Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Tom Kikkert
Bewaar als favoriet

Tom Kikkert

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Tom Kikkert is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van de betekeniseconomie en de gevolgen hiervan voor bedrijven. Naast de rol van een identiteit spelen thema’s als het veranderend consumentengedrag en duurzaamheid een belangrijke rol in zijn presentaties.

TechWise Twente

"Onze medewerkers vonden het een goed onderwerp. Wij vonden dat het voor veel mensen een ah ja moment heeft gecreëerd. Mijn conclusie is dat het een eye opener was en een inspirerende humoristische relevante en mega interessante lezing."

Tom Kikkert

Retaildeskundige Tom Kikkert is de frisse wind in Nederland op het gebied van ‘belevingseconomie’. Hij helpt grote merken en retailers, maar ook lokale bedrijven en gemeenten om hun identiteit, strategie en unieke beleving te bepalen. Hoe maak je als bedrijf een emotionele impact bij je gast of klant? Hoe realiseer je gelukkigere klanten? Maar ook blijere werknemers, want gelukkige medewerkers zorgen voor betere bedrijfsresultaten.

Om antwoord te kunnen geven op deze vragen heeft Tom hiervoor zijn eigen succesvolle model opgetuigd. Het model geeft in eenvoudige stappen weer wat men kan doen om de transformatie te maken. Het begint allemaal bij het bepalen van jouw identiteit en grotere doel en deze vervolgens door te vertalen naar je werknemers. Daarna dien je de vraag te stellen hoe je die identiteit door achtereenvolgens je klanten, bezoekers en passanten kunt laten ervaren.

Onderwerpen die ter sprake komen gaan over belang van fysieke ruimtes, het hebben van een sterke identiteit als organisatie en echt menselijk contact maken. Hij houdt daarbij toekomstige economische ontwikkelingen op het netvlies en heeft een scherp oog voor de inzetbaarheid en waardering van alle werknemers.

Mogelijke thema’s lezing Tom Kikkert

  • Retail
  • Strategische positionering
  • Identiteitsmarketing
  • Beleveniseconomie
  • Consumentengedrag
  • Beslissingsprocessen
  • Duurzame businessmodellen

Achtergrond Tom Kikkert

Op jonge leeftijd startte Tom zijn activiteiten in de bioscoopwereld. Daar heerste al langere tijd een belangrijke vraag: wat is de toekomst van de bioscoop? Dit was een van de vragen die meerdere malen terugkwamen tijdens de ontwikkeling van de videorecorder, de dvd-speler en nu ook met de snelle ontwikkeling van Netflix. Toch blijkt de bioscoop aantoonbaar meer te zijn dan een plek om een film te kijken, zoals een winkel nu ook meer dient te zijn dan alleen een plek om producten te verkopen en een merk meer moet zijn dan een bedrijf dat producten maakt. En dit vraagt van bedrijven en mensen andere manieren van denken, organiseren en creëren.

Ook bij zijn volgende banen ontdekte Tom dat verschillende winkels staan voor positioneringsvraagstukken na het veranderende consumentengedrag.

De uitdagingen die verschillende winkels hadden op het gebied van positionering en beleveniseconomie elkaar te kunnen versterken. Inmiddels is hij het hele land doorgereisd om ondernemers/merken te ondersteunen met dit onderwerp. Dit heeft geleid tot een concept dat anders kijkt naar de retail en de rol die het zal gaan vervullen in de toekomst. De retail van de toekomst is namelijk gebaseerd op waarden in plaats van producten!

Tom staat met beide benen in de klei en is tegelijkertijd een denker en visionair. Een man die zichzelf niet echt een spreker vindt, maar ondertussen jaarlijks 100 – 150 lezingen per jaar met enthousiasme en naar volle tevredenheid verzorgt. Naast zijn werk als spreker en adviseur is hij regelmatig te horen op lokale en landelijke radio- en televisiestations, om als expert zijn visie te geven op ontwikkelingen op deze gebieden.

Geïnteresseerd in een lezing van Tom Kikkert?

Interesse om Tom te boeken voor een lezing over retail, betekeniseconomie of merkpositionering? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

BERNINA Service

"De voorbereidingen voor de presentatie waren zeer professioneel. Tom dacht pro-actief mee. De presentatie was zeer interessant en boeiend. Tom nam het publiek mee en zorgde voor interactie. Reacties en vragen tijdens de presentatie en daarna. Mensen waren geïnteresseerd in meer informatie en zochten het gesprek met Tom in de pauze na de presentatie. Overall een zeer goede beleving en meerwaarde voor het event."

Beschikbaarheid en informatie

Tom Kikkert

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid