Op zoek naar een inspirerende spreker over persoonlijke geldzaken?

Erica Verdegaal
Bewaar als favoriet

Erica Verdegaal

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Erica Verdegaal is econoom, journalist, columnist en Nederlands bekendste personal finance expert. Met brede kennis, humor en een flinke portie nuchterheid geeft Verdegaal haar mening over alle persoonlijke geldzaken.

Erica Verdegaal

Met brede kennis, humor en een flinke portie nuchterheid geeft Erica Verdegaal haar mening over alle persoonlijke geldzaken. Altijd met de nadruk op wat je zélf kunt doen voor je financiële voorspoed en rust, en graag met actieve bijdragen van het publiek.

Verdegaal draagt haar kennis, waarschuwingen, weetjes en eye openers graag uit op het podium en in de media. Want volgens haar bereiken mensen pas rust en geluk als hun geldzaken op orde zijn. Of het nu gaat om vrouwen, mannen, Millennials, gepensioneerden, studenten, artsen, financieel deskundigen, ondernemers, werknemers, armen of rijken. Financiële rust gunt ze iedereen.

Mogelijke onderwerpen waar Erica Verdegaal over spreekt

Verdegaal schrijft en spreekt helder en volstrekt onafhankelijk over alle geldzaken. Dit omvat thema’s als:

 • De grootste valkuilen bij beleggen en hoe je die vermijdt
 • De belangrijkste denkfouten in geldzaken en hoe je ze vermijdt
 • Financiële weerbaarheid en het overleven van financiële crisis
 • De macht van getallen en hoe we de mist in kunnen gaan bij inschatten prijzen en getallen
 • Ontdek je financiële persoonlijkheid en profiteer ervan
 • Hoe je je geldzaken regelt met LEF
 • Financieel geluk in zeven stappen
 • Hoe je rijk wordt en blijft
 • Financieel zorgelozer leven
 • Pensioen

Achtergrond Erica Verdegaal

Verdegaal studeerde onder meer economie aan de Universiteit van Amsterdam en (twee jaar) filosofie aan de Vrije Universiteit. Ze begon haar loopbaan in het bedrijfsleven, waar ze onder meer werkte voor modeontwerpster Fong Leng, Andersen Consulting (nu Accenture), de LOI en WEKA-uitgeverij. In 1995 koos Verdegaal voor een loopbaan als freelance geldzaken journalist. Twee jaar later verscheen haar eerste boek ‘Echt Rijk Worden’.

In de media
Inmiddels spreekt en schrijft Erica Verdegaal al ruim een kwart eeuw over alles wat de mens doet met geld én wat geld doet met de mens. Dit voor tal van bekende (online) media zoals het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Radio 1 en 2, WNL Op Zondag, BNR Nieuwsradio, Consumentenprogramma Radar, de Geldgids, Nieuwsuur en Pauw&Witteman. In 2014 maakte Verdegaal de uitzending ‘Geld maakt wel gelukkig’ met het televisieprogramma NTR Academie. En in 2016 won ze de Vrouw in de Media-award Friesland. Verdegaal schreef zestien boeken over persoonlijke geldzaken. Zij wil mensen helpen hun geldzaken meester te worden. Wie zijn geldzaken meester is, kan zijn doelen bereiken en meer rust en geluk ervaren.

Relevante waarschuwingen
Rust en overzicht in geldzaken ziet Verdegaal als de onmisbare basis voor levensgeluk. Volgens haar is dat voor iedereen haalbaar met gezond verstand en enig onderzoek.

 • Het leidde in 1995 tot haar waarschuwing voor beleggen in teakhout – toen een rage – omdat de voorgespiegelde winst onmogelijk haalbaar was.
 • En al vanaf 1996 wees Verdegaal op de valse beloftes van aanbieders van aandelenleaseplannen, woekerpolissen en beleggingshypotheken.
 • Ook behoedde Verdegaal haar publiek voor riskante beleggingsobligaties, te hoge provisies van tussenpersonen, de dubieuze praktijken van DSB Bank en sparen bij Icesave vóórdat deze bank in 2008 omviel.

Interesse in Erica Verdegaal als spreker voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Erica Verdegaal

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid