Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Martin Koolhoven
Bewaar als favoriet

Martin Koolhoven

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Martin Koolhoven, een van Nederlands meest succesvolle filmmakers, spreekt voor een zakelijk publiek over storytelling, dromen waarmaken of de regisseur als de ultieme manager. Natuurlijk deelt Martin ook graag zijn passie voor film met de zaal.

Erik

"Eigenlijk had ik storytelling nooit helemaal begrepen totdat ik @MartinKoolhoven hier net op #EmerceRecruitment19 het een en ander over hoorde vertellen, of liet voelen beter gezegd."

Martin Koolhoven

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP De Tijd ooit dat er celluloid door zijn aderen stroomt. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij zijn internationale debuut met Brimstone, een western-thriller die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Voor deze film wist Koolhoven acteurs als Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington en Carice van Houten te strikken.

Een film maken is een verhaal vertellen. Als succesvolle filmregisseur is Martin Koolhoven een ware meester in storytelling. Daarnaast gaat hij ook in op de overeenkomsten tussen het regisseren van een film en leidinggeven en samenwerken. Aan de hand van verhalen en geprojecteerde beelden gaat Martin het gesprek aan met de zaal.

Presentaties Martin Koolhoven

1) Leidinggeven
Thema’s: samenwerken, coachen, leiderschap, psychologische veiligheid
Het regisseren van een film komt op veel punten overeen met het leiding geven aan een bedrijf of team. Hoe stuur je mensen aan? Hoe belangrijk is voorbereiding? En communicatie? Hoe zit het met hiërarchie? Werken je mensen voor jou of met jou? Uiteindelijk doe je niks zelf. Een regisseur is de ultieme manager. Martin vertelt hoe hij een visie ontwikkelde, hoe hij die overbrengt op anderen, hoe hij motiveert, maar ook hoe je een omgeving creëert waarbij iedereen met respect met elkaar omgaat. Kortom, leer hoe Martin de regie voert over zijn films.

2) The art of storytelling
Thema’s: storytelling, communicatie
Hoe vertel ik een verhaal? Wat is een verhaal? Wat is het verhaal van mijn organisatie eigenlijk? Wanneer is een verhaal een verhaal? Dit lijken simpele vragen, maar weet u het antwoord? Moet er drama zijn, een plot en/of emotie? En waarom zijn dit soort ingrediënten van belang als ik een boodschap wil vertellen? Martin Koolhoven heeft door de jaren heen geleerd hoe een verhaal het beste overkomt.

Over dit thema hebben wij in samenwerking met Martin Koolhoven een on demand masterclass ontwikkeld. Vind hier meer informatie over op online.despreker.nl. Je kan al direct starten vanaf 99 euro.

3) Alles voor Film
Thema: Martin’s kijk op de filmwereld
In de presentatie ‘Alles voor Film’ deelt Martin zijn passie met de zaal. Hij loopt langs de films die voor hem belangrijk zijn geweest om zelf filmmaker te worden. Maar ook waarom de films zo belangrijk zijn in de filmgeschiedenis.

4) Think Big
Thema: Dromen waarmaken
Met Brimstone is het Martin Koolhoven gelukt een western te maken van Hollywood-proporties. De film kostte in totaal bijna 15 miljoen en behoort met wereldsterren zelfs naar Hollywood-maatstaven tot een absolute topproductie. Martin vertelt hoe het hem is gelukt deze megaproductie tot stand te brengen, welke keuzes hij heeft gemaakt, welke fouten hij heeft begaan en welke lessen heeft hij geleerd.

5) ‘De Kijk van Koolhoven’ op locatie
Een filmcollege op maat
Met ‘De kijk van Koolhoven’ presenteert Martin een zesdelige reeks filmcolleges op NPO3. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van Basic Instinct tot Jaws, en van Dr. Strangelove tot Drive, iedere filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen. Dit kan Martin Koolhoven ook inhouse verzorgen, gebaseerd op jullie wensen.

Martin Koolhoven kan zijn lezingen uitbreiden met een quiz, waarbij humor en inhoud zich afwisselen.

Je kunt ook kiezen voor een duo lezing van Martin Koolhoven samen met Eddy Terstall.

Dagvoorzitter

Martin is ook als dagvoorzitter te vinden op congressen en bijeenkomsten. Hij kijkt graag met jullie naar de juiste manier om de boodschap over te brengen op de toehoorders en hoe interactie met het publiek bevorderd kan worden. Met Martin als dagvoorzitter kies je voor een energieke en betrokken regisseur van jullie evenement.

Interesse in Martin Koolhoven als spreker of dagvoorzitter jouw evenement?

Zijn jullie op zoek naar een spreker of dagvoorzitter met veel kennis over storytelling, leiderschap, films of dromen waarmaken? Dan is Martin jullie man. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

StudiumGenerale TU/e

"Wow, wat een gepassioneerde filmmaker en dito verteller is @MartinKoolhoven! Veel geleerd over hoe je de kijker in het perspectief en daarmee in de emotie van het personage trekt, wat het verschil is tussen surprise en suspense en wanneer je jumpcuts maakt in de editing."

Beschikbaarheid en informatie

Martin Koolhoven

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid