Martin Koolhoven
Martin Koolhoven is een van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP De Tijd ooit dat er celluloid door zijn aderen stroomt. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij onlangs zijn internationale debuut met Brimstone, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht.

Presentaties Martin Koolhoven

-‘Alles voor Film’
In de presentatie ‘Alles voor Film’ deelt Martin zijn passie met de zaal. Hij loopt langs de films die voor hem belangrijk zijn geweest om zelf filmmaker te worden. Maar ook waarom de films zo belangrijk zijn in de filmgeschiedenis.

Het thema van ‘Alles voor Film’ is Martin’s kijk op de filmwereld.

– The art of storytelling (thema’s: storytelling, communicatie)
Martin Koolhoven vertelt hoe hij een visie ontwikkelt, hoe hij die overbrengt op anderen, hoe hij delegeert en motiveert; kortom hoe hij de regie voert over zijn films. Daar valt veel van te leren, voor iedereen die meer invloed wil op zijn leven en werk. Hoe vertel ik een verhaal naar mijn klanten? Hoe vertel ik een verhaal in mijn organisatie? Martin heeft door de jaren heen geleerd hoe een verhaal het beste overkomt.

– Regisseer je eigen werk (thema’s: samenwerken, coachen, leiderschap)
Wat is regie? Regie is overzicht. Regie is leidinggeven, delegeren. Samenwerking coördineren op iets waar je met een grote groep mensen aan werkt. Regie is projectmanagement. Hoe haal je samen een doel? Voor veel mensen in het management of in het bestuurlijke veld zal dit proces bekend voor komen.

Je kunt ook kiezen voor een duo lezing van Martin Koolhoven samen met Eddy Terstall. Voor deze presentaties kun je hier klikken.

Interesse in een leuke presentatie van Martin Koolhoven op uw bijeenkomst of heb je een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

  • Eddy Terstall

    Eddy Terstall is een van Nederlands meest herkenbare filmmakers. Hij regisseerde ze niet alleen, hij schreef ze ook allemaal zelf – waardoor zowel inhoudelijk als stilistisch zijn oeuvre een stijlvastheid heeft die je zelden ziet. In deze presentatie gaat Eddy het gesprek aan met de zaal en geeft hij antwoord op de vraag waarom engagement zo belangrijk is in de kunst van filmmaken.

     

  • De Regisseurs: Koolhoven en Terstall

    Een regisseur is de ultieme manager. Martin en Eddy vertellen op inspirerende wijze hun verhaal onder begeleiding van filmfragmenten. Ze bevragen elkaar af en toe. Aan de hand van verhalen en geprojecteerde beelden gaan ze het gesprek aan met de zaal. Een zaal waar mensen zitten die op een andere manier met hetzelfde soort dilemma’s te maken krijgen in hun werkterrein als onze regisseurs op een filmset.