Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Susanne Baars
Bewaar als favoriet

Susanne Baars

Susanne Baars, een vrouw op een missie. Susanne is een nextgeneration 30under30 onderneemster, biomedisch wetenschapper gespecialiseerd in genomics, ethicus en spreker/inspirator/motivator op het gebied van kennis delen om levens te redden en exponentiële technologieën, genomics, AI, machinelearning en data science.

Youp van 't Hek

"Veel ziektes zijn te herleiden naar ons DNA. Het is tijd om iets met deze kennis te doen. Wij moeten hier iets aan doen!"

Susanne Baars

Susanne Baars is biomedicus en CEO van Social Genomics MOONSHOT. Zij ontdekte in 2013 dat er wereldwijd miljoen mensen onnodig sterven, omdat kennis niet toegankelijk is. Zij bouwt aan een global platform waarop iedereen medische en genetische informatie kan delen, zodat patiënten gekoppeld worden aan de beste behandeling, clinical trials en de meest vooraanstaande experts. “We kunnen voorkomen dat je als patiënt met een hersentumor in het ene ziekenhuis overlijdt, terwijl je het in het andere wél redt.” Met dit platform kan ze wereldwijd miljoenen levens kan redden.

Met haar verhaal laat Susanne haar publiek zien dat we leven in een tijdperk waarin exponentiële technologieën ons in staat stellen om kennis wereldwijd te verbinden. Ze maakt duidelijk hoeveel meer we kunnen doen met ons denken en hoeveel meer mogelijk is op het moment dat we de nieuwe technologieën zouden omarmen. Aan de hand van praktische, inspirerende en mensgerichte voorbeelden neemt Susanne Baars je mee in de wereld van innovatie, passie en doorzettingsvermogen.

Onderwerpen waar Susanne Baars over spreekt:

Susanne is een inspirerende spreker die veel verhalen kan vertellen over:

  • Passie als drijfveer voor innovatie
  • Power of imagination
  • De toekomst van zorg
  • Technologische innovaties
  • Disruptieve innovaties
  • Ondernemerschap
  • Digitalisering
  • Omgaan met verandering en innovatie

Uitgelichte keynote: dromen waarmaken
Susanne Baars weet als geen ander hoe ze mensen kan inspireren om mensen hun dromen waar te laten maken. Uit haar eigen verhaal als innovatieve zorgondernemer heeft ze ontdekt hoeveel het je kan opleveren door je kwetsbaar op te stellen, te experimenteren, erop uit te gaan, nieuwe samenwerkingen te vinden en aan de slag te gaan innovatie.

Voor maximale impact stemt Susanne elke keynote af op de specifieke behoeften van het publiek.

Andere lezingen

– ‘Empowering the lower 5 billion through technology’

Daarnaast deelt Susanne Baars verhalen en inzichten die zij heeft opgedaan tijdens haar bezoek aan de armste wijken in 10 Afrikaanse landen. Ze beantwoordt vragen als: Hoe gaat de digitale revolutie de ‘lower 5 billion’ empoweren? En hoe kunnen we zelfs de 2 miljard mensen zonder toegang tot zorg toegang bieden?

Lezing – ‘Female Founder in TECH’

Buiten de toekomst van de gezondheidszorg heeft ze ook andere inspirerende verhalen te delen. Ze geeft namelijk ook lezingen over haar leven als een jonge startende vrouwelijke ondernemer in een mannenwereld die doorspekt zijn met verhalen uit de praktijk.

Achtergrond Susanne Baars

Als klein meisje hoorde Susanne Baars van haar vader regelmatig verhalen over zijn patiënten. Hij was als arts gespecialiseerd in erfelijkheid. Later realiseerde Susanne zich dat jaarlijks miljoenen patiënten overlijden door een gebrek aan toegang tot beschikbare levensreddende informatie. Er is één uitspraak, van haar vader en nabestaanden, die haar bijzonder heeft geraakt. Namelijk: “Hadden we het maar geweten, dan hadden we dit kunnen voorkomen”.

Tijdens haar werk op de World Health Organisatie in Genève besefte zij steeds meer dat onze overlevingskansen afhangen van waar we geboren zijn, naar welk ziekenhuis we gaan, tot welke arts we fysiek toegang tot hebben, onze sociale connecties en onze financiële status. Met de huidige mogelijkheden zou dit in het huidige tijdperk volgens haar niet meer het geval mogen zijn. Om dit te veranderen is Susanne op een missie om levensreddende informatie toegankelijk te maken op wereldschaal. Om dit te realiseren heeft Susanne de Human Genome Foundation stichting en haar bedrijf SocialGenomics opgericht.

Inmiddels is Susanne Baars een vrouwelijke Elsevier 30under30 nextgeneration ondernemer, biomedisch wetenschapper, ethicus en spreker/inspirator op het gebied van exponentiële technologieën, zoals genomics (DNA), AI, Machine learning en data science in drug discovery.

Interesse in een lezing van Susanne Baars?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Susanne Baars

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid