Op zoek naar een spannende spreker voor jouw event?

Mick van Wely
Bewaar als favoriet

Mick van Wely

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Mick van Wely is misdaadjournalist voor De Telegraaf, bekend van diverse tv-programma’s en optredens als misdaaddeskundige. Hij geeft met 20 jaar misdaadervaring lezingen over uiteenlopende onderwerpen zoals corruptie, georganiseerde misdaad, moord- en doodslagzaken, cybercrime, de straf levenslang, jeugdcriminaliteit en kunstroven.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Waar Trek Jij de Lijn?

Uitstekend! Mick heeft een geweldige bijdrage gegeven aan de avond en iedereen zat op het puntje van zijn stoel terwijl hij zijn verhaal vertelde. Hij vulde onze avond aan met een invalshoek die niet gemist had mogen worden. Veel dank!

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV)

Mick’s presentatie is boeiend en afwisselend. Hij informeert zijn publiek niet alleen over ondermijning, maar neemt hen ook mee in de gevolgen voor persoon en omgeving. Dat raakt.

Openbaar Ministerie Noord-Holland

Mick van Wely heeft voor het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) een lezing gegeven over de rol van de media in lopende opsporingsonderzoeken en strafzaken. Bij de collega’s was op voorhand veel belangstelling voor deze lezing, van hoofdofficier tot afdelingshoofd en van rechercheofficier tot persvoorlichter. Mick heeft de hooggespannen verwachtingen waargemaakt. In een helder en met vaart gebracht verhaal gaf Mick een inkijkje in het werk van de misdaadjournalistiek. Over conflicterende belangen, maar ook over gemeenschappelijke delers. Concrete praktijkvoorbeelden en flitsende filmpjes zetten het verhaal van Mick kracht bij. Ruimte voor interactie en discussie was er ook. De collega’s van het OM Noord-Holland hebben die middag naar een zeer betrokken en bevlogen spreker mogen luisteren.

Mick van Wely

Mick van Wely is misdaadjournalist voor De Telegraaf, bekend van diverse tv-programma’s en optredens als misdaaddeskundige. Hij geeft met twintig jaar misdaadervaring lezingen over uiteenlopende onderwerpen zoals corruptie, georganiseerde misdaad, moord- en doodslagzaken, cybercrime, de straf levenslang, jeugdcriminaliteit en kunstroven. Een van zijn specialisaties is onderzoek naar cold case-zaken. Ook is Mick regelmatig te horen en te zien als crime-deskundige in talkshows en in radioprogramma’s en won hij de belangrijkste journalistieke prijs De Tegel voor onderzoeksjournalistiek omtrent Project X in Haren.

Mick geeft lezingen over zijn vak en ervaringen, maar biedt ook lezingen aan die volledig zijn toegespitst op de wensen van de klant.

Onderwerpen waar Mick van Wely over spreekt

 • Het werk als misdaadjournalist (carrièrepad, netwerken, bronnen, nabestaanden en uitdagingen zoals ethische dilemma’s en desinformatie)
 • Moord- en doodslag
 • De straf levenslang
 • Corruptie
 • Kunstroven
 • De politieorganisatie
 • Drugscriminaliteit, cybercrime of huiselijk geweld
 • De ongekende harde groei van de georganiseerde misdaad na 2010? Oorzaken en gevolgen.
 • Ervaringen over ondermijnende criminaliteit voor gemeenten en provincies
 • Het schrijven van boeken en grotere verhalen
 • Ondermijnende criminaliteit
 • Werken onder bedreiging. Wat doet levensdreiging en persoonsbeveiliging met je. En hoe kun je zo werken?
 • Drijfveren en motivatie

Iedere lezing kan worden afgesloten met een Q&A van 15 minuten. Ook is het mogelijk om Mick uit te nodigen voor een collegetour-setting, waarbij men alle ruimte krijgt om Mick vragen te stellen.

Achtergrond Mick van Wely

Mick van Wely studeerde journalistiek en geschiedenis aan de Universiteit van Groningen en rondde een speciaal programma af aan de Universiteit van Pécs (Hongarije). Hij werkte tussen 2000 en 2015 voor Dagblad van het Noorden en sinds begin 2015 voor De Telegraaf. Van Wely schreef het boek ‘Levenslang: de straf en de daders over de straf levenslang’ (2013) en ‘Verdoofd, verkracht en besmet’ over de Groninger hiv-affaire. Daarnaast schreef hij het boek ‘Sluipmoordenaars en kunstrovers’ (2023).

Misdaadjournalistiek fascineert mensen. Het raakt de burger, de politiek en de samenleving in brede zin. Mick van Wely heeft ruim twintig jaar ervaring in de misdaadjournalistiek. Hij beet zich vast in talloze onopgeloste misdrijven of cold cases en zet zich in voor nabestaanden en achterblijvers in vermissingszaken.

Daarnaast schreef hij onthullende verhalen over de georganiseerde misdaad, affaires binnen de politie en is hij gespecialiseerd in kunstroven. Van Wely heeft ruime ervaring met het geven van lezingen over zijn vak en kan goed vertellen over de risico’s die aan het werk zijn verbonden. Zo wordt zelf Van Wely al sinds juni 2021 maximaal beveiligd.

Interesse in Mick van Wely als spreker voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Waar Trek Jij de Lijn?

Uitstekend! Mick heeft een geweldige bijdrage gegeven aan de avond en iedereen zat op het puntje van zijn stoel terwijl hij zijn verhaal vertelde. Hij vulde onze avond aan met een invalshoek die niet gemist had mogen worden. Veel dank!

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV)

Mick’s presentatie is boeiend en afwisselend. Hij informeert zijn publiek niet alleen over ondermijning, maar neemt hen ook mee in de gevolgen voor persoon en omgeving. Dat raakt.

Openbaar Ministerie Noord-Holland

Mick van Wely heeft voor het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) een lezing gegeven over de rol van de media in lopende opsporingsonderzoeken en strafzaken. Bij de collega’s was op voorhand veel belangstelling voor deze lezing, van hoofdofficier tot afdelingshoofd en van rechercheofficier tot persvoorlichter. Mick heeft de hooggespannen verwachtingen waargemaakt. In een helder en met vaart gebracht verhaal gaf Mick een inkijkje in het werk van de misdaadjournalistiek. Over conflicterende belangen, maar ook over gemeenschappelijke delers. Concrete praktijkvoorbeelden en flitsende filmpjes zetten het verhaal van Mick kracht bij. Ruimte voor interactie en discussie was er ook. De collega’s van het OM Noord-Holland hebben die middag naar een zeer betrokken en bevlogen spreker mogen luisteren.Beschikbaarheid en informatie Mick van Wely

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker