Dadara Daniel Rozenberg
Bewaar als favoriet

Dadara | Daniel Rozenberg

Dadara neemt u mee in een zoektocht naar de Waarde van Sociale media, technologie en geld of ander onderwerp in een échte menselijke wereld. Hij verkent de grens tussen echt en nep, tussen virtual reality en de real world en tussen waarde en een briefje papier met een getal erop. Zijn hoog gewaardeerde bijdragen zijn een combinatie tussen performance en lezing.

PFZW

"Ik heb de evaluatieformulieren gezien en ook wat live terugkoppeling gekregen, en iedereen was lovend over jouw bijzondere afsluiting ! Helemaal geslaagd dus, ben ik erg blij mee ! Dank ook voor de mooie bankbiljetten, echt prachtige kunstwerkjes."

Dadara

De meest waardevolle dingen zijn onbetaalbaar
De rode draad in het werk en lezingen van kunstenaar Dadara heeft betrekking op de grens tussen echt en nep, de grens tussen droom en werkelijkheid, tussen virtual reality en de real world en tussen waarde en een briefje papier met een getal erop. Zijn hoog gewaardeerde bijdragen zijn een combinatie tussen performance en lezing. Dadara stelt rationele vragen waar niet altijd rationele antwoorden op zijn.

Mogelijke onderwerpen lezingen Dadara

 1. Out of the box denken
  Out out of the box denken/ de werkelijkheid anders bekijken is een onderwerp waar Dadara vaak voor gevraagd wordt.
 2. Waarde van Sociale media en technologie in een échte menselijke wereld
  Aan de hand van zijn Like 4 Real en Solipmission projecten kijkt Dadara naar de waarde van sociale media en technologie in een échte menselijke wereld. Want de realiteit heeft nog altijd meer pixels dan je smartphone, maar wat als de technologische Realiteit in de toekomst meer pixels dan de Realiteit heeft, maakt dat die Realiteit dan ook échter? Dit lijkt hét moment om goed te kijken naar de waarde van al die verschillende realiteiten voordat alles één grote Mixed Reality wordt….
 3. De Waarde van Geld: de mooiste dingen zijn onbetaalbaar
  In zijn lezingen neemt Dadara het publiek mee in zijn eigen zoektocht naar de betekenis, werking en waarde van geld, die begonnen is toen hij als kunstenaar besloot om bankdirecteur (de Exchanghibition Bank) te worden. Dit natuurlijk aan de hand van vele mooie en soms spectaculaire visuele voorbeelden van zijn geldkunst en geldavonturen over de hele wereld, zoals de Transformoney Tree waar bezoekers geld op plakken maar andere waardes voor terug krijgen. En zijn de mooiste dingen in ons leven tenslotte niet onbetaalbaar?

Overige thema’s:

 • Echte verhalen in plaats van storytelling vanuit reclame
 • Omgaan met verandering: kiezen voor vrijheid of zekerheid (fear based decisions)
 • Tribes / Community building: Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.
 • Gift Economy
 • Crowdfunding
 • De skyboxification van de maatschappij

Achtergrond Dadara – Daniel Rozenberg

Daniel Rozenberg, ook wel bekend als Dadara, is bekend geworden begin jaren negentig door zijn platenhoes- en flyerontwerpen voor de toen nieuw opkomende dance-cultuur. Zijn werk is zich gaan ontwikkelen richting steeds grotere en interactievere installaties. Telkens met een maatschappij-kritische ondertoon. Veel van zijn werk in de afgelopen tien jaar heeft hij vernietigd, waaronder de Fools Ark, een houten driemaster, die naar Amerika verscheept is, en aldaar verbrand. Maart 2018 kwam het kunstenaarsboek Open Your Mind. So we can use your data uit. Een overzicht van het werk van Dadara.

Burning Man Festival

Dadara is al jaren een bekend gezicht op het Burning Man Festival. De Exchanghibition bank is op het Burning Man Festival in Nevada geweest, gebaseerd op een gift-economy, waar geld niet bestaat. Ook met andere grote projecten van de laatste jaren was hij aanwezig op Burning Man: Checkpoint Dreamyourtopia; een grensovergang om je eigen dromen te bereiken, Transformoney Tree, Like 4 Real en Solipmission.

Dadara boeken voor lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Dadara | Daniel Rozenberg

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid