Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Leontine van Hooft
Bewaar als favoriet

Leontine van Hooft

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Leontine van Hooft is corporate antropoloog en inspirerende spreker over Ubuntu als bedrijfsfilosofie voor moderne organisaties die op zoek zijn naar meer zingeving en betekenis, of anderszins in transitie zijn.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Vergaderkring

Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje. Met haar UbuntuVergaderKring weet Leontine de power van de groep tot een climax te brengen. Samen met de mensen op deze magische plek op de natuurbegraafplaats kwamen we tot verrassende inzichten. En wat een weldaad om de kracht van de groep te ervaren. Dat smaakt naar meer! Joyce Sengers, Directeur Natuurbegraafplaats De Utrecht, februari 2018

SWV

In een inspirerende lezing neemt Leontine je mee in de wereld van denken en werken volgens UBUNTU. Een andere benadering van samenwerken, door recht te doen aan ieders persoonlijke achtergrond, met oog voor ieders talent. Echte ruimte creëren voor inbreng van elk lid van de groep en samen beslissen. Je moet haar boodschap willen verstaan, om er zelf iets mee te kunnen. Addie Smolders (oud)Bestuurder SSOE & DB-lid van SWV Helmond-Peelland 2017

Leontine van Hooft

Leontine van Hooft is corporate antropoloog, inclusief onderneemster, inspirerende spreker en auteur van het inspirerende en prijswinnende boek ‘De Kracht van Afrikaans denken’ en ‘De Weg naar Bruto Mondiaal Geluk’ (Top 10 managementboek van het jaar 2017).

Ze is gespecialiseerd in ‘Ubuntu’ die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet. Wereldleiders als Nelson Mandela, Desmond Tutu en Barack Obama dragen deze leiderschapsfilosofie uit. Leontine maakte 15 jaar geleden kennis met Ubuntu leiderschap en management via haar ondernemerschap in opkomende markten en geeft trainingen over hoe bedrijven dit ook kunnen integreren naar een meer verbonden organisatie. Voorbeelden zijn: strategiebepaling, veranderingstrajecten, cultuurverandering en teambuilding.

Onderwerpen waar Leontine van Hooft over spreekt:

In haar lezingen neemt Leontine haar publiek mee op een inspirerende en interactieve rondreis naar het oude én nieuwe Afrika om uiteindelijk weer ‘thuis’ te komen in de eigen organisatie. Jouw organisatie staat centraal. Je gaat gedurende deze reis kennismaken met een ander wereld- en organisatiebeeld: De wereld van Ubuntu.

Thema’s die aan bod kunnen komen:

 • Meer diversiteit en/ of humaniteit in de organisatie brengen (hoe doen we dat?)
 • Ubuntu als leiderschaps en /of managementfilosofie voor westerse organisaties
 • African leadership: verbindend leiderschap in een wereld in transitie
 • Ubuntu en waardegedreven ondernemen/inclusief ondernemen.
 • Van bruto nationaal product naar bruto mondiaal geluk.
 • Ondernemen in opkomende (Afrikaanse) markten.
 • Frisse inzichten en inspiratie bij fusie – op weg naar een nieuwe identiteit.
 • Het nieuwe werken – een vergelijking met het functioneren van nomadische volkeren.
 • Het verenigen van technologie, innovatie en ondernemerschap met business spiritualiteit (dat vraagt deze complexe tijd toch?).
 • Meer algemene inspiratie: Hoe werkt de kracht van verhalen voor ons? (inspiratie met met een andere kijk, ander wereldbeeld, andere rituelen, codes en gebruiken).

Resultaat

Het resultaat van een bijdrage van Leontine varieert van brengen van simpel inspiratie, een kennismaking met Ubuntu, een ander wereldbeeld aangereikt krijgen tot praktisch en morgen toepasbaar:

 • Een andere kijk op diversiteit, van kwetsbaarheid naar kracht.
 • Concrete tools voor leiders, die aan verbinding willen werken en de kracht van hun mensen willen benutten.
 • Concrete tools voor HRM omtrent recruiting, dealen met andersdenkenden, conflictmanagement, ziekteverzuim e.d.
 • Teams & consultants kunnen de volgende dag aan de gang met de implementatie van Ubuntu in jaarplannen, sales strategieën, internationaal ondernemen, etc..

Achtergrond Leontine van Hooft

Leontine heeft een passie voor zaken doen in/met opkomende (Afrikaanse) markten. Naast haar werk als de leider van haar organisaties, GreenDreamCompany & Ubuntu Impact Investments, is ze auteur en veel gevraagd motivational speaker.

Haar managementboeken: ‘De kracht van Afrikaans denken’, over Ubuntu, verbindend leiderschap in een nieuwe wereld (prijswinnend, 4e druk), De weg naar bruto mondiaal geluk (2017), over Ubuntu, inclusief en waardegedreven ondernemen. (top 10 managementboek van het Jaar), zijn ook in het Engels vertaald. In haar schrijven, publiceren en bloggen legt ze een verband tussen haar ervaringen als ondernemer in opkomende markten, haar verwondering als corporate antropoloog, de humanistische tribale (management) filosofie Ubuntu en wat dit kan betekenen voor westerse organisaties in een nieuwe wereld.

Voordat ze ondernemer werd heeft Leontine 15 jaar gewerkt als manager, trainer/coach en organisatieadviseur op het gebied van intercultureel management, managing diversity & integrity. Ze wordt in Afrika ook wel een Rainmaker genoemd, wat wil zeggen dat je erkend wordt als visionair leider. Iemand die gedreven wordt vanuit de Bron, Een drijvende Vitale Kracht die weet een boodschap of movement in gang te zetten.

Interesse in een lezing van Leontine van ’t Hooft of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Vergaderkring

Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje. Met haar UbuntuVergaderKring weet Leontine de power van de groep tot een climax te brengen. Samen met de mensen op deze magische plek op de natuurbegraafplaats kwamen we tot verrassende inzichten. En wat een weldaad om de kracht van de groep te ervaren. Dat smaakt naar meer! Joyce Sengers, Directeur Natuurbegraafplaats De Utrecht, februari 2018

SWV

In een inspirerende lezing neemt Leontine je mee in de wereld van denken en werken volgens UBUNTU. Een andere benadering van samenwerken, door recht te doen aan ieders persoonlijke achtergrond, met oog voor ieders talent. Echte ruimte creëren voor inbreng van elk lid van de groep en samen beslissen. Je moet haar boodschap willen verstaan, om er zelf iets mee te kunnen. Addie Smolders (oud)Bestuurder SSOE & DB-lid van SWV Helmond-Peelland 2017Beschikbaarheid en informatie Leontine van Hooft

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker