Workshop ‘Multitasken is een mythe’.
Tijdens deze workshop (45- 90 minuten) wordt de mythe van het multitasken ontrafeld. Uit onderzoek blijkt dat multitasken niet bestaat. Eigenlijk switchen we steeds van task naar task. Dit noemen we switchtasken. En voor switchtasken betaal je een flinke prijs. Door interactieve oefeningen worden de deelnemers zich bewust van de kosten van het switchtasken:

-40% minder productief
-3-4 maal meer fouten
-tijdrovend
-stress verhogend
-halve aandacht voor je relatie (werk en privé)
-energie slurpend.
-het remt creativiteit en innovatief vermogen.

Wouter Hesseling doet in samenwerking met wetenschappers van de UvA, de VU en de UU al jaren onderzoek naar multitasken en hyperconnectiviteit (het continu online zijn). Op bevlogen wijze spreekt Wouter over de prijs die je betaalt voor het multitasken (switchtasken). Al snel hangt zelfs de meest sceptische toehoorder aan zijn lippen.

Na enkele interactieve oefeningen volgt een korte krachtige show met meer dan tien draaiende bordjes. Hierna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Terwijl ze echte breekbare borden op stalen pinnen mogen laten draaien moeten ze de focus weten te vinden om meerdere lepeltjes in één beweging in verschillende glaasjes te krijgen. De mensen worden zich bewust van wat switchtasken met hen doet en kunnen daar later hun voordeel mee doen, op hun werk maar ook privé.

Het mooist zou het zijn als je gaat monotasken (iets afmaken voor je iets nieuws begint), maar in deze wereld wordt er bijna van je geëist dat je gaat multitasken. Tijdens de workshop en bij de evaluatie krijgen de deelnemers tips over hoe ze, als ze dan tóch gaan switchtasken, dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen.

Resultaten:
Tijdens deze workshop ‘Multitasken is een mythe’ leren de deelnemers het verschil tussen multitasken, switchtasken en monotasken en ervaren ze wat het met hen doet.

Dit zorgt bij de deelnemers uiteindelijk voor een gestructureerde manier van werken, betere keuzes in de manier van aanpak en meer rust in het hoofd. Deze nieuwe werkwijze zal resulteren in een hogere efficiëntie (netto werktijd is groter), meer productiviteit (meer focus), maximale klantgerichtheid (de klant krijgt de volledige aandacht) en minder werkdruk.

Interesse in deze workshop of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

  • Wouter Hesseling

    Wouter Hesseling is de enige die tijdens een keynote (20- 45 minuten) of workshop (45- 90 minuten) de ‘mythe van het multitasken’ ontrafelt. ‘Thema’s die hier bij horen zijn timemanagement, burn-out preventie, mindfulness, veiligheid, efficiënter werken, optimaal presteren etc. Zijn aanpak: leerzaam met een zeer hoge amusementswaarde.

     

  • Workshop Het team als Orkest

    U wilt als team soepeler samenwerken. Met meer energie. Meer plezier. Beter op elkaar afgestemd. Waarin ieder zijn eigen partij speelt, maar toch in het geheel past. Door (samen) muziek te maken werkt u aan deze doelen. Concreet, inspirerend, verrassend maar wel gericht op resultaat.