Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter Joosten
Bewaar als favoriet

Peter Joosten MSc.

Peter Joosten is biohacker, menselijk proefkonijn & trendwatcher. Hij onderzoekt de impact van vooruitgang op de mens, organisaties, zorg, onderwijs, overheid en maatschappij. Voor thema’s als Innovatie in de gezondheidszorg en Technologische trends kan je uitstekend bij Peter terecht.

Result Laboratorium

"boeking is goed en vlot verlopen. ook werd er meegedacht met de huidige Covid-19 problematiek, in geval van nood was uitstellen mogelijk. Het contact met Peter was heel goed. De voorbereiding is op een rustige en vriendelijke manier verlopen. Peter heeft de presentatie goed voorbereid en heeft ook goed geluisterd naar onze wensen en heeft aandacht gegeven aan items die specifiek zijn voor onze situatie. De presentatie wat heel goed."

Peter Joosten MSc.

Big data, kunstmatige intelligentie, biotechnologie, human enhancement, biohacking en meer. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Moet je daar nu al iets mee? Peter Joosten onderzoekt de impact van vooruitgang op de mens, organisaties, zorg, onderwijs, overheid en maatschappij.

Wat Peter Joosten uniek maakt, is dat hij naast blogger en spreker op het gebied van zorgtechnologie en mensverbetering, ook zelf biohacker en menselijk proefkonijn is. Zo heeft hij twee chips in zijn hand laten implanteren en doet hij diverse experimenten op het gebied van zelfverbetering. Dit zorgt in zijn lezingen en publicaties voor een optimale wisselwerking tussen theorie en praktijk!

Hij wil als trendwatcher, TEDx spreker en ervaringsdeskundige laten inzien dat de impact van nieuwe technologie op de mens, organisaties en de maatschappij positief is, maar dat we goed moeten nadenken hoe we het op een veilige en ethische manier kunnen toepassen.

Onderwerpen waar Peter over spreekt

  • Trends 2040 (recent voor o.a. PSV, DPG Media, Incluzio, Politie Nederland en Fontys Hogeschool);
  • Innovatie in de gezondheidszorg en Zorgtechnologie (recent voor o.a. UMC Utrecht, Vilans, Nederlandse Zorgautoriteit NZa, TSN Thuiszorg en Hilverzorg);
  • Technologische trends voor de overheid (recent voor o.a. het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Wethoudersvereniging en het Inlichtingenbureau);
  • Supermens en biohacking (recent voor T-Mobile, de Dag van de Actuaris en Demcon).

Het resultaat van een lezing van Peter Joosten is dat het steevast nieuwe inzichten en businesskansen levert, met name op gebieden dat voor velen nog onbekend is. Zijn bijdragen zorgt voor een hoop boeiende gespreksonderwerpen en het levert genoeg stof voor discussie. Hij zet het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.

Webinars
Naast het spreken op evenementen en bijeenkomsten doet Peter ook veel online sessies en webinars. Hij verzorgt deze vanuit huis of desgewenst vanuit een studio.

Persoonlijke achtergrond

Peter Joosten MSc. heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 rondde hij de Biohack Academy (Waag Amsterdam) en de opleiding bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bio ethics and Human Rights af. In 2020 volgde hij de opleiding wetenschapsjournalistiek. Hij is auteur van de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020).

Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij een onderzoeks- en adviesbureau als consultant digitalisering voor gemeenten en provincies, is hij nu zelfstandig ondernemer.

Hij is toekomstdenker, spreker en trendwatcher bij de diverse bedrijven en instellingen. In zijn populaire podcast Supermens (iTunes technologie top 10) interviewt hij verschillende experts op het gebied van technologische ontwikkelingen en de impact daarvan.

Peter is als gastdocent verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction).

Daarnaast wordt hij regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s (Valerio4ever en Galileo), kranten (Trouw, Volkskrant, de Correspondent), radio (Met het Oog op Morgen, De Nieuws B.V. en BNR Nieuwsradio) en kranten (NRC Handelsblad, Volkskrant en Trouw) over deze onderwerpen.

Heeft u interesse in een lezing van Peter Joosten of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

OIZ

"“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter mij de uitgelezen persoon die kan vertellen wat de komst van nieuwe technologie voor je kan doen en of er ook keerzijden aan het gebruik hiervan zitten. Peter heeft de verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Inspirerende verhalen over het zelfmeten, biohacking tot aan transhumanisme zijn aan bod gekomen. Ontwikkelingen gaan in een razend tempo waarbij wetgeving en toezicht achterloopt. Peter’s lezing heeft tot genoeg stof voor de discussie en boeiende gespreksonderwerpen bij de borrel erna gezorgd!” Laura Tolsma, OIZ"

ASML

"“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek. Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.” Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist, ASML"

Beschikbaarheid en informatie

Peter Joosten MSc.

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid