Vrije Denkers
Sprekers/workshopleiders Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Sinds 2008 geven zij inspirerende werksessies over een onderwerp dat samen te vatten is als ‘doen is de beste manier van denken’. Hun gelijknamige video is op sociale media miljoenen keren bekeken en heeft hun bekendheid een flinke duw in de rug gegeven.

Workshop ‘Doen is de beste manier van denken’
De Lezing ‘doen is de beste manier van denken’ is een vlammend betoog over de noodzaak van actie in een turbulente tijd waarin verandering steeds sneller lijkt te gaan. En daar waar verandering sneller gaat dan ons veranderend vermogen toestaat zijn nieuwe strategieën nodig. Veel organisaties worstelen met hun verschijningsvorm en steeds meer werknemers zijn de reorganisaties zat en willen hun vakmanschap weer met plezier kunnen uitoefenen.

Het doen en het denken worden in de lezing nadrukkelijk weer met elkaar in verbinding gebracht en meer vrijheid van denken en doen is daarin essentieel. In de lezing wordt gewerkt met toegankelijke theorieën, aansprekend videomateriaal en worden diverse korte improvisatie-oefeningen aangeboden om de theorie rond veranderen goed te doorleven en te internaliseren.

Workshop ‘Zoek het zelf lekker uit!’
In een wereld waarin verandering sneller gaat dan het verandervermogen kan bijbenen is het voor veel organisaties bijna niet mogelijk om voldoende wendbaar te blijven. Procesdenken, productiviteit maatregelen en voorspelbaarheid hebben vaak de overhand. Wat helpt is als de aandacht verschuift van denken naar doen.

In deze workshop delen de vrije denkers op voor hen typerende energieke wijze inspiratie met het publiek. Ze delen de stappen die zij zelf hebben genomen aan de hand van aansprekende voorbeelden en praktische oefeningen. Ze putten uit hun ruime ervaring met organisaties, processen en vooral het doorbreken van traditionele kaders. Dit roept niet alleen herkenning op maar is vooral een uitnodiging om zelf ook anders aan te kijken tegen waarde-creatie, processen en structuren.

De workshop verleidt het publiek om zelf stappen te ondernemen en een minder afwachtende houding aan te nemen. Meer lef te tonen en de bedoeling van de organisatie te verbinden met hun persoonlijke bedoeling.

Mogelijke onderwerpen
Normaal/afwijkend – verschillen en diversiteit – dogmavrij opvoeden – diplomavrij leren – functievrij werken – pensioenvrij leven – vertrouwen – duurzaam organiseren – balans hiërarchie en veerkracht – Taylor – gat doen/denken – onderwijs/cito – creativiteitsindex – smart failure – fouten maken moet – experimenteren/improviseren – exponentiele verandering – anti-fragiliteit – serendipiteit – chronos/kairos – focus/wide angle – na stap 1 komt stap 1 – olifantenpaadjes – leading indicatoren – ideeënsex – kleinst uitvoerbare stapje

Resultaat
Na afloop van de sessie kunnen mensen zich niet alleen beter verplaatsen in de noodzaak van verandering, maar zijn ze zich ook meer bewust van hun eigen mogelijkheid (en noodzaak) om tot een eerste stap in die verandering te komen.

Workshop of lezing van de Vrije Denkers boeken?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Vrije Denkers SKU UPC Model

De Vrije Denkers zijn de meest gecomplimenteerde sprekers van het Lean Event. Er waren geen tips vanuit het publiek, en dat is best bijzonder want dit

Jun 15, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Lean Consultancy Group 

De Vrije Denkers zijn de meest gecomplimenteerde sprekers van het Lean Event. Er waren geen tips vanuit het publiek, en dat is best bijzonder want dit publiek heeft er vrij weinig moeite mee om kritisch te zijn. Hieronder een opsomming van een aantal reacties:

‘Het was een gave, enorm inspirerende sessie met een een grote overlap met de GB training.’

‘De beelden en het tempo waren perfect om het verhaal goed te ondersteunen, er waren leuken oefeningen zoals 1-2-3 en praten met een onbekende.’

‘Goede openingen met een duidelijk verhaal. Het was leuk verfrissend en zette mij aan het denken.’

‘Een leerzame en inspirerende sessie zonder belerend te zijn. Ook vond ik de kennismakingsvraag super leuk, die luidde; wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan.‘


5.0 5.0 1 1 De Vrije Denkers zijn de meest gecomplimenteerde sprekers van het Lean Event. Er waren geen tips vanuit het publiek, en dat is best bijzonder want dit publiek heeft er vrij weinig Vrije Denkers

Gerelateerde sprekers

 • Fountainheads

  Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen nemen mensen die op een positieve manier kunnen en willen veranderen met een sneltreinvaart mee op reis om de toekomst te verkennen. Fountainheads laat zien hoe anderen omgaan met technologische ontwikkelingen en waarom het belangrijk is om een hoog adaptief vermogen te hebben of te ontwikkelen.

   

 • Jan van Setten

  Jan van Setten is een veelgevraagd expert in gedragsverandering, klantgerichtheid en persoonlijk leiderschap. Jan heeft een grote impact als spreker door zijn ‘aangenaam confronterende’ stijl, humor en energie. Jan van Setten inspireert en krijgt via zijn lezingen mensen in beweging op een authentieke manier.

   

 • Rik Spann

  In ‘Van de groef naar de Groove’ vertelt Meesterspreker, managementtrainer, musicoloog en gitaarvirtuoos Rik Spann over de verrassende manieren waarop muziek ons kan inspireren tot kwaliteitsverbetering in organisaties. Met speciale aandacht voor vakmanschap, teamflow en improvisatievermogen, en voor de vertaalslag naar de praktijk.