eigen praktijktheorie ontwikkeld. Zoals het investeren in een sense of excitement, vinden van de balans tussen sturing en zelforganisatie én het denken in gemeenschappelijk winnen. Om zo mensen in beweging te brengen. Energie te genereren. En om zo met elkaar maximale waarde te creëren. Gericht op tevreden gebruikers of afnemers. Met veel plezier uiteraard. Iedere dag weer opnieuw!

Onderwerpen

  • Van startup naar scale-up: hoe je vanuit een ecosysteem-benadering in co-creatie mét de relevante partijen succesvolle innovaties kunt te realiseren
  • Werk vanuit een gedragen visie: begin met de beantwoording van de ‘why vraag’ (Golden Circle – Simon Sinek)
  • Zonder orde kan niets bestaan, zonder chaos kan niets ontstaan: onderscheid tussen reguliere en innovatie processen
  • Realiseer je dat vernieuwingen tot stand komen tussen organisaties – niet in of binnen een organisatie – verbindingen creëren in 4O verband (Overheden, Ondernemers, Onderwijsinstellingen en Omgeving)
  • Werken in cocreatie, mét de belanghebbenden
  • Waardecreatie
  • Netwerkleiderschap

Achtergrond

Bedrijfseconoom Dirk-Jan de Bruijn is bijna 4 decennia actief met het effectueren van complexe veranderopgaven. Vanuit managementposities bij onder meer IBM, Bakkenist, Deloitte, Rijkswaterstaat, ABD/I-Interim Rijk en het ministerie van IenW.

Met die vlieguren heeft hij zich gespecialiseerd in het implementeren van netwerkleiderschap. Waarbij niet het instituut, maar de maatschappelijke opgave centraal staat. Wat vraagt om intensieve verbindingen in ‘triplehelix’-verband mét een verbindende overheidsrol. Mogelijk gemaakt door toepassing van nieuwe technieken en het serieus nemen van sustainability. Ook heeft hij twee decennia ervaring als toezichthouder.

In de media
Dirk-Jan is een veelgevraagd spreker (o.a. TED-X), columnist en hij heeft meerdere geprezen managementboeken op z’n naam staan. Zo is hij co-auteur van het boek ‘Ladders tegen wolken, excelleren in het 5e innovatietijdperk‘. Dit boek maakt inzichtelijk hoe nieuwe vormen van sturing en leiderschap eruitzien en in de taaie praktijk succesvol kunnen worden toegepast.

Tevens is Dirk-Jan voor de podcast geïnterviewd over zijn ervaring met netwerkleiderschap (de ‘Hoe’-vraag achter systeeminnovaties).

Dirk-Jan de Bruijn inhuren voor een lezing of als dagvoorzitter?

Neem contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Dirk-Jan de Bruijn

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid