Koos de Wit
Koos de Wilt (1965) is kunsthistoricus en mediamaker. In zijn lezingen en multimediapresentatie verbindt hij de wereld van cultuur met die van het zakendoen. Geen standaard kunsthistorisch betoog, maar verhalen die te maken hebben met onze eigen wereld nu.

Hij publiceert over kunst, over management en over mensen. Voor zowel management-, ondernemers- en kunstbladen. Ook schreef hij boeken. Bijvoorbeeld een managementboek over Rembrandt en een interviewenboek over succesvolle allochtonen vrouwen. Ook maakte hij films over kunst. Over Rembrandt, Vermeer en ook Antony Gormley en Frank Stella.

Eerder studeerde Koos de Wilt af als jurist (1989, EUR) en werkte hij jarenlang als uitgever en ondernemer.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Drs. Willy Atema

  Willy Atema free-lanct vanaf 2000 haar kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde. Haar motto is dat de kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen. Vanuit die opvatting geeft ze powerpointpresentaties over de Westerse beeldende kunst.

   

 • Fred Delfgaauw

  Fred Delfgaauw Meesterverteller, stemacteur, schrijver, theatermaker, spreker, theaterdirecteur: allemaal functies die op zijn visitekaartjes zouden kunnen staan. Als stemacteur leende hij zijn stem bijvoorbeeld aan Disney en als meesterverteller wekte hij in het theater zijn medespelers tot leven. Daarnaast schreef hij veel teksten en pleidooien en bouwde hij zijn eigen theater.

   

 • Dadara | Daniel Rozenberg

  Iedereen gebruikt geld. maar er zijn nauwelijks mensen die nadenken over wat geld eigenlijk is, hoe het werkt, en hoe het misschien anders zou kunnen werken. Kunstenaar Dadara heeft een eigen bank opgericht – de Exchanghibition Bank, en doet daarmee onderzoek naar wat geld is én hoe ons denken beïnvloed wordt door de manier waarop geld functioneert.