Workshop Lego Serious Play (strategiesessie) 

LEGO Serious Play is ‘de zakelijke toepassing’ van LEGO. Met deze methodiek bouwen groepen mensen aan gezamenlijke inzichten over bijvoorbeeld de strategie van hun organisatie of de identiteit van hun team. Kenmerkend voor deze toepassing is niet alleen de fun van het spelen met LEGO, maar vooral ook de betrokkenheid van alle deelnemers en de creativiteit die wordt vrijgemaakt. 

LEGO Serious Play werd door LEGO zelf ontwikkeld, als strategische interventie voor organisaties. Met dezelfde materialen als waar kinderen mee spelen worden professionals aan het werk gezet om op een vernieuwende manier tot inzichten te komen over hun zakelijke uitdaging.
 
Kenmerkend voor de methodiek is dat het deelnemers uitdaagt om ‘te denken met hun handen’: het stimuleert de verbeeldingskracht. Een ander kenmerk is dat de methode activerend werkt: de inbreng van alle deelnemers is gelijk. Niet in de laatste plaats brengt LSP de nodige helderheid: het helpt om tot gedeelde inzichten te komen over lastige vraagstukken.
 
Die vraagstukken lopen uiteen van een ingewikkeld begrip waarover de meningen en beelden verschillen tot de identiteit van een organisatie. Ook wordt LSP regelmatig ingezet voor teamontwikkeling. Bovendien leent de methode zich bijzonder goed voor het uitbouwen van het strategische speelveld van een organisatie en ontwikkelingen en toekomstscenario’s daarin. 
 
LEGO Serious Play is daarmee een strategische interventie die staat voor ‘hard fun’. Op een speelse manier helpt het inzicht te vergroten in serieuze vraagstukken, door de collectieve verbeeldingskracht aan te spreken. De ideale werkvorm om op een leuke manier snel tot de essentie te komen tijdens een conferentie, workshop of heisessie.
 
Een LEGO Serious Play workshop duurt twee uur tot twee dagen, afhankelijk van het vraagstuk en het aantal deelnemers. Wiro Kuipers is de gecertificeerde facilitator in die methodiek die met u de passende workshop ontwerpt en deze begeleidt, al dan niet met inzet van andere facilitators. LEGO is in te zetten voor strategie, maar bijvoorbeeld ook voor teambuilding of verheldering van ingewikkelde processen.
Workshop Lego Serious Play boeken of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers