Peter Joosten
Wat Peter Joosten uniek maakt is dat hij naast blogger en spreker op het gebied van quantified self en biohacking, ook zelf biohacker en menselijk proefkonijn is. Zo heeft hij een chip in zijn hand laten implanteren en doet hij diverse experimenten op het gebied van zelfverbetering. Dit zorgt in zijn lezingen en publicaties voor een optimale wisselwerking tussen theorie en praktijk!

Hij wil als trendwatcher, spreker en ervaringsdeskundige laten inzien dat de impact van nieuwe technologie op de mens, organisaties en de maatschappij positief is, maar dat we goed moeten nadenken hoe we het op een veilige en ethische manier kunnen toepassen.

Onderwerpen waar Peter over spreekt
– Biohacking
– Quantified self
– Innovatie in de gezondheidszorg, waaronder ‘de patiënt van de toekomst’ en blockchain in de zorg
– Onderwijsinnovatie, waaronder de ‘quantified student’ en vaardigheden voor in 2150
– Innovatie binnen de overheid, waaronder ‘smart city’, big data en datagedreven besturen

Het resultaat van zijn een lezing van Peter Joosten is dat het nieuwe inzichten en business kansen levert op gebieden dat voor voor velen nog onbekend is. Het zorgt voor een hoop boeiende gespreksonderwerpen en het levert genoeg stof voor discussie. Ook zet het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop. Zo sprak hij op TEDxDelft 2018 over biohacking.

Persoonlijke achtergrond
Peter Joosten MSc. heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij een onderzoeks- en adviesbureau als consultant digitalisering voor gemeenten en provincies, is hij nu zelfstandig ondernemer. Hij is eigenaar van de succesvolle blog ProjectLeven.nl (meer dan 30.000 unieke bezoekers per maand), waar hij wekelijks schrijft en vlogt over biohacking, technologie en gezondheid.

Hij is spreker, adviseur en trendwatcher bij de diverse bedrijven en instellingen. In zijn populaire podcast de Project Leven Show (iTunes top 100) interviewt hij verschillende experts op het gebied van leefstijl, technologische ontwikkelingen en de impact daarvan.

Peter is als gastdocent verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction), Bildung Academie van de Universiteit Leiden (thema: zorginnovatie) en de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering).

Daarnaast wordt hij zelf regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s (Valerio4ever en Galileo), kranten (Trouw, Volkskrant, de Correspondent), radio (BNR Nieuwsradio) en magazine’s (Runners World en Men’s Health) over deze onderwerpen.

Heeft u interesse in een lezing van Peter Joosten of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Peter Joosten SKU UPC Model

“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk

Nov 10, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: OIZ 

“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter mij de uitgelezen persoon die kan vertellen wat de komst van nieuwe technologie voor je kan doen en of er ook keerzijden aan het gebruik hiervan zitten.
Peter heeft de verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Inspirerende verhalen over het zelfmeten, biohacking tot aan transhumanisme zijn aan bod gekomen. Ontwikkelingen gaan in een razend tempo waarbij wetgeving en toezicht achterloopt. Peter’s lezing heeft tot genoeg stof voor de discussie en boeiende gespreksonderwerpen bij de borrel erna gezorgd!”

Laura Tolsma, OIZ


“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke,

Nov 10, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ASML 

“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek.
Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.”

Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist, ASML


5.0 5.0 2 2 “Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter Peter Joosten

Gerelateerde sprekers

 • Jarno Duursma

  Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken. De impact van technologie heeft zijn focus. Kunstmatige intelligentie, Bitcoin Blockchain, Machine Economy (Bedrijf van de toekomst), Singularity, en andere impactvolle technologische trends. Wat betekent dit voor bedrijf en samenleving?

   

 • Rosanne Warmerdam

  Tijdens Rosanne’s studie Biomedische Wetenschappen werd Rosanne opgeleid om onderzoek te doen naar de werking van het menselijk lichaam. Door haar enthousiasme en openheid weet zij al snel een verbinding te creëren. Haar passie om wetenschap toepasbaar te maken in onze lifestyle spat ervan af.

   

 • Fountainheads

  Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen nemen mensen die op een positieve manier kunnen en willen veranderen met een sneltreinvaart mee op reis om de toekomst te verkennen. Fountainheads laat zien hoe anderen omgaan met technologische ontwikkelingen en waarom het belangrijk is om een hoog adaptief vermogen te hebben of te ontwikkelen.

   

 • Nadine Bongaerts

  Nadine Bongaerts wordt regelmatig geïnterviewd / gevraagd om te spreken over (innovatief) ondernemerschap, bèta-onderwijs, ondernemerschap in het onderwijs of de mogelijkheden van synthetische biologie (een relatief nieuwe tak van wetenschap die het mogelijk maakt om organismen te ontwerpen).