Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Hans Anker

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Advocaat Hans Anker behoort samen met zijn tweelingbroer Wim Anker tot de meest bekende strafpleiters van Nederland. Ze runden samen het advocatenbureau Anker & Anker. Hans is inmiddels een veelgevraagd spreker over (zijn) werk als advocaat in strafzaken.

Hans Anker

Hans Anker opende in 1991 samen met zijn tweelingbroer Wim, Anker & Anker Strafrechtadvocaten in Leeuwarden. Jarenlang behoorden de broers in de top 10 van de Nederlandse strafrecht-advocatuur. Samen gaven de broers meer dan twintig jaar cursussen aan advocaten over straf(proces)recht door heel Nederland. Al sinds 1981 geeft Hans lezingen en vanaf 2016 geeft hij theatercolleges over de rol en taak van de strafpleiter.

Hans vindt het belangrijk de nieuwe generatie te inspireren en iets te leren over het vak van advocaat. Hans geeft lezingen aan scholen, overheden en bedrijven die meer willen weten over het strafrecht, of die graag Hans over zijn ervaringen willen horen spreken.

Thema’s waar Hans Anker over spreekt

  • De ethiek van de strafrechtadvocaat
  • Houding, rol en attitude van de advocaat in strafzaken
  • Geruchtmakende zaken
  • Diverse anekdotes
  • Het leven in de gevangenis
  • Alternatieve straffen
  • Levenslange gevangenisstraf en de doodstraf

Lezingen voor het onderwijs

Hans Anker richt zich daarnaast op het MBO, het VMBO en groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Voor de groepen 7 en 8 van de basisschool heeft hij een speciale gastles ontwikkeld. Deze duurt 45 minuten. Hans Anker neemt dan toga en bef mee.

In deze les legt hij de basisbegrippen van het strafrecht uit en waarschuwt hij voor problemen, indien de jongeren een “strafblad” krijgen. Als zij bijvoorbeeld gaan stagelopen over 2 jaar, dan moeten zij een V.O.G. kunnen krijgen. Wat is een V.O.G. en wat zijn de gevolgen? Wat is H.A.L.T. en hoe zit het jeugdstrafrecht in elkaar en vanaf welke leeftijd geldt dat? Deze vragen zal Hans allemaal beantwoorden.

Interesse in een lezing van Hans Anker?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Hans Anker

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid