Op zoek naar een inspirerende strategiesessie om in beweging te komen?

Workshop lego serious play
Bewaar als favoriet

LEGO SERIOUS PLAY strategiesessie

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

LEGO SERIOUS PLAY is een strategische interventie die staat voor ‘hard fun’. Het is een werkwijze die helpt de kracht van spelen te benutten om echte vraagstukken in beweging te krijgen. Wiro Kuipers is de gecertificeerde facilitator in die methodiek die met u de passende sessie ontwerpt en deze begeleidt, al dan niet met inzet van andere facilitators.

LEGO SERIOUS PLAY strategiesessie

LEGO SERIOUS PLAY is ‘de zakelijke toepassing’ van LEGO. Met dezelfde materialen als waar kinderen mee spelen worden professionals aan het werk gezet om op een vernieuwende manier tot inzichten te komen over hun zakelijke uitdaging. LEGO SERIOUS PLAY werd door LEGO zelf ontwikkeld, als strategische interventie voor organisaties.

Doel van de LEGO SERIOUS PLAY strategiesessie

Met deze methodiek bouwen groepen mensen aan gezamenlijke inzichten, over bijvoorbeeld de strategie van hun organisatie of de identiteit van hun team.

LEGO SERIOUS PLAY is juist goed toepasbaar bij lastige organisatievraagstukken. Die vraagstukken lopen uiteen van een ingewikkeld begrip waarover de meningen en beelden verschillen tot de identiteit van een organisatie. Ook wordt LSP regelmatig ingezet voor teamontwikkeling. Bovendien leent de methode zich bijzonder goed voor het uitbouwen van het strategische speelveld van een organisatie en ontwikkelingen en toekomstscenario’s daarin.

Unieke voordelen van deze strategiesessie

Naast het plezier en ‘gekkigheid’ van deze strategiesessie, zijn er diverse extra voordelen van deze workshop:

  1. Kenmerkend voor de methodiek is dat het deelnemers uitdaagt om ’te denken met hun handen’: het stimuleert de verbeeldingskracht en creativiteit.
  2. Een ander kenmerk is dat de methode activerend werkt: de inbreng van alle deelnemers is gelijk.
  3. Niet in de laatste plaats brengt LSP de nodige helderheid: het helpt om tot gedeelde inzichten te komen over lastige vraagstukken.

LEGO SERIOUS PLAY is een strategische interventie die staat voor ‘hard fun’. Op een speelse manier helpt het inzicht te vergroten in serieuze vraagstukken, door de collectieve verbeeldingskracht aan te spreken. De ideale werkvorm om op een leuke manier snel tot de essentie te komen tijdens een conferentie, workshop of heisessie.

Praktische informatie workshop/ strategiesessie

De workshop duurt een dagdeel tot twee dagen, afhankelijk van het vraagstuk en het aantal deelnemers. De dag wordt begeleid door Wiro Kuipers. Wiro is de gecertificeerde facilitator in die methodiek die met u de passende sessie ontwerpt en deze begeleidt, al dan niet met inzet van andere facilitators.

Workshop LEGO SERIOUS PLAY (strategiesessie) boeken of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

LEGO SERIOUS PLAY strategiesessie

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid