Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Roshan Nejal
Bewaar als favoriet

Roshan Nejal

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Roshan is een onafhankelijke documentairemaker uit Nederland. Hij is gespecialiseerd in Virtual Reality, Deep Fake Technology en artificial intelligence. Zijn documentaire ‘Deepfake Therapy’ toont zijn experiment waarin nabestaanden middels nieuwe digitale technieken een gesprek simuleren met hun overleden dierbaren.

Roshan Nejal

Roshan Nejal is uitvinder van Deep Fake therapy, onafhankelijk documentairemaker en spreker over Deep Fake en VR

Nadat zijn oma omdat plotseling overleed aan een hartstilstand, zocht hij een manier om toch met haar een laatste afscheidsgesprek te kunnen voeren. Door middel van Deepfake technologie lukte het hem samen met de crew om een constructie te bouwen waardoor en artificieel gesprek tot stand kom komen. Het resultaat is Deepfake Therapy.

Onderwerpen waar Roshan Nejal over spreekt

1) Deep fake (Therapy) – Het verschil tussen deep fake en deep fake therapy is de toepassing. Deep fake is het veranderen van het gezicht van een persoon die bijvoorbeeld in de camera praat. Deep fake therapy is de toepassing van deze techniek in rouwvwerweking. Roshan is de uitvinder van deze toepassing. Hierbij laat Roshan een persoon in de rol zetten van een overleden persoon waar de nabestaanden graag contact mee zouden hebben. Bijvoorbeeld iemand die hen plots ontvallen is.

2) Virtual reality (VR) gaat verder dan het opzetten van een bril om zodoende in een virtuele wereld te belanden. Veel wetenschappers voorspellen dat een groot deel van ons leven in een virtuele wereld gaat afspelen. Dit is op zich ook niet zo raar aangezien we inmiddels met 8 miljard mensen zijn. Als die allemaal de hele wereld willen zien lopen zowel qua infrastructuur als vervuiling tegen onze eigen grenzen aan. VR is dus niet alleen luxe maar ook noodzaak. De meta verse is hier een mooi voorbeeld van.

3) Inclusie & diversiteit – Roshan’s generatie is bezig is met een sociale revolutie. Een revolutie voor meer gelijkwaardigheid voor iedereen, ongeacht geloof, gender en afkomst. Bestaande rolpatronen en sociale afspraken worden kritisch bevraagd, en dat is ongemakkelijk. Roshan ziet de samenleving verharden en vraagt zich af waarom we het vermogen zijn kwijtgeraakt om de wereld vanuit een ander perspectief te bezien. In zijn presentatie belicht hij als documentairemaker het referentiekader van waaruit de ander denkt en handelt en geeft handreikingen om de kloof te dichten en weer nader tot elkaar te komen.

Achtergrond Roshan Nejal

Werkervaring – Roshan heeft vier jaar gewerkt als zelfstandig maker voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Als regisseur was hij destijds verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van levensbeschouwelijke programma’s. Daarnaast heeft hij veel camera- en montagewerk gedaan voor diverse reportages van de NPO.  Hierna vond hij op de Filmacademie (Regie Documentaire) een filmische verdieping van het vak.

Al vanaf het eerste studiejaar richtte Roshan zich op storytelling in Virtual Reality en onderzocht hij de inhoudelijke mogelijkheden van deze nieuwe technieken. Tijdens zijn stage verzorgde Roshan de postproductie van een VR-documentaire. Zijn afstudeerfilm Deepfake Therapy (2020) gaat over nabestaanden die via een laptop hun overleden dierbaren spreken.

In de toekomst hoopt Roshan meer films te maken over de invloed van nieuwe technologieën op gewone mensenlevens. Hij hoopt  zijn volgende VR-documentaire te maken over mensen die middels een verzwaard trainingsvest in een virtuele ruimte het gevoel van morbide obesitas kunnen ervaren.

Roshan Nejal inhuren als spreker?

Geïnteresseerd in Roshan boeken als spreker? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072–7507422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Roshan Nejal

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid