Op zoek naar een leerzame workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

Alf Smolders workshop
Bewaar als favoriet

Serious game – vertrouwen in samenwerkingsrelaties

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Trust unravelled is gegroeid tot een gedachtegoed in het bedrijfsleven en geeft weer hoe samenwerkingsrelaties – met vertrouwen als sleutel – leiden tot betere prestaties. In de Serious game – Vertrouwen in samenwerkingsrelaties wordt door middel van een spelsimulatie het onderhandelingsspel gespeeld. Door de spelsimulatie beklijven de opgedane inzichten en wordt geoefend in een veilige omgeving.

Railforum

"Alf Smolders geeft bij Railforum zowel online als live workshops over ‘contractmanagement op basis van vertrouwen’. Focus ligt op samenwerking tussen partijen in de railsector waarbij het lastig blijkt om in de huidige contractvormen goede oplossingen te vinden bij calamiteiten, afwijkingen e.d. Meerwaarde van Alf is zijn kennis en creativiteit, zowel theoretisch onderlegd als op de praktijk gestoeld. Hij kan de patronen doorgronden en tijdens de workshop nieuwe inzichten aanreiken. Daarnaast weet hij telkens een veilige sfeer te behoeden, waardoor onze leden zich vrij voelen om te leren. Ook als het collega’s of contractpartners betreft. De deelnemers zijn telkens enthousiast en daarom geven wij de komende jaren graag vaker dit soort workshops zodat zoveel mogelijk leden daarvan kunnen leren."

Serious game – Vertrouwen in samenwerkingsrelaties

Trust unravelled is de afkorting van het titel van het proefschrift van Alf Smolders. Het betekent letterlijk: vertrouwen ontrafeld. Trust unravelled (in inter-organisational relationships in a regulated tender enviroment) is inmiddels gegroeid tot een gedachtegoed in het bedrijfsleven en geeft weer hoe samenwerkingsrelaties – met vertrouwen als sleutel – leiden tot betere prestaties.

Laat je tijdens deze mooie en unieke sessie inspireren naar een verbeterde samenwerking.

Opzet Serious Game – deel 1 ‘Eye-opener’

Alf Smolders neemt je eerst in zijn lezing (eye-opener) mee in de zoektocht in het vinden van antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de beste balans tussen samenwerken op basis van contractuele en relationele sturing.
  • Welk doel willen partijen eigenlijk bereiken met het contract?
  • Met welke elementen worden contracten opgesteld en welke formule zorgt vervolgens voor de beste prestatie?

In deze eye-opener is het zelfbewustzijn geraakt. Deelnemers hebben vernieuwde inzichten opgedaan. Sommige deelnemers zullen een geheel nieuw beeld hebben gekregen, anderen zullen een bevestigend beeld hebben gekregen van de waarden waar zij voor staan. Middels de spelsimulatie beklijven de opgedane inzichten en wordt geoefend in een veilige omgeving.

Highlights eye-opener
– De complexiteit van contractrelaties begrijpen.
– Inzicht in het effect van contractuele en relationele managementstijlen.
– Begrijpen dat contractuele en relationele managementstijlen complementair zijn aan elkaar.
– Weten dat het vertrouwensniveau van samenwerkingsrelaties gemeten kan worden en dat van daaruit interventies gedaan kan worden om het vertrouwensniveau te verhogen tot een betere en plezierige samenwerking én met betere prestaties.

Je wordt eerst bewust van de complexe rol in de functie van contractmanager (als directeur, manager, inkoper, verkoper, adviseur, techneut, etc.). Vanuit die positie begrijp je dat je met je eigen houding en gedrag het succes bepaalt van de samenwerking en daarmee de prestaties die voortvloeien uit de samenwerking.

Hoe dat precies werkt, wordt uitgelegd aan de hand van pakkende voorbeelden. Er worden modellen aangereikt die je kan gebruiken om tot inzicht te komen van de samenwerking en in gezamenlijkheid met je counterpart de vertrouwensrelatie te verbeteren.

Opzet Serious Game – deel 2 ‘The game’

In een spelsimulatie wordt het onderhandelingsspel gespeeld. De deelnemers treden met elkaar in onderhandeling aan de hand van vooraf ontvangen scenario’s. Het is een regulier overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

In het spel zijn twee kwesties verborgen, ook wel kritische incident genoemd. Een kwestie dat een van de partijen bespreekbaar kan maken zonder dat er al te grote consequenties aan hangen. De tweede kwestie kan zeer nadelige gevolgen hebben voor de opdrachtnemer wanneer beide partijen er in gezamenlijkheid niet uitkomen. Het ligt dus aan de sfeer van het gesprek of dat de kwestie op tafel gelegd wordt en de opdrachtnemer het gevoel heeft dat ze er samen uit komen.

De ontwikkelde scenario’s geven een versimpeld beeld weer van de realiteit, maar het helpt om vertrouwen in contractrelaties te duiden. Om de beleving van de deelnemers zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te houden, kunnen er scenario’s ontwikkeld dat aansluit bij de branche van de deelnemers.

Over de workshopleider Alf Smolders

Dr. Alf Lodewijk Smolders MBA promoveerde in 2019 op de rol van vertrouwen in samenwerkingsrelaties. Alf heeft een unieke visie op samenwerkingsrelaties tussen (semi)overheid en marktpartijen. Door vertrouwen in de relatie centraal te stellen ontstaat een betere samenwerking tussen partijen. Alf gaat nog verder. Door zijn nauwgezette kennis op het gebied van aanbestedingswetgeving, weet hij vertrouwen al gedurende de aanbestedingsfase tot stand te laten komen en daar zelfs op te gunnen. Inmiddels heeft Alf Smolders al vele presentaties en workshops gegeven voor bedrijven en overheden.

Geïnteresseerd in de Serious game – vertrouwen in samenwerkingsrelaties?

Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Serious game – vertrouwen in samenwerkingsrelaties

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid