Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jan van de Venis
Bewaar als favoriet

Jan van de Venis

Jan is expert in mensenrechten en duurzaamheid. Hij inspireert rondom thema’s als ethiek, recht en duurzaamheid en neemt je mee in de wereld van toekomstige generaties. Jan is betrokken bij (inter)nationale milieu- en klimaatrechtszaken en adviseert politici, bedrijven en de VN op mensenrechten. Deze TEDx ‘RechtenvoordeNatuur’ spreker en Nationaal Park-voorzitter inspireert ook met ‘We zijn natuur: all in it together’.

Jan van de Venis

Jan van de Venis is oud-advocaat en eigenaar van JustLaw. Dit gespecialiseerde kantoor richt zich op hoe het recht en mensenrechten kunnen werken vóór duurzame ontwikkeling en de mooist mogelijke toekomst voor al het leven. Hij was werkzaam in de commerciële advocatuur, als advocaat in loondienst bij Greenpeace International, en werkt voor diverse NGOs, de VN, politici en in het publiek bestuur. Jan kent de corporate, goede doelen en publieke wereld van binnenuit.

Steeds vaker spelen de rechten van kinderen, toekomstige generaties en de natuur in zijn werk een grote rol. Inhoudelijk, als jurist, maar ook als inspirerend spreker en dagvoorzitter.

Ook als waarnemend Ombudspersoon Toekomstige Generaties houdt Jan van de Venis zich bezig met de vraag: ‘hoe kunnen we ethiek en recht in werk en privé laten werken zodat we nu een rechtvaardige, duurzame en inclusieve maatschappij creëren en een gezonde en biodiverse planeet doorgeven aan toekomstige generaties?’ Mensenrechten, kinderrechten, rechten van toekomstige generaties en ‘RechtenvoordeNatuur’ helpen daarbij.

Onderwerpen waar Jan van de Venis over spreekt

  • Inspiratie rondom duurzaamheid en leiderschap
  • Hoe neem je vanaf nu al de belangen van toekomstige generaties mee
  • Rechten van de Natuur
  • We zijn natuur – all in it together
  • Toekomstige generaties en/of natuur in jouw organisatie of bestuur.
  • Het recht en duurzaamheid – mensenrechten en kinderrechten en het milieu
  • Ethiek in management komt iedereen ten goede – Zaken voor ons én toekomstige generaties
  • Met mensen- en kinderrechten naar de mooist mogelijke toekomst

Bij al deze thema’s kan Jan een oefening van 10 minuten bieden, waarin hij je mee neemt naar ‘Back to the Future’: via verbondenheid met voorouders naar de mooist mogelijke toekomst.

Over de lezingen van Jan van de Venis

Duurzaam leiderschap, hoe doe je dat? Hoe durf je dat? We willen op ons congres mensen inspireren om in hun werk, programma’s, beleid en handelen toekomstbestendige keuzes te maken. Wat moeten we met al die rechtszaken tegen de overheid en bedrijven, wat zegt dit over het recht en duurzaamheid?

Jan neemt de zaal op frisse, soepele en prettige wijze mee langs de grote milieu, klimaat en andere duurzaamheid thema’s en maatschappelijke ontwikkelingen van vandaag. Omdat hij er als expert bij betrokken is, weet hij precies wat er speelt. Jan inspireert en laat zien waar de hoop en kansen zitten. Naar een mooiere toekomst voor onszelf, onze planeet en voor toekomstige generaties.

Achtergrond van Jan van de Venis

Jan van de Venis is begonnen in de commerciële advocatuur. Inmiddels richt hij zich met zijn werk op de gebieden mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Naast ‘human rights lawyer’ is Jan op dit moment waarnemend Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties. Hij lichtte Rights of Nature toe in zijn TEDTalk ‘Who owns Nature?’, is voorzitter van Nationaal Park Duinen van Texel, vice voorzitter van alle samenwerkende Nederlandse Nationale Parken, bestuurder bij en voorzitter van meerdere NGO’s en daarnaast medeoprichter van NGO’s als Stand Up For Your Rights, The Crowd Versus, De Duurzame week en FossielvrijNL.

Ook is hij bijzonder gastdocent Mensenrechten bij verschillende universiteiten, VN-organen en instituten als Clingendael. Internationaal is hij deputy chair van het Network of Institutions for Future Generations, de organisatie van officiële (landen)instituties voor toekomstige generaties.

In de media
In september ’23 was Jan te zien op RTL Nieuws. In dit item reageerde hij op het jaarlijkse schokkende Global Witness rapport: zeker 177 natuurbeschermers / mensenrechten-verdedigers zijn afgelopen jaar vermoord. Vaak inheemse bevolking die 80% beschermen van alle overgebleven wildernis wereldwijd.

Interesse in een lezing van Jan van de Venis?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jan van de Venis

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid