Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Afbeelding Wil Nijsten
Bewaar als favoriet

Wil Nijsten

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Wil Nijsten is een zeer ervaren veiligheidskundige en oprichter van Acaleph Opleiding, Training & Adviezen, een van de grootste opleiders op het gebied van veiligheid. Ontdek hoe je ongevallen én near missers kan voorkomen.

Wil Nijsten

Wil Nijsten is een ervaren veiligheidskundige en grondlegger van de Safety Awareness Team Training. Hij is bovendien oprichter en directeur van Acaleph Opleiding, Training & Adviezen BV. Acaleph is een van de grootste opleiders in Nederland op het gebied van veiligheid.

Safety awareness team training

Wil Nijsten zorgt ontzettend gedreven en met een gedoseerde emotie ervoor dat uw medewerkers/gasten écht gaan nadenken over veiligheid. De methode van Wil maakt gebruik van beproefde technieken uit de luchtvaart, die ontwikkeld zijn naar aanleiding van de KLM-crash op Tenerife met captain van Zanten, één van de grootste luchtvaartrampen uit de historie waarbij meer dan 500 doden vielen. Diezelfde technieken kunnen namelijk naadloos geïmplementeerd worden in andere branches, zoals de petrochemie, de scheepvaart, maar ook bijvoorbeeld de zorgsector. De kern? Inspireren, anders motiveren én belonen en zorgen voor een blame free cultuur op de werkvloer. Oftewel; Zie het. Zeg het. Los het op!

Hij deelt nieuwe inzichten en technieken, waarbij er altijd ruimte is voor interactie, discussie en desgewenst ook workshop-elementen.

Achtergrond Wil Nijsten

Wil groeide op met een vader die als operator in de chemie (DSM) werkte. Een noodlottige gebeurtenis op het werk van zijn vader, om precies te zijn op 7 november 1975, blijkt uiteindelijk een enorme impact te hebben gehad op de carrière van Wil. Die dag vond er een explosie plaats op Naftakraker 2, de fabriek waar de vader van Wil werkzaam was. Er vielen maar liefst 14 doden en tot het laatste moment was het voor Wil onduidelijk of zijn vader ook één van die slachto­ffers was. Wachtend aan de poort van het terrein op het verlossende bericht, wist Wil het zeker; vanaf dat moment ging hij zich inzetten voor de veiligheid van anderen. Wil werd veiligheidskundige.

Na het volgen van de studie veiligheidskundige aan de universiteit Leuven in België heeft Wil 5 jaar gewerkt op DSM site. Daarna ging hij aan de slag als Hoofd Veiligheid en Kwaliteit voor BFI industrie (actief in meer dan 35 landen). Hij werd verantwoordelijk voor de operationele veiligheid en de procedures. In 1998 was wederom een dodelijk ongeval de aanleiding om zijn eigen bedrijf op te richten; Acaleph Opleiding, Training en Adviezen BV. Het rekent inmiddels grote bedrijven zoals DSM, Sabic, DHL en vele andere tot zijn klanten. De grote kracht van Acaleph zit ‘m in het maatwerk.

Jubileum en auteur van ‘Veiligheid komt niet per ongeluk’

In september 2023 vierde Acaleph haar 25-jarig jubileum. Vijf jaar geleden, tijdens het 20-jarig jubileum van Acaleph, was voor Wil een mooie aanleiding om zijn rijkdom aan ervaring op papier toe te vertrouwen en uit te geven. In zijn boek ‘Veiligheid komt niet per ongeluk’ deelt Wil talrijke anekdotes, trainingsmethodes en verhalen uit de praktijk en geeft hij de lezer inzicht in de wereld van veiligheid.

Wil Nijsten inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Wil Nijsten wordt wereldwijd gevraagd voor het geven van presentaties, workshops en lezingen over het veranderen van gedrag (human factors) op de werkvloer door middel van de safety awareness team training, waardoor aantoonbaar ongevallen én near missers kunnen worden voorkomen.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Wil Nijsten

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid