Peter Joosten

Wat Peter Joosten uniek maakt is dat hij naast blogger en spreker op het gebied van quantified self en biohacking, ook zelf biohacker en menselijk proefkonijn is. Zo heeft hij een chip in zijn hand laten implanteren en doet hij diverse experimenten op het gebied van zelfverbetering. Dit zorgt in zijn lezingen en publicaties voor een optimale wisselwerking tussen theorie en praktijk!

Hij wil als trendwatcher, spreker en ervaringsdeskundige laten inzien dat de impact van nieuwe technologie op de mens, organisaties en de maatschappij positief is, maar dat we goed moeten nadenken hoe we het op een veilige en ethische manier kunnen toepassen.

Onderwerpen waar Peter over spreekt

  • Biohacking
  • Transhumanisme en mensverbetering;
  • Innovatie in de gezondheidszorg, waaronder ‘de patiënt van de toekomst’ en impact van technologische trends.
  • Bio- en medische ethiek

Het resultaat van een lezing van Peter Joosten is dat het steevast nieuwe inzichten en businesskansen levert, met name op gebieden dat voor voor velen nog onbekend is. Het zorgt voor een hoop boeiende gespreksonderwerpen en het levert genoeg stof voor discussie. Ook zet het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop. Zo sprak hij op TEDxDelft 2018 over biohacking en op de Biohacking Conference 2019 in Riga over onsterfelijkheid.

Persoonlijke achtergrond

Peter Joosten MSc. heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 rondde hij de Biohack Academy (Waag Amsterdam) en de opleiding bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights af.

Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij een onderzoeks- en adviesbureau als consultant digitalisering voor gemeenten en provincies, is hij nu zelfstandig ondernemer. Hij is toekomstdenker, spreker en trendwatcher bij de diverse bedrijven en instellingen. In zijn populaire podcast Biohacking Impact (iTunes technologie top 10) interviewt hij verschillende experts op het gebied van technologische ontwikkelingen en de impact daarvan.

Peter Joosten is als gastdocent verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction), Bildung Academie van de Universiteit Leiden (thema: zorginnovatie) en de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering).

Daarnaast wordt hij zelf regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s (Valerio4ever en Galileo), kranten (Trouw, Volkskrant, de Correspondent), radio (Met het Oog op Morgen, De Nieuws B.V. en BNR Nieuwsradio) en kranten (NRC Handelsblad, Volkskrant en Trouw) over deze onderwerpen.

Heeft u interesse in een lezing van Peter Joosten of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Peter Joosten SKU UPC Model

“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk

Nov 10, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: OIZ 

“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter mij de uitgelezen persoon die kan vertellen wat de komst van nieuwe technologie voor je kan doen en of er ook keerzijden aan het gebruik hiervan zitten.
Peter heeft de verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Inspirerende verhalen over het zelfmeten, biohacking tot aan transhumanisme zijn aan bod gekomen. Ontwikkelingen gaan in een razend tempo waarbij wetgeving en toezicht achterloopt. Peter’s lezing heeft tot genoeg stof voor de discussie en boeiende gespreksonderwerpen bij de borrel erna gezorgd!”

Laura Tolsma, OIZ


“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke,

Nov 10, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ASML 

“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek.
Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.”

Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist, ASML


5.0 5.0 2 2 “Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter Peter Joosten