Op zoek naar een succesvolle topsporter met winnaarsmentaliteit?

Erik Dekker (foto Cor Vos)
Bewaar als favoriet

Erik Dekker

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Voormalig wielrenner Erik Dekker heeft vele successen op zijn naam staan, maar ook diverse dieptepunten in zijn carrière meegemaakt. Keer op keer wist hij terug te knokken na zware blessures en vrijwel altijd kwam hij daar sterker uit. Met zijn ervaringen als talent, helper, topwielrenner en als coach, heeft Erik Dekker ruim voldoende bagage om al deze ervaringen over te brengen op het bedrijfsleven in zijn presentaties.

Erik Dekker

Erik Dekker is een voormalig Nederlandse wielrenner en was bijna dertig jaar actief. Eerst als wielrenner, later als ploegleider. Als gastspreker kan Erik putten uit een rijk arsenaal aan ervaringen.

Erik Dekker ontwikkelde zich van jong talent tot nummer één op de wereldranglijst. Hij was knecht, kopman én coach. Hij kwam regelmatig ten val, maar richtte zich altijd weer op en kwam dan sterker terug. In presentaties geeft Dekker aan hoe je als topsporter om moet kunnen gaan met tegenslagen om uiteindelijk sterker terug te komen, hoe je grenzen kunt verleggen en succesvol kunt samenwerken terwijl individueel belang bovenaan staat.

Met zijn carrière, die vol hoogte, en dieptepunten zit, heeft Dekker genoeg bagage voor boeiende en interessante presentaties.

Mogelijke thema’s lezingen Erik Dekker

 • Vallen en opstaan
 • Leiderschap
 • Teamwork
 • Is aanvallen altijd de beste verdediging?
 • Het verschil tussen goed en excellent
 • Gezondheid, bewegen, fit zijn en blijven
 • Winnaarsmentaliteit
 • Talent herkenning
 • De sleutel naar succes
 • Technische ontwikkelingen in de (wieler)sport: voordeel of een nadeel?
 • Winnen en verliezen: pech of geluk?
 • Van talent tot kopman

En dit is nog maar een greep uit alle mogelijkheden. Elk onderwerp doorspekt Erik Dekker met persoonlijke ervaringen, leuke anekdotes en boeiende verhalen. En altijd maakt Erik Dekker als gastspreker de vertaling naar het bedrijfsleven of uw evenement.

Erik Dekker als dagvoorzitter

Hij is een dagvoorzitter die anderen de ruimte geeft, maar de regie strak in handen houdt. Een dagvoorzitter die overal het fijne van wil weten, maar er niet voor terugdeinst om ook ‘advocaat van de duivel’ te zijn. Een dagvoorzitter die zijn eigen ervaringen meeneemt en ze graag met de aanwezigen deelt. Zijn humor, enthousiasme, positieve energie en schat aan ervaring maken hem bij uitstek geschikt om uw bijeenkomst te leiden. Vraag Erik Dekker als dagvoorzitter en uw evenement staat als een huis.

Achtergrond Erik Dekker

Hij begon als jongetje van 8 jaar met wielrennen en rolde als talent door de jeugdcategorieën. Als 17-jarige behaalde hij een zilveren medaille op het WK bij de Junioren in Bergamo. In 1992 behaalde hij eveneens zilver op de Olympische Spelen van Barcelona. Daarna werd Erik Dekker profwielrenner.

Zijn successen
Voor het grote publiek brak Erik Dekker pas echt door in 2000 met het winnen van maar liefst drie etappezeges in de Tour de France. Datzelfde jaar behaalde hij ook zijn eerste grote zege in een klassieker; de Clãsica San Sebastiãn. Begin deze eeuw was Dekker op zijn toppen van zijn kunnen. In maart 2002 nam Dekker de eerste plaats in op de wereldranglijst.

Met 4 Tour de France etappes, drie klassiekers op zijn naam (De Amstel Gold Race, de Clãsica San Sebastiãn, Parijs-Tours) en winnaar van de Wereldbeker is Erik Dekker de meest succesvolle Nederlandse wielrenner van de laatste 25 jaar. In 2001 werd Dekker zelfs verkozen tot Sportman van het jaar. Hij werd driemaal onderscheiden met de Gerrit Schulte Trofee, in 2000, 2001 en 2004.

Ploegleider
In de Tour de France van 2006 kwam er helaas een voortijdig einde aan zijn carrière. In die Tour viel Dekker dermate hard, dat hij besloot te stoppen. Na 14 jaar profwielrenner te zijn geweest, werd Erik Dekker vrijwel direct ploegleider bij dezelfde ploeg als waar hij renner was. Er volgden 9 jaren waarin Dekker zijn passie voor de wielersport en ervaring kon overbrengen op jonge en ervaren wielrenners. Op 1 januari 2016 gingen Dekker en Team LottoNL-Jumbo uit elkaar. Meer dan dertig jaar werd zijn leven bepaald door twee wielen.

Dekker genoot tijdens zijn carrière een grote populariteit onder wielerfans, onder andere vanwege zijn altijd humoristische commentaren na afloop van een koers. Zo had hij tijdens de Ronde van Frankrijk elke dag een bijdrage (Hallo, met Erik!) in het radioprogramma De Avondetappe op Radio 1.

Huidige activiteiten
Naast gastspreker verzorgt hij ook fietsclinics en neemt Erik ook graag de rol van dagvoorzitter en analist op zich. In zijn vrije tijd fietst hij nog altijd. In 2016 heeft hij het Nederlands Kampioenschap voor Masters 40+ gewonnen.

Erik Dekker als spreker of dagvoorzitter boeken?

Heb je vragen over deze lezing of dagvoorzitterschap of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Erik Dekker

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid