Susanne Baars

“Het is mijn missie om miljoenen levens te redden door mensen toegang te geven tot levensreddende informatie op wereldschaal.” – Susanne Baars

Als klein meisje hoorde Susanne Baars van haar vader (die arts gespecialiseerd was in erfelijkheid) regelmatig verhalen over zijn patiënten. Later realiseerde Susanne zich dat jaarlijks miljoenen patiënten overlijden door een gebrek aan toegang tot beschikbare levensreddende informatie. Er is één uitspraak, van haar vader en nabestaanden, die haar bijzonder heeft geraakt. Namelijk: “Hadden we het maar geweten, dan hadden we dit kunnen voorkomen”.

We leven in een tijdperk waarin exponentiële technologieën ons in staat stellen om kennis wereldwijd te verbinden. Ze maakt duidelijk hoeveel meer we kunnen doen met ons denken en hoeveel meer mogelijk is op het moment dat we de nieuwe technologieën zouden omarmen. Aan de hand van praktische, inspirerende en mensgerichte voorbeelden neemt Susanne Baars je mee in de wereld van de patiënt. De patiënt die op zoek is naar informatie om zijn leven te redden. In haar lezingen laat ze zien hoe de kracht van genomics (onderzoekstechnieken die gebruikt worden voor het krijgen van inzicht in onze genen) en exponentiële technologieën de toegang kan bieden tot die kennis.

Onderwerpen waar Susanne Baars over spreekt:

Susanne is een inspirerende spreker die veel verhalen kan vertellen over verschillende onderwerpen. De kern van haar lezing gaat over de toekomst van de gezondheidszorg. Ze kan in haar presentaties vragen beantwoorden als:

  • Hoe ziet de toekomst van zorg eruit?
  • Hoe gaan exponentiële trends in genomics (DNA), AI en machinelearning bijdragen aan het oplossen van ‘s werelds meest complexe ziektes?
  • Op welke manier kunnen we deze trends versnellen?
  • Hoe gaan deze trends het proces van ‘drug discovery’ disrupten?

Keynote over haar missie

Susanne kan ook een algemene inspiratie keynote geven over haar missie en hoe Susanne door middel van technologie de zorg aan het verbeteren is – specifiek hoe we samen, miljoenen levens kunnen redden. Dit verhaal kan ook goed ingezet worden in bijeenkomsten die niet aan de gezondheidszorg gekoppeld zijn. Lessen uit haar verhaal kun je namelijk breed toepassen in andere sectoren.

Opbouw:

– algemene introductie – een case van 2 meisjes met zeldzame ziekte
– ze geeft aan dat mensen overlijden door gebrek aan toegang tot levensreddende informatie.
– hoe we met next generation technologie en andere manier van denken kunnen werken aan het fundamenteel veranderen van de zorg
– trends op gebied van DNA – van het begin tot waar we staan vandaag
– Enkele disruptive voorbeelden van innovaties (AI in drug discovery, blockchain voor beheren eigen medische data etc)
– en op het eind hoe socialgenomics moonshot, haar eigen initiatief bijdraagt om deze innovaties bij de mensen te krijgen in nood.

Andere lezingen

– ‘Empowering the lower 5 billion through technology’

Daarnaast deelt Susanne Baars verhalen en inzichten die zij heeft opgedaan tijdens haar bezoek aan de armste wijken in 10 Afrikaanse landen. Ze beantwoordt vragen als: Hoe gaat de digitale revolutie de ‘lower 5 billion’ empoweren? En hoe kunnen we zelfs de 2 miljard mensen zonder toegang tot zorg toegang bieden?

Lezing – ‘Female Founder in TECH’

Buiten de toekomst van de gezondheidszorg heeft ze ook andere inspirerende verhalen te delen. Ze geeft namelijk ook lezingen over haar leven als een jonge startende vrouwelijke ondernemer in een mannenwereld die doorspekt zijn met verhalen uit de praktijk.

Als ondernemer weet Susanne Baars hoe ze mensen kan inspireren. Ze kan laten zien hoe zij haar werknemers motiveert, inspireert en ‘out of the box’ laat denken. Susanne koppelt haar verhaal over leiderschap aan haar missie. Een missie die onmogelijk lijkt en juist daarom aanzet tot denken. Daarnaast biedt Susanne een ander perspectief door het delen van haar verhaal, het benadrukken van bepaalde inzichten en het laten zien van een manier van ‘anders’ denken die in de praktijk kan worden toegepast in allerlei sectoren.

Achtergrond Susanne Baars

Susanne Baars is een vrouwelijke Elsevier 30under30 nextgeneration ondernemer, biomedisch wetenschapper, ethicus en spreker/inspirator op het gebied van exponentiële technologieën, zoals genomics (DNA), AI, Machine learning en data science in drug discovery.
Tijdens haar werk op de World Health Organisatie in Genève besefte zij steeds meer dat onze overlevingskansen afhangen van waar we geboren zijn, naar welk ziekenhuis we gaan, tot welke arts we fysiek toegang tot hebben, onze sociale connecties en onze financiële status. Met de huidige mogelijkheden zou dit in het huidige tijdperk volgens haar niet meer het geval mogen zijn. Om dit te veranderen is Susanne op een missie om levensreddende informatie toegankelijk te maken op wereldschaal. Om dit te realiseren heeft Susanne de Human Genome Foundation stichting en haar bedrijf SocialGenomics opgericht.

Interesse in een lezing van Susanne Baars?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 750 74 22

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Susanne Baars SKU UPC Model

Veel ziektes zijn te herleiden naar ons DNA. Het is tijd om iets met deze kennis te doen. Wij moeten hier iets aan doen!

Apr 04, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Youp van 't Hek 

Veel ziektes zijn te herleiden naar ons DNA. Het is tijd om iets met deze kennis te doen. Wij moeten hier iets aan doen!


5.0 5.0 1 1 Veel ziektes zijn te herleiden naar ons DNA. Het is tijd om iets met deze kennis te doen. Wij moeten hier iets aan doen! Susanne Baars

Gerelateerde sprekers