Koolhoven en Terstall: Alles is Regie
Eddy Terstall en Martin Koolhoven behoren tot de bekendste Nederlandse filmmakers. Hun films zijn samen goed voor 24 gouden kalveren en 40 nominaties en ook vele internationale filmprijzen. Ze regisseerden samen 25 speelfilms en meer dan 100 commercials. Voor veel mensen in het management of in het bestuurlijke veld zal dit proces bekend voor komen. Martin en Eddy kunnen op onderhoudende wijze aan de hand van hun vakgebied inzicht geven in hoe zij in praktijk met een groep medewerkers tot een eindresultaat kunnen komen.

Inspirerende duo presentatie Koolhoven en Terstall
Hoe stuur je mensen aan? Hoe belangrijk is voorbereiding? En communicatie? Hoe zit het met hiërarchie? Werken je mensen voor jou of met jou? Uiteindelijk doe je niks zelf. Alle andere mensen die je aanstuurt kunnen ieder op hun vakgebied meer. Een regisseur is de ultieme manager. Martin en Eddy vertellen hun verhaal onder begeleiding van filmfragmenten. Ze bevragen elkaar af en toe. Aan de hand van verhalen en geprojecteerde beelden gaan ze het gesprek aan met de zaal. Een zaal waar mensen zitten die op een andere manier met hetzelfde soort dilemma’s te maken krijgen in hun werkterrein als onze regisseurs op een filmset.

Masterclasses/presentaties die Martin Koolhoven en Eddy Terstall geven:
– The art of storytelling (thema’s: storytelling, communicatie)
Eddy en Martin vertellen hoe ze een visie ontwikkelen, hoe ze die overbrengen op anderen, hoe ze delegeren en motiveren; kortom hoe zij de regie voeren over hun films. Daar valt veel van te leren, voor iedereen die meer invloed wil op zijn leven en werk. Hoe vertel ik een verhaal naar mijn klanten? Hoe vertel ik een verhaal in mijn organisatie? Martin en Eddy hebben door de jaren heen geleerd hoe een verhaal het beste overkomt.

– Regisseer je eigen werk (thema’s: samenwerken, coachen, leiderschap)
Wat is regie? Regie is overzicht. Regie is leidinggeven, delegeren. Samenwerking coördineren op iets waar je met een grote groep mensen aan werkt. Regie is projectmanagement. Hoe haal je samen een doel? Voor veel mensen in het management of in het bestuurlijke veld zal dit proces bekend voor komen.

– Grenzen verleggen (thema: internationaal werken en samenwerken tussen verschillende culturen)
Eddy en Martin werkten zowel in het binnen- als buitenland, dus met zowel Nederlandse crews als mensen uit andere culturen. Ze kunnen vertellen hoe ze nog onbekende acteurs ontdekten (zoals Rifka Lodeizen, Nadja Hüpscher en Carice van Houten) als wel hoe het is om met internationale sterren als Kit Harington (Game of Thrones) te werken. Ze werkten bij elkaar opgeteld al in meer dan twintig landen of films en tv-commercials.

In elk land heeft een filmset zijn eigen filmcultuur. Eigen gebruiken en hebbelijkheden. Zoals ook in het bedrijfsleven in elk land net even andere mores gelden. Hoe ga je daar mee om en hoe laat je je eigen achtergrond in je voordeel werken. Hollanders zijn samenwerkers en houden van een minder hiërarchische structuur. Hoe ga je er mee om als dat elders anders is. En hoe behoud je de essentie van je eigen aanpak en profiteer je daarvan.

Individuele presentaties
Naast de gezamenlijke presentaties die Martin en Eddy geven, hebben ze beide ook een presentatie die zij alleen uitvoeren;
Martin Koolhoven: (Alles voor) Film -> Door alleen Martin: film staat centraal
Eddy Terstall: Engagement -> belang hechten aan maatschappelijke kwesties

Duur: al de presentaties kunnen ingezet worden voor 45 minuten tot 90 minuten. Voor een kleurrijke en leerzame avond zijn Martin en Eddy ook in te huren voor een avondvullend programma.

Interesse in een leuke presentatie van Koolhoven en Terstall op uw bijeenkomst of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Eddy Terstall

  Eddy Terstall is een van Nederlands meest herkenbare filmmakers. Hij regisseerde ze niet alleen, hij schreef ze ook allemaal zelf – waardoor zowel inhoudelijk als stilistisch zijn oeuvre een stijlvastheid heeft die je zelden ziet. In deze presentatie gaat Eddy het gesprek aan met de zaal en geeft hij antwoord op de vraag waarom engagement zo belangrijk is in de kunst van filmmaken.

   

 • Martin Koolhoven

  Martin Koolhoven is een van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. In deze presentatie deelt Martin zijn passie met de zaal. Hij loopt langs de films die voor hem belangrijk zijn geweest om zelf filmmaker te worden. Maar ook waarom de films zo belangrijk zijn in de filmgeschiedenis.

   

 • Urgert en Van Deudekom

  Rob Urgert en Joep van Deudekom, momenteel oa succesvol op zaterdagavond met De Kwis, hebben twee shows / presentaties ontwikkeld die zeer geschikt zijn voor verschillende zakelijke bijeenkomsten: ‘The Manipulation Game: Hoe maak ik zuivere keuzes?’ en ‘Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s?’.

   

 • Steven de Jong

  Film- en TV producent, bekend van onder andere ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ en ‘De Hel van ’63, vertelt tijdens een presentatie onder andere over zijn carrière, ondernemerschap, hoe een film tot stand komt en de samenwerking binnen filmprojecten. Daarbij betrekt hij dikwijls de toehoorders om een scene na te laten spelen.