Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Frank Rekers
Bewaar als favoriet

Frank Rekers

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Frank Rekers is veelzijdig met enkele bijzondere en boeiende expertises. O.a. Gastvrijheid en beleving (zorg). Hij is auteur van het boek ‘Het Mensisme’, de sleutel tot waardenvolle samenwerkingen en ook spreker over de leiderschapsfilosofie Ubuntu “Ik ben omdat wij zijn”. Bewustwordend, interactief, inspirerend, met humor en praktisch.

Hallux Groep

"De spreker Frank Rekers vertelt boeiend en motiverend. We hebben goede tools ontvangen voor 'gastvrijheid'. De aanwezigen waren enthousiast. De samenwerking met DeSpreker.nl verliep ook goed. Dank daarvoor."

Frank Rekers

Ubuntu marinier Frank Rekers brengt het beste van diverse culturen, leiderschapsstijlen, groepsprocessen en zijn persoonlijke levens- en ondernemerservaringen bijeen. Hij bekijkt groepsprocessen vanuit antropologisch perspectief, gevoed door de culturele diversiteit vanuit Zuid-Afrika. Hij heeft zich verdiept in de leiderschapsstijl van Nelson Mandela, in de Ubuntu- filosofie (“ik ben omdat WIJ zijn”), in de kracht van dialoog (daartoe richtte hij het Talking Stick Instituut op).

Als oud-marinier kent hij de verbindende kracht van kernwaarden en hoe het WIJ-gevoel te creëren. Hij heeft een unieke mix van ervaringen en kijk op leiderschap en samenwerkingen die verfrissend, rakend en zeer waarde(n)vol zijn.

Mogelijke thema’s lezing / workshop door Frank Rekers

Frank is de expert als het gaat om dialoog. Zijn lezingen over deze gespreksvorm zijn inspirerend, rakend en testen je luistervaardigheid. Ervaar de kracht van dialoog waarbij hij inhaakt op actuele thema’s als communicatie, samenwerking, polarisatie, burgerschap, participatie en hoe je tot gedragen keuzes komt. Veelal gebruikt hij Talkings Stick die hij laat maken door de Zulu’s in Zuid- Afrika

Ik ben omdat WIJ zijn – Het beste van Ubuntu-filosofie en Korps Mariniers
Leer van andere culturen. Twee culturen, de ene zegt: “leave no man behind”, de ander zegt: “heb zorg voor elkaar”. Dezelfde taal, andere bewoordingen. Een wereldse unieke combinatie in één lezing. Gegarandeerd inzichten die je laten groeien als leider en als team. 

De lezing / workshop gaat over de essentie van samenwerken – heb zorg voor elkaar -, over verbinden – juist noodzakelijk in huidige tijd – over leiderschap en over verantwoordelijkheid nemen.
(Alleen lezing over Ubuntu? Of alleen lezing over Korps Mariniers? Dat kan en informeer.)

Van droom naar werkelijkheid – Eens Marinier altijd Marinier
Dit is een unieke lezing over zijn roeitocht van Rotterdam naar Londen. Er zijn duizenden redenen geweest om het plan als onrealistisch te beschouwen en voortijdig te staken. Maar een marinier gaat verder waar anderen stoppen en denkt in oplossingen. “Kan niet” bestaat niet. Frank neemt je mee en maakt direct de koppeling van de roeidroom naar de alledaagse praktijk en de aanwezige doelgroep.  Voor iedereen die een droom wil nastreven.

De 7 leiderschapslessen van Nelson Mandela

Leer van werelds grootste icoon op gebied van leiderschap. Mandela wist 27 jarenlang in gevangenschap bij zichzelf te blijven, bij zijn missie en waarden. Frank verdiepte zich in Mandela’s verhaal. Verzoening, omgaan met angst, kernwaarden, Ubuntu, mentale vitaliteit en dialoog, het komt allemaal voorbij. Deze lezing is uitermate geschikt voor leidinggevenden, teams in ontwikkeling en bij medewerkersdagen. En: vandaag gehoord, morgen toegepast!

De essentie van gastvrijheid

Bij deze lezing leer je van andere culturen en over Afrikaanse hospitality: “Yhu, u Nobuntu”. Dit wil zeggen dat je gul, gastvrij, vriendelijk, zorgzaam en meelevend bent. De essentie van gastvrijheid is geen trucje, maar een levenshouding en dat is een keuze. Frank verzorgde jarenlang trainingen en lezingen rondom gastvrijheid, veelal in de zorg & welzijn branche. 

Achtergrond Frank Rekers

Het leven en de carrière van Frank Rekers kent een grote diversiteit. Hij is oud-marinier, heeft diverse bedrijven gehad, waaronder een Xerox vestiging in Zwolle, is oprichter van 4Human Training en oprichter van Talking Stick Instituut. Hij is lid van de Raad van Toezicht bij een scholengemeenschap, bestuurder bij het Rode Kruis en actief als spreker, coach, trainer en ondernemer.

Onder zijn bedrijfsnaam FR-NK brengt hij het beste van diverse culturen, leiderschapsstijlen, groepsprocessen en zijn persoonlijke levens- en ondernemerservaringen bijeen. Als oud-marinier kent hij de verbindende kracht van kernwaarden en weet hij hoe hij het WIJ-gevoel kan creëren.

Frank roeide met zijn vrienden van Rotterdam naar Londen en schreef hierover het boek ‘Van Droom naar Werkelijkheid’ (2016). Hij heeft een unieke mix van ervaringen en kijk op leiderschap en samenwerkingen die verfrissend, rakend en zeer waarde(n)vol zijn. 

Frank Rekers boeken of inhuren voor een lezing?

De sessies van spreker Frank Rekers zijn bewustwordend, leuk, interactief, inspirerend en praktisch. Hij maakt de verbinding tussen het menselijke en zakelijke, weet mensen te raken en verzorgt al jaren lezingen en workshops op events en congressen en voor bedrijven en instellingen. Wil je meer weten over de mogelijkheden of een offerte opvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Frank Rekers

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid