Leontine van Hooft – corporate antropoloog en inclusief en waardegedreven ondernemer
Leontine van Hooft is corporate antropoloog en waardegedreven, inclusief ondernemer in/ en voor Afrikaanse opkomende markten. Ze is een gedreven auteur en inspirerende spreker over Ubuntu als humanistische filosofie en als managementfilosofie die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet. Ook heeft zij diverse internationale Awards gewonnen.

Onderwerpen waar Leontine van Hooft over spreekt:
– Meer diversiteit en/ of humaniteit in de organisatie brengen (hoe doen we dat?).
– Ubuntu als humanistische filosofie (I exist because of We). Grote praktiserende voorbeelden hiervan zijn Mandela, Tutu, Machel, Obama.
– Ubuntu als leiderschaps en /of managementfilosofie voor westerse organisaties.
– African leadership: verbindend leiderschap in een wereld in transitie.
– Ubuntu en waardegedreven ondernemen/inclusief ondernemen.
– Van bruto nationaal product naar bruto mondiaal geluk.
– Ondernemen in opkomende (Afrikaanse) markten.
– Ubuntu & besluitvorming vanuit draagvlak (masterclass).
– Frisse inzichten en inspiratie bij fusie – op weg naar een nieuwe identiteit.
– Het nieuwe werken – een vergelijking met het functioneren van nomadische volkeren.
– Het verenigen van technologie, innovatie en ondernemerschap met business spiritualiteit (dat vraagt deze complexe tijd toch?).
– Meer algemene inspiratie: Hoe werkt de kracht van verhalen voor ons? (inspiratie met met een andere kijk, ander wereldbeeld, andere rituelen, codes en gebruiken).

Masterclass Leontine van Hooft
Leontine kan als spreker een zaal bespelen, maar ook sterk interactief werken in bij voorbeeld een 3 uur durende masterclass. Klanten zoeken dan vaak casuïstiek in combinatie met de vraag naar interactiviteit. Dit brengt hen nieuwe inzichten brengt met betrekking tot diversiteit, leiderschap, humaniteit en besluitvorming.

Resultaat
Het resultaat van een bijdrage van Leontine varieert van brengen van simpel inspiratie, een kennismaking met Ubuntu, een ander wereldbeeld aangereikt krijgen tot praktisch en morgen toepasbaar:
– Een andere kijk op diversiteit, van kwetsbaarheid naar kracht.
– Concrete tools voor leiders, die aan verbinding willen werken en de kracht van hun mensen willen benutten.
– Concrete tools voor HRM mbt recruiting, dealen met andersdenkenden, conflictmanagement, ziekteverzuim e.d.
– Teams & consultants Morgen aan de gang kunnen met Ubuntu te implementeren in, jaarplannen, sales strategieën, internationaal ondernemen.

Persoonlijke achtergrond Leontine van Hooft
Leontine heeft een passie voor zaken doen in/met opkomende (afrikaanse) markten. Naast haar werk als de leider van haar organisaties, GreenDreamCompany & Ubuntu Impact Investments, is ze auteur en veel gevraagd motivational speaker.

Haar managementboeken: ‘De kracht van Afrikaans denken’, over Ubuntu, verbindend leiderschap in een nieuwe wereld (prijswinnend, 4e druk), De weg naar bruto mondiaal geluk (2017), over Ubuntu, inclusief en waardegedreven ondernemen. (top 10 managementboek van het Jaar), zijn ook in het Engels vertaald. In haar schrijven, publiceren en bloggen legt ze een verband tussen haar ervaringen als ondernemer in opkomende markten, haar verwondering als corporate antropoloog, de humanistische tribale (management) filosofie Ubuntu en wat dit kan betekenen voor westerse organisaties in een nieuwe wereld.

Voordat ze ondernemer werd heeft Leontine 15 jaar gewerkt als manager, trainer/coach en organisatieadviseur op het gebied van intercultureel management, managing diversity & integrity. Ze wordt in Afrika ook wel een Rainmaker genoemd, wat wil zeggen dat je erkend wordt als visionair leider. Iemand die gedreven wordt vanuit de Bron, Een drijvende Vitale Kracht die weet een boodschap of movement in gang te zetten.

Persoonlijke missie Leontine van Hooft
“Het is mijn missie om Ubuntu als eigentijds model voor een moderne samenleving te verspreiden. Daarbij zie ik organisaties en management als influencers om van bruto nationaal product naar bruto mondiaal geluk te komen.”

Meer video’s

Recensies

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Leontine van Hooft SKU UPC Model

Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje. Met haar UbuntuVergaderKring weet Leontine de power van d

Jul 25, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Vergaderkring 

Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje. Met haar UbuntuVergaderKring weet Leontine de power van de groep tot een climax te brengen. Samen met de mensen op deze magische plek op de natuurbegraafplaats kwamen we tot verrassende inzichten. En wat een weldaad om de kracht van de groep te ervaren. Dat smaakt naar meer!

Joyce Sengers, Directeur Natuurbegraafplaats De Utrecht, februari 2018


In een inspirerende lezing neemt Leontine je mee in de wereld van denken en werken volgens UBUNTU. Een andere benadering van samenwerken, door recht t

Jul 25, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: SWV 

In een inspirerende lezing neemt Leontine je mee in de wereld van denken en werken volgens UBUNTU. Een andere benadering van samenwerken, door recht te doen aan ieders persoonlijke achtergrond, met oog voor ieders talent. Echte ruimte creëren voor inbreng van elk lid van de groep en samen beslissen. Je moet haar boodschap willen verstaan, om er zelf iets mee te kunnen.

Addie Smolders (oud)Bestuurder SSOE & DB-lid van SWV Helmond-Peelland 2017


5.0 5.0 2 2 Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje. Met haar UbuntuVergaderKring weet Leontine de power van de groep tot een climax te bren Leontine van Hooft

Vergaderkring

Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje. Met haar UbuntuVergaderKring weet Leontine de power van de groep tot een climax te brengen. Samen met de mensen op deze magische plek op de natuurbegraafplaats kwamen we tot verrassende inzichten. En wat een weldaad om de kracht van de groep te ervaren. Dat smaakt naar meer! Joyce Sengers, Directeur Natuurbegraafplaats De Utrecht, februari 2018

SWV

In een inspirerende lezing neemt Leontine je mee in de wereld van denken en werken volgens UBUNTU. Een andere benadering van samenwerken, door recht te doen aan ieders persoonlijke achtergrond, met oog voor ieders talent. Echte ruimte creëren voor inbreng van elk lid van de groep en samen beslissen. Je moet haar boodschap willen verstaan, om er zelf iets mee te kunnen. Addie Smolders (oud)Bestuurder SSOE & DB-lid van SWV Helmond-Peelland 2017Beschikbaarheid en informatie Leontine van Hooft

  • Selecteer spreker(s) of vul in bij aanvullende informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.