Koos de Wit
Koos de Wilt (1965) is kunsthistoricus en mediamaker. In zijn lezingen en multimediapresentatie verbindt hij de wereld van cultuur met die van het zakendoen. Geen standaard kunsthistorisch betoog, maar verhalen die te maken hebben met onze eigen wereld nu.

Hij publiceert over kunst, over management en over mensen. Voor zowel management-, ondernemers- en kunstbladen. Ook schreef hij boeken. Bijvoorbeeld een managementboek over Rembrandt en een interviewenboek over succesvolle allochtonen vrouwen. Ook maakte hij films over kunst. Over Rembrandt, Vermeer en ook Antony Gormley en Frank Stella.

Eerder studeerde Koos de Wilt af als jurist (1989, EUR) en werkte hij jarenlang als uitgever en ondernemer.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

  • Drs. Willy Atema

    Willy Atema free-lanct vanaf 2000 haar kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde. Haar motto is dat de kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen. Vanuit die opvatting geeft ze powerpointpresentaties over de Westerse beeldende kunst.

     

  • Dadara | Daniel Rozenberg

    Dadara neemt u mee in een zoektocht naar de Waarde van Sociale media, technologie en geld of ander onderwerp in een échte menselijke wereld. Hij verkent de grens tussen echt en nep, tussen virtual reality en de real world en tussen waarde en een briefje papier met een getal erop. Zijn hoog gewaardeerde bijdragen zijn een combinatie tussen performance en lezing.