Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Saskia Schepers
Bewaar als favoriet

Saskia Schepers

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Saskia Schepers is in Nederland dé expert op het gebied van neurodiversiteit op de werkvloer. Met een jarenlange ervaring in HR weet ze het onderwerp te vertalen naar behoeftes van en kansen binnen organisaties.

Stichting UNIT Academie

"Saskia sprak bij ons tijdens een symposium van de Stichting UNIT Academie ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan over de kwaliteiten van autisme. De kracht van de voordracht van Saskia – bijzonder energiek, verrassend en boordevol informatie – zat hem in het gegeven dat zij na twee sprekers over autisme uitzoomde naar neurodivergentie. Tijdens dat uitzoomen kwamen heel veel items uit de voordrachten van de eerdere sprekers terug, waardoor de voordracht van Saskia het symposium letterlijk tot een afgerond geheel maakte."

Saskia Schepers

Saskia Schepers is expert op het gebied van neurodiversiteit. Ze is de auteur van ‘Als alle breinen werken. Waarom neurodiversiteit op de werkvloer goed is voor iedereen.‘ en behoort ze tot de Inclusive30 (2024) volgens MT/Sprout. Tijdens haar lezingen neemt Saskia haar publiek mee in het belang van neurodiversiteit in organisaties. Aandacht voor neurodiversiteit betekent toegang hebben tot een grotere talentvijver, hogere retentie, groter welzijn, lager ziekteverzuim, een hogere performance en meer creativiteit en innovatie.

Neurodiversiteit gaat over inzicht in onze verschillen in brein, geest en bedrading. Verschillen die leiden tot verschil in voorkeuren in communiceren, werkomgeving, prikkels, samenwerken of werkritme. En dat kan gedoe geven. Want hoe je bedraad bent komt duidelijk naar voren in werkomgevingen waar intensief met elkaar wordt samengewerkt.

Saskia laat zien hoe je constructief omgaat met deze verschillen en juist het potentieel ervan benut. Ze heeft hier jarenlange ervaring mee binnen een diversiteit aan organisaties.

Onderwerpen waar Saskia Schepers over spreekt

  • Neurodiversiteit
  • Teameffectiviteit
  • Talentontwikkeling

Achtergrond Saskia Schepers

Ze is een creatieve geest die met haar jarenlange HR-ervaring in en achtergrond in organisatiewetenschappen lezingen, workshops en masterclasses geeft over neurodiversiteit op de werkvloer. Ze heeft voor diverse corporates als Ahold en Douwe Egberts gewerkt en voor overheden, zakelijke dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Saskia is tevens als gastdocent verbonden aan Nyenrode en Hogeschool Utrecht. Ze behoort ook tot de Inclusive30 (2024) van MT/Sprout. Zij zetten jaarlijks dertig mensen in de spotlights, omdat ze zich sterk maken voor inclusiviteit en diversiteit in Nederlandse bedrijven. Als leider, expert, dienstverlener of rolmodel.

Bij ABN AMRO zette ze het Neurodiversity Network op, waarvoor ze in 2022 met het D&I-team de eerste Nederlandse Neurodiversity Award won. In dat jaar richtte Saskia ook het Nederlands Neurodiversiteit Netwerk op, waarin ruim 70 organisaties vertegenwoordigd zijn om kennis en ervaringen te delen. Zij is de auteur van ‘Als alle breinen werken’ (2023) wat het eerste Nederlandse boek is over het onderwerp en direct als standaardwerk wordt beschouwd. Voor haar boek sprak ze tientallen andersdenkenden, inspirerende organisaties en ontwikkelde direct toepasbare tools, zoals het breinhandleiding.

Interesse in een lezing van Saskia Schepers?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Heineken

"De presentatie van Saskia over neurodiversiteit was geweldig! Ze bracht complexe concepten op een begrijpelijke en toegankelijke manier over, zonder jargon. Haar gebruik van heldere taal en levendige voorbeelden maakte het voor iedereen in het publiek interessant, of je nu een expert was of nieuwkomer op dit gebied. De presentatie was goed gestructureerd en professioneel uitgevoerd, met ruimte voor vragen en interactie. Het was een geweldige mix van kennis, humor en inspiratie. Haar passie en betrokkenheid zijn aanstekelijk. Ik zou Saskia ten zeerste aanbevelen als spreker voor evenementen over neurodiversiteit, inclusie en bewustwording van neurodivergente individuen. Het was een inspirerende rit vol inzichten en lachen, en ik vertrok met een breder begrip en een glimlach op mijn gezicht!"

Beschikbaarheid en informatie

Saskia Schepers

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid