Workshop Storytelling: Verhalen met moderne technologie
Wat is een verhaal? Waarom vertellen we verhalen aan elkaar? Hoe worden verhalen het beste opgebouwd? Verspreidt in deze tijden van technologie? En wat is er uniek aan uw eigen verhaal?

Storytelling en contentmarketing zijn trends waar organisaties nu massaal op inspringen. Maar het goed vertellen van een verhaal is en blijft net zo lastig als altijd. Misschien wel lastiger met alle technologie die op ons af komt. Het vergt zowel kennis van media als een ouderwetse dosis magie.

Vandaar dat schrijver, spreker, muzikant en communicatiewetenschapper Rogier van Kralingen ons meeneemt in het hele verhaal over storytelling. Hij gaat doelbewust voorbij aan hypes en clichés en vertelt ons hoe de beste verhalen – van vroeger tot nu en in de toekomst – verteld worden.

Rogier geeft ons les in de hoe, wat en waarom van storytelling zoals niemand anders dat kan: in letterlijk één tekening, om vervolgens uw eigen verhaal live met u te kunnen opmaken. Zijn presentatie is daarmee uniek in Nederland en kan zowel als lezing en als workshop worden ingevuld.

Want niet alleen kent Rogier de ijzeren wetten van storytelling uit de literatuur, muziek, merk, film en televisiewereld, hij koppelt wetenschappelijke kennis aan ruime ervaring met de honderden verschillende verhalen die hij zelf heeft verteld.

Rogier vertelt ons op tegendraadse, relativerende, soms diep ontroerende en niet zelden zeer humorvolle manier hoe verhalen vertellen werkt in deze tijd.

Extra informatie over de workshop of interactieve lezing
De kern van de workshop is het samenspel tussen functie en emotie van producten, diensten, merken, creatieve uitingen en communicatie boodschappen. Door een strakke focus op de wetten van storytelling zijn deze lessen voor de meeste sectoren toe te passen en interactief in te vullen in een workshop vorm.

In de inleiding neemt hij ons mee in dit samenspel tussen ratio (de wetenschap) en het gevoel (de onderbuik). Hij legt aan de hand van beide begrippen uit hoe verhalen het beste onthouden worden door de ontvanger van de boodschap. Indien gewenst tekent hij live uw verhaal ook direct mee op.

In de spreekwoordelijke achterzak heeft hij tientallen voorbeelden die uw organisatie kunnen helpen uw verhaal beter te creëren, te vertellen en/of te verspreiden. In de praktijk neemt Rogier ruimschoots de tijd om aan de hand van die voorbeelden alle vragen die er bij u spelen te kunnen beantwoorden.

Interesse om een workshop Storytelling te boeken?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Workshop Storytelling SKU UPC Model

De workshop Storytelling van Rogier van Kralingen was een groot succes!

May 29, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Startup4Kids 

De workshop Storytelling van Rogier van Kralingen was een groot succes!


Echte inspiratie, heel bruikbaar, je wordt uit je comfort zone gehaald en weet hoe jouw storytelling beter kan en moet.

May 29, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: C2B 

Echte inspiratie, heel bruikbaar, je wordt uit je comfort zone gehaald en weet hoe jouw storytelling beter kan en moet.


5.0 5.0 2 2 De workshop Storytelling van Rogier van Kralingen was een groot succes! Workshop Storytelling