Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Leontine van Hooft
Bewaar als favoriet

Leontine van Hooft

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Leontine van Hooft is corporate antropoloog, bouwer van tribale communities, inclusieve ondernemer. Ze is bovendien spreker over Ubuntu als bedrijfsfilosofie voor moderne organisaties die op zoek zijn naar meer zingeving en betekenis, of anderszins in transitie zijn.

NPB

"Wij hadden als NPB onze algemene ledenvergadering waar Leontine van Hooft ons heeft meegenomen in de Ubuntu filosofie. Leontine heeft ons meer verteld over wat de Ubuntu filosofie inhoudt en hoe de Afrikaanse besluitvormingsmethode kan leiden tot een groter draagvlak. Het was een hele heldere lezing die ons goede tips heeft opgeleverd hoe om te gaan met grote transitieprocessen."

Leontine van Hooft

Leontine van Hooft is corporate antropoloog, inclusief onderneemster, inspirerende spreker en auteur van het inspirerende en prijswinnende boek ‘De Kracht van Afrikaans denken’ en de bestseller ‘De Weg naar Bruto Mondiaal Geluk’.

Ze is gespecialiseerd in ‘Ubuntu’ die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet. Wereldleiders als Nelson Mandela, Desmond Tutu en Barack Obama dragen deze leiderschapsfilosofie uit. Leontine maakte 20 jaar geleden kennis met Ubuntu leiderschap en management via haar ondernemerschap in opkomende markten en geeft trainingen over hoe bedrijven dit ook kunnen integreren naar een meer verbonden organisatie. Voorbeelden zijn: strategiebepaling, veranderingstrajecten, cultuurverandering en teambuilding.

Onderwerpen waar Leontine van Hooft over spreekt:

In haar lezingen neemt Leontine haar publiek mee op een inspirerende en interactieve rondreis naar het oude én nieuwe Afrika om uiteindelijk weer ‘thuis’ te komen in de eigen organisatie. Jouw organisatie staat centraal. Je gaat gedurende deze reis kennismaken met een ander wereld- en organisatiebeeld: De wereld van Ubuntu.

Thema’s die aan bod kunnen komen:

 • Meer diversiteit en/ of humaniteit in de organisatie brengen (hoe doen we dat?)
 • Ubuntu als leiderschaps en /of managementfilosofie voor westerse organisaties
 • African leadership: verbindend leiderschap in een wereld in transitie
 • Ubuntu en waardegedreven ondernemen/inclusief ondernemen.
 • Van bruto nationaal product naar bruto mondiaal geluk.
 • Ondernemen in opkomende (Afrikaanse) markten.
 • Frisse inzichten en inspiratie bij fusie – op weg naar een nieuwe identiteit.
 • Het nieuwe werken – een vergelijking met het functioneren van nomadische volkeren.
 • Het verenigen van technologie, innovatie en ondernemerschap met business spiritualiteit (dat vraagt deze complexe tijd toch?).
 • Meer algemene inspiratie: Hoe werkt de kracht van verhalen voor ons? (inspiratie met met een andere kijk, ander wereldbeeld, andere rituelen, codes en gebruiken).

Achtergrond Leontine van Hooft

Leontine heeft een passie voor zaken doen in/met opkomende (Afrikaanse) markten. Naast haar werk als de leider van haar organisaties, GreenDreamCompany & Ubuntu Impact Investments, is ze auteur en veel gevraagd motivational speaker.

Prijswinnende auteur van meerdere managementboeken

 • Evolutionair leiderschap Over Ubuntu – lessen voor moedigere leiders en innovatieve organisaties die er toe willen doen (2023)
 • De kracht van Afrikaans denken – over Ubuntu, verbindend leiderschap in een nieuwe wereld (2021, prijswinnend, 5e druk),
 • De weg naar bruto mondiaal geluk – over Ubuntu, inclusief en waardengedreven ondernemen. (2017, shortlist Managementboek van het Jaar)

Haar managementboeken zijn ook in het Engels vertaald. In haar schrijven, publiceren en bloggen legt ze een verband tussen haar ervaringen als ondernemer in opkomende markten, haar verwondering als corporate antropoloog, de humanistische tribale (management) filosofie Ubuntu en wat dit kan betekenen voor westerse organisaties in een nieuwe wereld.

Ondernemer
Inmiddels praktiseert haar eigen internationale organisatie, GreenDreamCompany, al weer ruim vijftien jaar Ubuntu leiderschap. En met succes. De bekroning vanwege het waarden gedreven ondernemerschap en de Nominatie voor Leerbedrijf van het Jaar 2023 maken haar trots. Leontine mag dan ook met recht een expert en ervaringsdeskundige genoemd worden.

Rainmaker
Voordat ze ondernemer werd heeft Leontine 15 jaar gewerkt als manager, trainer/coach en organisatieadviseur op het gebied van intercultureel management, managing diversity & integrity. Ze wordt in Afrika ook wel een Rainmaker genoemd, wat wil zeggen dat je erkend wordt als visionair leider. Iemand die gedreven wordt vanuit de Bron, Een drijvende Vitale Kracht die weet een boodschap of movement in gang te zetten.

Interesse in een lezing van Leontine van ’t Hooft of heb je een vraag?

Inmiddels heeft zij meer dan 250 organisaties met haar lezingen en interactieve masterclasses weten te inspireren en te helpen de eerste schreden op het pad van Ubuntu leiderschap te zetten. Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

NPB

"Op donderdag 26 oktober hadden wij als NPB onze algemene ledenvergadering waar Leontine van Hooft ons heeft meegenomen in de Ubuntu filosofie. Leontine heeft ons meer verteld over wat de Ubuntu filosofie inhoudt en hoe de Afrikaanse besluitvormingsmethode kan leiden tot een groter draagvlak. Het was een hele heldere lezing die ons goede tips heeft opgeleverd hoe om te gaan met grote transitieprocessen."

Leida Rasing - Directeur Arbeidsmarkt en Sociale Zaken -Gemeente ’s-Hertogenbosch

"Leontine heeft ons tijdens een lezing over Ubuntu meegenomen in de denkkracht van Afrika: benut de energie en ideeën van de mensen voor wie je werkt, je medewerkers en collega’s. Geef als leidinggevende initiatieven van je medewerkers de ruimte, ga uit van de mogelijkheden die er zijn en blijf niet stilstaan bij de problemen. Haar inspirerende lezing en daaropvolgende discussie over de manier waarop je kunt leidinggeven, heeft ons tot nadenken aangezet over onze organisatie. We gaan voortaan ruimte geven."

Vergaderkring

"Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje. Met haar UbuntuVergaderKring weet Leontine de power van de groep tot een climax te brengen. Samen met de mensen op deze magische plek op de natuurbegraafplaats kwamen we tot verrassende inzichten. En wat een weldaad om de kracht van de groep te ervaren. Dat smaakt naar meer! Joyce Sengers, Directeur Natuurbegraafplaats De Utrecht, februari 2018"

SWV

"In een inspirerende lezing neemt Leontine je mee in de wereld van denken en werken volgens UBUNTU. Een andere benadering van samenwerken, door recht te doen aan ieders persoonlijke achtergrond, met oog voor ieders talent. Echte ruimte creëren voor inbreng van elk lid van de groep en samen beslissen. Je moet haar boodschap willen verstaan, om er zelf iets mee te kunnen. Addie Smolders (oud)Bestuurder SSOE & DB-lid van SWV Helmond-Peelland 2017"

Beschikbaarheid en informatie

Leontine van Hooft

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid