Op zoek naar een spannende spreker over leiderschap, samenwerken of veiligheid?

Bewaar als favoriet

Marcel van de Ven

Marcel van de Ven is voormalig (undercover) politieman, onderhandelaar bij nijpende situaties en is dé expert op het gebied van opsporing. Hij is bekend van de Nederlandse tv-programma’s ‘Ontvoerd’ en ‘Op de vlucht’ en ‘Hunted’. Dankzij zijn decennialange ervaring kan hij haarfijn uitleggen wat er voor nodig is om een effectieve leider te zijn, hoe je werkt onder (extreem) hoge druk en moderne beveiligingsthema’s.

Marcel van de Ven

Marcel van de Ven is dé Nederlandse topspecialist op het gebied van opsporing. Hij maakte 10 jaar lang deel uit van de Unit Specialistische Operaties die wereldwijd undercover operaties uitvoerde in de strijd tegen de zeer zwaar georganiseerde misdaad en terreur. Hij was daarna leidinggevende van diverse specialistische recherche afdelingen én is bovendien politieonderhandelaar geweest bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen.

Over zijn ervaringen als undercover-agent heeft hij het boek ‘De Kooi’ (2020) geschreven. Hierin kijkt Marcel terug op de vele bloedstollende spannende acties die hij met zijn collega’s uitvoerde en de grote gevolgen ervan, zowel op het gebied van de opsporing als op zijn eigen leven.

Bij het grote publiek is Marcel vooral bekend van John van den Heuvels ‘Ontvoerd‘ en ‘Op de vlucht‘ en de televisieserie ‘Hunted‘ als Chef Recherche.

Onderwerpen

Als rechercheur, onderhandelaar en ondernemer is Marcel van alle markten thuis. Zijn decennialange ervaring zorgt voor een haarscherpe blik op leiderschap, werken onder hoge druk en moderne beveiligingsthema’s.

  • Opsporingstechnieken
  • Onderhandelingstechnieken
  • Misdaad
  • Leiderschap
  • Samenwerken
  • Veiligheid
  • Veilig werken
  • Digitale opsporing

Mogelijke lezingen Marcel van de Ven

1) Veilig samenwerken: ‘Soft Skills in een Stoer jasje’
Tijdens deze inspiratiesessie neemt Marcel je mee in de wereld van undercover specialisten. Langs spannende verhalen over drugshandel, terrorisme en ontvoeringen, vertelt hij hoe hij in deze levensbedreigende omstandigheden een psychologisch veilige werkomgeving creëerde.

Tijdens deze geheime operaties moeten de undercover specialisten werken onder hoge druk en leggen zij hun levens in handen van hun teamleden. Hij legt uit hoe hij zijn teams trainde om met hoge stress situaties om te gaan, zodat zij ook onder hoge druk gezond konden blijven presteren.

Deze presentatie is zowel geschikt voor managers die een werkomgeving willen creëren waar de medewerkers zich veilig voelen zich uit te spreken, als voor professionals die meer vertrouwen en transparantie in hun team willen creëren om zodoende tot betere prestaties te komen met elkaar.

2) Opsporingstechnieken

Marcel vertelt uitgebreid over zijn ervaringen met verschillende opsporingstechnieken bij grote onderzoeken én over de werkwijze bij tv-programma’s Hunted, Ontvoerd en Op de Vlucht. 

Hij geeft tijdens deze lezing onder andere inzicht in de verplaatsing van de ‘klassieke’ criminaliteit naar digitale (computer)criminaliteit. Je leert welke (digitale) mogelijkheden de politie en (digitale) recherche hebben als het gaat om opsporing.

Tijdens deze lezing legt Marcel ook vanuit zijn ervaring weer de link naar thema’s als veiligheid, bedrijfsleven, presteren onder druk, veiligheid op de afdeling etc.

Achtergrond Marcel van de Ven

Marcel is ruim 10 jaar onderdeel geweest van de Unit Specialistische Operaties (USO) van de landelijke eenheid. Hij heeft hiervoor wereldwijd geheime, zeer risicovolle undercover operaties uitgevoerd. Deze operaties maakten deel uit van onderzoeken in de strijd tegen zwaar georganiseerde misdaad en terreur.

Daarna was Marcel leidinggevende van diverse specialistische recherche afdelingen zoals het observatieteam, forensische opsporing en zedenzaken. Tevens was hij onderhandelaar bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen. Marcel heeft gewerkt aan diverse spraakmakende rechercheonderzoeken op het gebied van liquidaties en ontvoeringen, allen gerelateerd aan de zwaar georganiseerde misdaad.

Tegenwoordig is hij CEO van een internationaal opererend recherche- en beveiligingsbureau.

Interesse in een lezing van Marcel van de Ven?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder!

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Marcel van de Ven

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid