Op zoek naar een bekende topsporter voor jouw (online) bijeenkomst?

Leontien van Moorsel
Bewaar als favoriet

Leontien van Moorsel

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Leontien van Moorsel is de succesvolste oud-wielrenster van Nederland. Ze is viervoudig Olympisch kampioene wielrennen. Zij kan als geen ander vertellen over thema’s als motivatie, doorzettingsvermogen, samenwerken, gezondheid, bewegen en uiteraard sport.

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel heeft een ongekende drive in alles wat ze doet. Dit heeft er voor gezorgd dat zij de succesvolste Nederlandse wielrenster aller tijden is geworden. Met het ongekende aantal van vier gouden Olympische medailles, tweevoudig winnaar van de Tour de France Femmes en meervoudig wereldkampioen schaart Leontien zich tevens bij de meeste succesvolle Nederlandse sporters ooit.

Leontien heeft een diep menselijk verhaal over afzien, winnen, gezondheid, omgaan met tegenslag en onverzettelijkheid. Haar verhaal is inspirerend voor veel mensen, zowel binnen- als buiten de sportwereld.

Thema’s waar Leontien van Moorsel over spreekt

  • Gezondheid en bewegen
  • Motivatie
  • Samenwerken
  • Doorzettingsvermogen
  • Veerkracht en herstel
  • Eetstoornissen
  • Topsport

Achtergrond Leontien van Moorsel

Leontien is een van de succesvolste sportvrouwen van Nederland. Vele titels heeft zij in haar carrière bij elkaar gereden. Het succes van Leontien startte eind jaren ’80 met Nederlandse titels op de weg en bij het tijdrijden.

Internationale topsportcarrière met uitdagingen
Al snel brak ‘Tinus’ internationaal door. Zo werd ze Wereldkampioene op de weg en wist ze twee keer achtereenvolgens de Tour de France voor vrouwen te winnen.

Met de prestaties aan de top nam ook de druk toe. Druk waar Leontien van Moorsel in het begin van haar carrière moeilijk mee om kon gaan. Haar leven stond alleen in het teken van trainen en wedstrijden fietsen. In 1994 kreeg Leontien de rekening gepresenteerd voor haar overdreven sportmentaliteit. Ze had anorexia ontwikkeld en haar lichaam was uitgeput. Ze stortte in. Met behulp van steun en toeverlaat, oud-wielrenner Michael Zijlaard, kwam Leontien van Moorsel er weer bovenop en stond ze er na een pauze van twee jaar weer.

Ze werd succesvoller dan ooit en wist na haar comeback vier Olympische titels, meerdere wereldtitels en een werelduurrecord te veroveren. Tijdens de Olympische Spelen in Athene, 2004 wist Leontien van Moorsel haar optreden op het hoogste podium geheel in stijl af te sluiten met een gouden en een bronzen medaille.

Topprestaties na haar sportcarrière
Daarna werd Leontien manager van haar eigen wielerploeg. Vervolgens is zij haar eigen bedrijf gestart, waarmee ze haar eigen bedrijfsfietskleding op de markt heeft gebracht. Ook heeft ze de Leontien foundation gestart, waarmee ze de Nederlandse Academie voor eetstoornissen steunt. Bovendien heeft ze samen met koningin Máxima het Leontienhuis geopend, een inloophuis waar bezoekers begeleid en gesteund worden om de moed en kracht te verzamelen om tegen de eetstoornis in te gaan.

Nieuwsgierig naar de lezing van Leontien van Moorsel?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Leontien van Moorsel

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid