Martin Koolhoven

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP De Tijd ooit dat er celluloid door zijn aderen stroomt. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij zijn internationale debuut met Brimstone, een western-thriller die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Voor deze film wist Koolhoven acteurs als Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington en Carice van Houten te strikken.

Presentaties Martin Koolhoven

1) Regisseer je eigen werk
Thema’s: samenwerken, coachen, leiderschap
Wat is regie? Regie is overzicht. Regie is leidinggeven, delegeren. Samenwerking coördineren op iets waar je met een grote groep mensen aan werkt. Regie is projectmanagement. Hoe haal je samen een doel? Voor veel mensen in het management of in het bestuurlijke veld zal dit proces bekend voor komen.

2) The art of storytelling
Thema’s: storytelling, communicatie
Hoe vertel ik een verhaal? Wat is een verhaal? Wat is het verhaal van mijn organisatie eigenlijk? Wanneer is een verhaal een verhaal? Dit lijken simpele vragen, maar weet u het antwoord? Moet er drama zijn, een plot en/of emotie? En waarom zijn dit soort ingrediënten van belang als ik een boodschap wil vertellen? Martin Koolhoven heeft door de jaren heen geleerd hoe een verhaal het beste overkomt.

3) Alles voor Film
Thema: Martin’s kijk op de filmwereld
In de presentatie ‘Alles voor Film’ deelt Martin zijn passie met de zaal. Hij loopt langs de films die voor hem belangrijk zijn geweest om zelf filmmaker te worden. Maar ook waarom de films zo belangrijk zijn in de filmgeschiedenis.

4) Think Big
Thema: Dromen waarmaken
Met Brimstone is het Martin Koolhoven gelukt een western te maken van Hollywood-proporties. De film kostte in totaal bijna 15 miljoen en behoort met wereldsterren zelfs naar Hollywood-maatstaven tot een absolute topproductie. Martin vertelt hoe het hem is gelukt deze megaproductie tot stand te brengen, welke keuzes hij heeft gemaakt, welke fouten hij heeft begaan en welke lessen heeft hij geleerd.

5) ‘De Kijk van Koolhoven’ op locatie
Een filmcollege op maat
Met ‘De kijk van Koolhoven’ presenteert Martin een zesdelige reeks filmcolleges op NPO3. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van Basic Instinct tot Jaws, en van Dr. Strangelove tot Drive, iedere filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen. Dit kan Martin Koolhoven ook inhouse verzorgen, gebaseerd op jullie wensen.

Martin Koolhoven kan zijn lezingen uitbreiden met een quiz, waarbij humor en inhoud zich afwisselen.

Je kunt ook kiezen voor een duo lezing van Martin Koolhoven samen met Eddy Terstall.

Interesse in een leuke presentatie van Martin Koolhoven op jouw evenement?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field