Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Workshop Lego Serious Play

LEGO Serious Play is een strategische interventie die staat voor ‘hard fun’. Op een speelse manier helpt het inzicht te vergroten in serieuze vraagstukken, door de collectieve verbeeldingskracht aan te spreken.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Workshop Lego Serious Play (strategiesessie)

LEGO Serious Play is ‘de zakelijke toepassing’ van LEGO. Met dezelfde materialen als waar kinderen mee spelen worden professionals aan het werk gezet om op een vernieuwende manier tot inzichten te komen over hun zakelijke uitdaging. LEGO Serious Play werd door LEGO zelf ontwikkeld, als strategische interventie voor organisaties.

Doel van de workshop Lego Serious Play

Met deze methodiek bouwen groepen mensen aan gezamenlijke inzichten, over bijvoorbeeld de strategie van hun organisatie of de identiteit van hun team.

Lego Serious Play is juist goed toepasbaar bij lastige organisatievraagstukken. Die vraagstukken lopen uiteen van een ingewikkeld begrip waarover de meningen en beelden verschillen tot de identiteit van een organisatie. Ook wordt LSP regelmatig ingezet voor teamontwikkeling. Bovendien leent de methode zich bijzonder goed voor het uitbouwen van het strategische speelveld van een organisatie en ontwikkelingen en toekomstscenario’s daarin.

Unieke voordelen van deze workshop

Naast het plezier en ‘gekkigheid’ van deze workshop, zijn er diverse extra voordelen van deze workshop:

  1. Kenmerkend voor de methodiek is dat het deelnemers uitdaagt om ‘te denken met hun handen’: het stimuleert de verbeeldingskracht en creativiteit.
  2. Een ander kenmerk is dat de methode activerend werkt: de inbreng van alle deelnemers is gelijk.
  3. Niet in de laatste plaats brengt LSP de nodige helderheid: het helpt om tot gedeelde inzichten te komen over lastige vraagstukken.

LEGO Serious Play is een strategische interventie die staat voor ‘hard fun’. Op een speelse manier helpt het inzicht te vergroten in serieuze vraagstukken, door de collectieve verbeeldingskracht aan te spreken. De ideale werkvorm om op een leuke manier snel tot de essentie te komen tijdens een conferentie, workshop of heisessie.

Praktische informatie workshop

De workshop duurt twee uur tot twee dagen, afhankelijk van het vraagstuk en het aantal deelnemers.

Wiro Kuipers is de gecertificeerde facilitator in die methodiek die met u de passende workshop ontwerpt en deze begeleidt, al dan niet met inzet van andere facilitators. “To make work feel like play.” Dat is de missie waar Wiro Kuipers aan werkt. Hij geeft interactieve lezingen en workshops over ‘spelen’ en hoe dat kan helpen om serieuze vraagstukken in organisatie op te lossen, waarbij zijn LEGO Serious Play strategiesessie het meest in het oog springt.

Workshop Lego Serious Play boeken of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Workshop Lego Serious Play

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker