Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

Multitasken is een mythe
Bewaar als favoriet

Workshop Multitasken is een Mythe

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Na afloop van deze interactieve workshop hebben de deelnemers helder hoe ze gestructureerd kunnen werken, betere keuzes in de manier van aanpak kunnen maken en meer rust in het hoofd ervaren. Van deze workshop is ook een leuke online variant beschikbaar.

Jeugdbescherming Brabant

"Wouter kwam als spreker bij ons in het team tijdens een teammiddag. Op een hele leuke enthousiaste manier nam hij ons mee in de wereld van het Multitasken. De afwisseling van vertellen en doen maakte dat je geboeid bleef. Na de bijeenkomst was iedereen enthousiast."

Workshop Multitasken is een Mythe

Workshop Multitasken is een mythe

Tijdens deze workshop wordt de mythe van het multitasken ontrafeld. Uit onderzoek blijkt dat multitasken niet bestaat. Eigenlijk switchen we steeds van task naar task. Dit noemen we switchtasken. En voor switchtasken betaal je een flinke prijs. Door interactieve oefeningen worden de deelnemers zich bewust van de kosten van het switchtasken:

-40% minder productief
-3-4 maal meer fouten
-tijdrovend
-stress verhogend
-halve aandacht voor je relatie (werk en privé)
-energie slurpend.
-het remt creativiteit en innovatief vermogen.

Wouter Hesseling doet in samenwerking met wetenschappers van de UvA, de VU en de UU al jaren onderzoek naar multitasken en hyperconnectiviteit (het continu online zijn). Op bevlogen wijze spreekt Wouter over de prijs die je betaalt voor het multitasken (switchtasken). Al snel hangt zelfs de meest sceptische toehoorder aan zijn lippen.

Na enkele interactieve oefeningen volgt een korte krachtige show met meer dan tien draaiende bordjes. Hierna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Terwijl ze echte breekbare borden op stalen pinnen mogen laten draaien moeten ze de focus weten te vinden om meerdere lepeltjes in één beweging in verschillende glaasjes te krijgen. De mensen worden zich bewust van wat switchtasken met hen doet en kunnen daar later hun voordeel mee doen, op hun werk maar ook privé.

Het mooist zou het zijn als je gaat monotasken (iets afmaken voor je iets nieuws begint), maar in deze wereld wordt er bijna van je geëist dat je gaat multitasken. Tijdens de workshop en bij de evaluatie krijgen de deelnemers tips over hoe ze, als ze dan tóch gaan switchtasken, dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen.

Resultaten:

Tijdens deze workshop ‘Multitasken is een mythe’ (45- 90 minuten)  leren de deelnemers het verschil tussen multitasken, switchtasken en monotasken en ervaren ze wat het met hen doet.

Dit zorgt bij de deelnemers uiteindelijk voor een gestructureerde manier van werken, betere keuzes in de manier van aanpak en meer rust in het hoofd. Deze nieuwe werkwijze zal resulteren in een hogere efficiëntie (netto werktijd is groter), meer productiviteit (meer focus), maximale klantgerichtheid (de klant krijgt de volledige aandacht) en minder werkdruk.

Interesse in de workshop Multitasken is een mythe of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Actis Business Partners

"Voor een event voor ICT professionals was ik op zoek naar een out of the box spreker. Wouter heeft ruimschoots aan deze verwachting voldaan met zijn presentatie Multitasken is een Mythe. De hele zaal deed enthousiast mee en ik weet zeker dat het voor vele een mind-opener is geweest. "

Startblok

"Wouter verplaatst zich helemaal in de werkomgeving en -beleving van de groep. Op een energieke manier maakt hij duidelijk waarom switch tasken zoveel effectiever is dan multi tasken. Negentig sprankelende minuten vol inspiratie!"

Stichting Keender

"De workshop "Multitasken is een mythe" die door Wouter Hesseling gegeven werd is binnen onze Stichting goed ontvangen. De presentatie werd enthousiast en met humor gebracht. Je werd er actief bij betrokken en de informatie was goed. Het nagestuurde filmpje is ook leuk."

Gemeente Amsterdam

"Wouter is een verademing tussen alle statische lezingen die er zijn. Helderheid, goed tempo, humor en zelf aan de slag om te ervaren wat multitasken met je hoofd doet. Zijn sessie was een perfecte combinatie van kennis en spel. Leuke vent ook, die met iedereen communiceert, zonder aanziens des persoon. Aanrader."

Enexis Group

"Wouter is fantastische spreker die een belangrijke boodschap weet te verpakken in amusement waardoor hij de aandacht van de toehoorders weet vast te houden en het publiek weet te enthousiasmeneren tot interactie."

Beschikbaarheid en informatie

Workshop Multitasken is een Mythe

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid