Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

De Vrije Denkers

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Sprekers/workshopleiders Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Zij geven inspirerende lezingen en workshops over een onderwerp dat samen te vatten is als ‘doen is de beste manier van denken’. Hun gelijknamige video is op sociale media miljoenen keren bekeken en heeft hun bekendheid een flinke duw in de rug gegeven.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Vlaardingen

Het contact en de samenwerking met de Spreker.nl is snel en flexibel. Wij wisten al snel welke spreker we wilden boeken, maar een datum vastleggen was (vanuit onze kant) lastig. Wij hebben meerdere keren de datum door moeten schuiven, maar daar hebben ze nooit moeilijk over gedaan. Prettig dat ze zo geduldig en flexibel met onze aanvraag om gegaan zijn. Soms was het handiger om rechtstreeks met de geboekte spreker zelf in contact te zijn en dan werd dat ook geregeld.

Lean Consultancy Group

De Vrije Denkers zijn de meest gecomplimenteerde sprekers van het Lean Event. Er waren geen tips vanuit het publiek, en dat is best bijzonder want dit publiek heeft er vrij weinig moeite mee om kritisch te zijn. Hieronder een opsomming van een aantal reacties: ‘Het was een gave, enorm inspirerende sessie met een een grote overlap met de GB training.’ ‘De beelden en het tempo waren perfect om het verhaal goed te ondersteunen, er waren leuken oefeningen zoals 1-2-3 en praten met een onbekende.’ ‘Goede openingen met een duidelijk verhaal. Het was leuk verfrissend en zette mij aan het denken.’ ‘Een leerzame en inspirerende sessie zonder belerend te zijn. Ook vond ik de kennismakingsvraag super leuk, die luidde; wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan.‘

Vrije Denkers

Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Zij verzorgen inspirerende en enerverende werksessies met de aansprekende titels ‘Doen is de beste manier van Denken’ (hun gelijknamige video is op sociale media miljoenen keren bekeken), ‘Hoe dan? Doe dan’ en ‘Zoek het zelf lekker uit’.

Over de drie interactieve lezingen

Voor veel organisaties is het bijna niet mogelijk om voldoende wendbaar te blijven. Proces-denken, productiviteitsmaatregelen en voorspelbaarheid hebben vaak de overhand. Experimenteren en improviseren blijft een lastig fenomeen. Wat helpt is als de aandacht verschuift van denken naar doen. Van theoretiseren naar praktiseren. De Vrije Denkers hebben diverse interactieve lezingen om groepen mensen op een energieke, interactieve, positieve en uitdagende manier mee te nemen in deze verandering.

1) Interactieve lezing ‘Doen is de beste manier van denken’

De lezing ‘Doen is de beste manier van denken’ is een vlammend betoog over de noodzaak van actie in een turbulente tijd waarin verandering steeds sneller lijkt te gaan. En daar waar verandering sneller gaat dan ons veranderend vermogen toestaat, zijn nieuwe strategieën nodig. Veel organisaties worstelen met hun verschijningsvorm en steeds meer werknemers zijn de reorganisaties zat en willen hun vakmanschap weer met plezier kunnen uitoefenen.

Het doen en het denken worden in de lezing nadrukkelijk weer met elkaar in verbinding gebracht. In de interactieve lezing  wordt gewerkt met toegankelijke theorieën, aansprekend videomateriaal en worden diverse korte improvisatie-oefeningen aangeboden om de theorie rond veranderen ook echt in de praktijk te kunnen brengen.

2) Interactieve lezing ‘Zoek het zelf lekker uit!’

‘Zoek het zelf lekker uit’ is een interactieve lezing waarin de Vrije Denkers het publiek verleidt om zélf stappen te ondernemen, een minder afwachtende houding aan te nemen, meer lef te tonen en de bedoeling van de organisatie te verbinden met hun persoonlijke bedoeling. Aansprekende voorbeelden en praktische oefeningen wisselen elkaar af. Arthur en Patrick delen op persoonlijke en kwetsbare manier de stappen delen die zij zelf hebben genomen, zodat het verhaal extra tot leven komt en beklijft.

3) Interactieve lezing ‘Hoe dan? Doe dan!

De interactieve lezing ‘Hoe dan? Doe Dan!’ is een op zichzelf staande lezing, maar kan ook worden gezien als een antwoord op de lezing ‘Doen is de beste manier van denken’. In deze interactieve lezing ligt de nadruk nog meer op doen. Ze delen theorie afgewisseld met aansprekende voorbeelden en praktische oefeningen. Ze putten uit ruime ervaring met diverse sectoren, organisaties, processen en vooral het doorbreken van traditionele kaders. Dit roept niet alleen herkenning op, maar is vooral een uitnodiging om te gaan doen.

Het resultaat

Na afloop van de sessie kunnen mensen zich niet alleen beter verplaatsen in de noodzaak van verandering, maar zijn ze zich ook meer bewust van hun eigen mogelijkheid (en noodzaak) om tot een eerste stap in die verandering te komen.

Mogelijke onderwerpen

Normaal/afwijkend – verschillen en diversiteit – dogmavrij opvoeden – diplomavrij leren – functievrij werken – pensioenvrij leven – vertrouwen – duurzaam organiseren – balans hiërarchie en veerkracht – Taylor – gat doen/denken – onderwijs/cito – creativiteitsindex – smart failure – fouten maken moet – experimenteren/improviseren – exponentiële verandering – anti-fragiliteit – serendipiteit – chronos/kairos – focus/wide angle – na stap 1 komt stap 1 – olifantenpaadjes – leading indicatoren – ideeënsex – kleinst uitvoerbare stapje

Lezing van de Vrije Denkers boeken?

‘Inspirerend’, ‘energie’, ‘anders dan anders’, ‘het heeft mijn leven weer richting gegeven’, ‘ik weet nu zeker dat ik een stap neem’, ‘ik had geen zin in verandering, maar nu wel’, zijn enkele van de vele uitspraken die deelnemers doen na een workshop van de Vrije Denkers te hebben bijgewoond. Wil je dit ook voor jouw medewerkers, bezoekers of relaties?

Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 072 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Vlaardingen

Het contact en de samenwerking met de Spreker.nl is snel en flexibel. Wij wisten al snel welke spreker we wilden boeken, maar een datum vastleggen was (vanuit onze kant) lastig. Wij hebben meerdere keren de datum door moeten schuiven, maar daar hebben ze nooit moeilijk over gedaan. Prettig dat ze zo geduldig en flexibel met onze aanvraag om gegaan zijn. Soms was het handiger om rechtstreeks met de geboekte spreker zelf in contact te zijn en dan werd dat ook geregeld.

Lean Consultancy Group

De Vrije Denkers zijn de meest gecomplimenteerde sprekers van het Lean Event. Er waren geen tips vanuit het publiek, en dat is best bijzonder want dit publiek heeft er vrij weinig moeite mee om kritisch te zijn. Hieronder een opsomming van een aantal reacties: ‘Het was een gave, enorm inspirerende sessie met een een grote overlap met de GB training.’ ‘De beelden en het tempo waren perfect om het verhaal goed te ondersteunen, er waren leuken oefeningen zoals 1-2-3 en praten met een onbekende.’ ‘Goede openingen met een duidelijk verhaal. Het was leuk verfrissend en zette mij aan het denken.’ ‘Een leerzame en inspirerende sessie zonder belerend te zijn. Ook vond ik de kennismakingsvraag super leuk, die luidde; wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan.‘Beschikbaarheid en informatie De Vrije Denkers

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker