Zijn jullie op zoek naar een inspirerende spreker over gezonde voeding en leefstijl?

Marieke de Zwaan
Bewaar als favoriet

Ir. Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan is niet zomaar een spreker; ze is een inspirator, een gids op de reis naar een gezonder, duurzamer leven door de lens van voeding. Haar verhaal is uniek, doordrenkt met ervaringen van over de hele wereld, en heeft de kracht om niet alleen je denkwijze te veranderen maar ook de manier waarop je leeft.

Marijke Smit - Vrouwen van Nu

"‘Op tv word je doodgegooid met programma’s over voeding en gezondheid. Eerlijk gezegd luister ik niet meer zo goed. Echter, jij wist de zaal tot het einde te boeien. Het was doodstil, heel knap! Wat mij persoonlijk geholpen heeft, is dat ik weer meer op mijn voeding ga letten. Ik ben weer even wakker geworden. Wat ook erg aansloeg, was de intro met het mooie lied van Harrie Jekkers, waardoor er rustige sfeer ontstond en jij meteen de volle aandacht van de zaal had."

Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan heeft het voorrecht gehad om te mogen wonen op de mooiste plekken ter wereld. Hier heeft zij geproefd van de zoetste bananen en sappigste mango’s. Maar tegelijkertijd zat Marieke vast in de negatieve spiraal van migraine en medicatie. Wat is nou het geheim van blakende gezondheid? Waar lag voor haar nu de doorbraak naar een migraine-vrij leven? Tijdens haar lezingen neemt ze je mee op voedingsreis door de landen Brazilië, Australië en Amerika en onthult ze haar geheimen.

Tijdens haar lezingen gaat ze in op vragen als: Hoe zit het nu écht met voeding? Waarom is het zo lastig om gezond te leven? Wat is gezond en hoe vertaal je dit naar de praktijk? Maar vooral ook, wat is de bijdrage van een gezonde manier van leven aan het grotere geheel? In haar verhaal legt Marieke de Zwaan het systeem bloot, dat de ongezonde voedingscultuur in stand houdt.

Over de lezing ‘Krachtvoer’ van Marieke de Zwaan

Een werelds verhaal over voeding

Je maakt kennis met de gevolgen van onze manier van leven voor zowel mens als natuur. Het raakt daarnaast ook diverse thema’s van bewustwording, zoals gezondheid, duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatverandering, ongelijkheid en vooral ook aan Ubuntu: de bewustwording dat iedereen en alles met elkaar verbonden is.

Ook deelt ze haar visie op wat we direct kunnen doen om samen bij te dragen aan een gezonde toekomst voor onszelf én onze kinderen. Middels haar boerengenen en zowel holistische als academische benadering, laat ze zien dat gezond leven helemaal niet zo ingewikkeld is.

Marieke is gespecialiseerd in:

  • Gezonde voeding
  • Gezonde, holistische leefstijl
  • Migraine
  • Vitaal ouderschap

maar ook:

  • Culturele invloeden op ons voedingspatroon en leefstijl
  • Onze relatie met de natuur in relatie tot onze gezondheid
  • De invloed van de tijdsgeest op onze gezondheid

Achtergrond Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan is opgegroeid in een gezin met sterke banden met de agrarische wereld. Ze studeerde in 2001 af de TU Delft en werkte aansluitend als architect voor verschillende multinationals. Tien jaar reisde ze vervolgens met haar man en 3 zoons over de wereld en woonde ze in Amerika, Australië en Brazilië. Tijdens haar reizen is ze door anders te gaan eten van een situatie van chronische ziekte (burn-out, migraine) naar een staat van optimale vitaliteit getransformeerd. Marieke heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding, vitaliteit en systemisch werk. Inmiddels begeleidt ze alweer ruim tien jaar mensen die tegen persoonlijke vraagstukken aanlopen.

Als bevlogen keynote spreker heeft ze met haar lezingen en webinars in binnen- en buitenland inmiddels duizenden mensen op een positieve manier geïnspireerd om bewustere voedingskeuzes te maken. Haar keynotes bevatten echter ook confronterende en aangrijpende inzichten die het publiek aan het denken zetten, want Marieke de Zwaan probeert mensen te raken. Dit menselijke aspect is voor haar de beste manier om duiding te geven aan het belang van gezonde voeding.

Impact voeding op gezondheid

In Amerika ontstond er bij Marieke een eerste bewustwording van het effect van voeding op de gezondheid. Haar betrokkenheid bij het opzetten van een groentetuin in Perth opende voorgoed haar ogen. Ze begon in te zien dat de processen die plaatsvonden in de tuin refereerden naar de processen in haar eigen lichaam. Stap voor stap begon ze het grotere verhaal te begrijpen en bracht ze wijzigingen aan in haar voedingspatroon. Ongemerkt verdween hiermee haar chronische migraine naar de achtergrond.

In Perth en Rio de Janeiro initieerde ze voedingsprojecten op diverse (internationale) scholen en organiseerde ze bewustwordings-lezingen aan volwassenen. Ze organiseert onder de paraplu ‘Vitale Doorbraak in gezondheid en geluk’ lezingen, webinars, challenges en coachingsprogramma’s.

Om mensen te ondersteunen in gedragsverandering, voltooide ze in 2019 de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en zette ze vervolgens met haar bedrijf Pomme Sustainable Lifestyle voet op Nederlandse bodem.

Geïnteresseerd in het verhaal van Marieke de Zwaan?

Iedereen die Marieke heeft horen spreken, gaat vanaf dat moment anders naar voeding kijken! Heb je nog vragen of wil je een offerte van ons ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Eva-Lisa Janssen - Oprichter Stichting Ucademy

"Marieke sprak op een evenement van Stichting Ucademy over taboes over voeding. Het was een verhalende talk, soms bijna poëtisch. Ze neemt je mee op haar reizen en beschrijft wat ze daar zag, en leerde. Die manier van vertellen is fijn, want voeding is een zeer omstreden onderwerp. Marieke is een aanrader voor iedereen die meer inzicht wilt krijgen in gezonde voeding, en de manier waarop voedsel bewerkt wordt. Haar punt was helder: ‘they who stir the pot, rule the world.’ En dan met een knipoog naar haar publiek: ‘hoe vaak roer jij je pot eigenlijk?’"

Karin Tobias - GGz Centraal

"Marieke heeft op zeer professionele wijze een bijdrage geleverd aan het congres van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen. Ze is zorgvuldig in de aanpak, het contact met de toehoorders en de uitvoering. Haar kennis over sustainable lifestyle en belang van gezonde voeding heeft ze op creatieve wijze weten in te vlechten in een luchtige, maar belangrijke boodschap voor de deelnemers aan het congres. Ze is flexibel en stemt goed met haar opdrachtgever. Echt een aanrader!"

Beschikbaarheid en informatie

Ir. Marieke de Zwaan

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid