Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Erik Schoppen - lezing Herbouwen van vertrouwen
Bewaar als favoriet

Lezing Herbouwen van Vertrouwen

In deze lezing geeft onderzoeker neuro- en gedragswetenschappen Erik Schoppen op een heldere en begrijpelijke manier een praktisch overzicht over de werking van vertrouwen, zowel binnen als buiten het brein.

Herbouwen van Vertrouwen

Leer tijdens de lezing ‘Herbouwen van Vertrouwen’ alles over de werking van vertrouwen. De lezing wordt verzorgd door niemand minder dan Erik Schoppen, auteur en autoriteit op het gebied van gedrag en vertrouwen. Hij wordt gezien als de meest gevraagde spreker over dit onderwerp in de Benelux.

Actualiteit omtrent het thema ‘Vertrouwen’

Op dit moment zitten we in een ongekende vertrouwenscrisis. Op allerlei vlakken stort het vertrouwen in. Er is een gebrek aan vertrouwen in de corona- en klimaataanpak, in de media (wat is nog waar) en in de medemens, in de digitale technologie door het schenden van privacyrechten, in de overheid – denk aan falend belasting- en woningbeleid of het onderwijs. Maar ook onze democratie, biodiversiteit, en energie- en voedselsystemen staan onder druk.

Al deze onderwerpen vallen of staan door de wil om elkaar te vertrouwen – het smeermiddel dat onze samenleving geolied laat lopen en ons handel laat drijven, samenleven en -werken. Wat al deze zaken gemeen hebben, is dat ze met elkaar verbonden zijn via netwerken, net zoals vertrouwen verweven is in ons leven via allerlei netwerklagen*.

Over de lezing ‘Herbouwen van vertrouwen’

Thema’s die aan bod (kunnen) komen tijdens deze lezing:

  • neurowetenschappelijke inzichten en psychologie achter de werking van vertrouwen
  • vertrouwensniveau’s in organisaties
  • verbinden op sociale en duurzame waarden & belangen
  • sociaal & duurzaam leiderschap
  • risicomanagement, privacy, technologie, netwerkvertrouwen & afhankelijkheid
  • hoe vertrouwen te creëren in de toekomst bij stakeholders

In zijn lezing geeft Erik Schoppen op een heldere en begrijpelijke manier een praktisch overzicht over de werking van vertrouwen, zowel binnen als buiten het brein. Het biedt daarnaast concrete handvatten hoe met onzekerheid om te gaan in organisaties, hoe mensen te (ver)binden op gemeenschappelijke waarden en belangen, en daardoor weer hoopvoller en met meer vertrouwen te kijken naar de toekomst.

Achtergrond: Wat is vertrouwen?

*We kunnen vertrouwen in de eerste plaats zien als een mentaal construct dat denkbeeldig in steeds groter wordende netwerklagen is opgebouwd. Dit begint in ons brein op moleculaire schaal en eindigt op wereldwijd niveau. Daartussen zitten verschillende vertrouwenslagen die evolutionair en cultureel zijn uitgegroeid tot onderling verweven netwerken van vertrouwen waar wij als mensen niet alleen dagelijks gebruik van maken, maar ook afhankelijk van zijn – zonder vertrouwen functioneert namelijk niets. Het begrijpen van deze lagen leidt tot een beter begrip over hoe wij als mensheid met elkaar omgaan en wat onze plek is op deze planeet.

Over Erik Schoppen

Drs Erik Schoppen is onderzoeker neuro- en gedragswetenschappen, internetpionier, merkexpert, ontwerper, innovator en publicist. Als gerenommeerd expert op het gebied van vertrouwen legt hij de relatie tussen de werking van het brein en ons gedrag. In 2021 verzorgde hij de TEDx Talk ‘An unmuted voice needs no leader – a new system to rebuild trust in our sustainable future‘. Hierin schetste hij een toekomst waarin we door hersteld vertrouwen in overheden, bedrijfsleven, instituties en systemen kunnen samenwerken aan een socialere en duurzamere wereld.

Hij doet promotieonderzoek naar (merk)duurzaamheidsvertrouwen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hoe kunnen merkorganisaties een duurzame en positieve impact hebben op mens, markt, maatschappij en milieu? Naast zijn schrijver- en adviseurschap is hij is een veelgevraagd internationaal spreker over vertrouwen, privacy, neuroscience, psychologie, gedrag en (merk)leiderschap.

Interesse in de lezing ‘Herbouwen van Vertrouwen’ door Erik Schoppen?

Erik brengt complexe materie in vlot tempo en met aanstekelijke humor terug tot overzichtelijke (voor)beelden. Zijn lezingen en webinars worden door het publiek omschreven als ‘altijd te kort’ en echte eye-openers.

Heb je nog vragen of wil je een offerte van ons ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Lezing Herbouwen van Vertrouwen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid