Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Tom Coronel
Bewaar als favoriet

Tom Coronel

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Tom Coronel is een rasondernemer. Een uitermate inspirerende, succesvolle en professionele duizendpoot. Zo is Coronel oprichter/eigenaar van vele webwinkels, oprichter/eigenaar van Social Media Bureau Booster Media Solutions, e-commerce man van het jaar 2011 en succesvol internationaal autocoureur.

Fugro

"Wij hebben de aanwezigheid van Tom Coronel op ons personeelsevent zeer positief ervaren. Hij verplaatst zich goed in de doelgroep en is zeer enthousiast en toegankelijk."

Tom Coronel

Tom Coronel is een bekendheid in de racewereld, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast is hij een rasondernemer. Zo is Tom oprichter/eigenaar van diverse webwinkels, oprichter van social media-Bureau Booster Media Solutions, e-commerce man van het jaar 2011, succesvol internationaal autocoureur (FIA WTCC), oprichter/eigenaar van een eigen raceteam, race-instructeur bij Rensportschool Zandvoort en fanatieke coach van jonge, veelbelovende autocoureurs in spé.

Zijn uitgebreide ervaringen als ondernemer en topsporter deelt hij tijdens zijn inspirerende en wervelende lezingen. Hij put volop uit eigen ervaringen en weet als geen ander dat succes gepaard gaat met vallen en opstaan en dat doorzettingsvermogen misschien wel de belangrijkste eigenschap is om te slagen.

Lezing over ondernemen, topsport en e-commerce

Tom Coronel deelt op aanstekelijke en inspirerende wijze zijn visie over topsport, hoe kom je aan de top en hoe blijf je daar, hoe belangrijk is winnen en hoe bouw je een succesvol team. Maar ook thema’s als online winkelen, webwinkels, social media, ondernemen in het algemeen en nieuwe media zijn zeker mogelijk. Kortom: deze man is van vele markten thuis, laat u verrassen!

Onderwerpen kunnen zijn:
– Inspiratie: hoe bereik je de top op ondernemersgebied en/of sportief vlak.
– Wat is de overeenkomst tussen ondernemer zijn en het racen binnen een raceteam?
– Welke risico’s neem je en hoe schat je ze in op het circuit en op de zaak?
– Hoe ga je om met onverwachte situaties en hoe anticipeer je hierop?
– Hoe belangrijk is de taakverdeling binnen een team en een bedrijf?
– Kun je als solist toch opereren binnen een team en samen succesvol zijn?
– Grenzen verleggen. Extremen opzoeken. Zowel zakelijk als privé.
– Avontuur: Dakar rally.

Achtergrond Tom Coronel

Als ondernemer: Zijn instinct voor ondernemen zat er al vroeg in. Handelen was zijn ding en hij wist altijd wel de beste deals voor familie, vrienden en bekenden te regelen. Tot hij circa 10 jaar geleden in aanraking kwam met LG en hun plasma televisies. Toen was het hek van de dam. Tom Coronel wist het zeker: hier zit business in. Hij startte Create2Fit BV. Na wat vallen en opstaan richtte deze visionair zijn blik op het verkopen van producten via internet in de tijd dat de internetbubbel net uit elkaar gespat was.

Iedereen verklaarde hem voor gek, maar Coronel wist het zeker: internetverkopen is de toekomst. Op het hoogtepunt groeide zijn bedrijf uit tot een bedrijf van formaat met omzetten van meer dan 48 miljoen per jaar en met ruim 50 medewerkers. Toch is uiteindelijk het webwinkelbedrijf Create2Fit in 2019 failliet gegaan, maar maakte al snel daarna een doorstart.

Als ondernemer maakt hij zich nog steeds dagelijks druk over internet marketing, sales, social media en alles wat met nieuwe media te maken heeft.

Als topsporter: Naast zijn carrière als ondernemer is Tom Coronel vooral ook bekend autocoureur. Zijn sportieve loopbaan nam vanaf 1990 een vlucht. Coronel racet vanaf die tijd in verschillende race-klassen. Eerst in Nederland en later op internationaal topniveau. Zo woonde en leefde hij 5 jaar in Japan en won het Japanse Formule 3 kampioenschap, alsmede het Formula Nippon Kampioenschap en de International Masters of Formula 3. De jaren daarna breidde Coronel zijn CV flink uit met vele races, overwinningen en kampioenschappen zoals DTCC, Dakar, 24 hrs Nurnburgring, het ETCC, WTCC en de Le Mans Series. Tom’s slogan op race-gebied? ‘Ik word in een race liever 2e met een goed gevecht en de kans om volgende keer te winnen, dan de race te winnen met 10 sec. voorsprong. Het gevecht houdt je scherp, maakt je creatief, innovatief, is de uitdaging en zorgt ervoor dat je kansen creëert.’

Op autosport gebied is Coronel op dit moment actief voor BMW in het FIA Wereldkampioenschap voor Tourwagens (FIA WTCC) en voor Spyker in Le Mans. Als coach leidt hij jonge talentvolle coureurs op in zijn eigen Nederlandse raceteam samen met zijn tweelingbroer Tim.

Tom Coronel boeken voor een lezing of als presentator?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

E-payroll

"Wij hebben Tom Coronel ingehuurd en hebben hier een positief aan overgehouden. De gasten waren allemaal erg enthousiast over zijn manier van spreken. Er is zelfs een klant die om de gegevens van despreker.nl heeft gevraagd omdat die Tom ook graag wil inhuren. Gaaf!"

Nestlé Professional, Nestlé Nederland B.V.

"Tom Coronel heeft over (onder meer) eCommerce gesproken tijdens onze 2-jaarlijkse business update voor 60 personen. Het contact is vanaf moment 1 heel erg plezierig verlopen. Professioneel maar niet te zakelijk, open, eerlijk, ontspannen en vooral heel erg hartelijk met ontzettend veel humor. Zijn presentatie is dan ook met heel veel enthousiasme ontvangen. Ik beveel Tom zeker aan bij mijn collega's! Nogmaals dank!"

Xerox

"Heel inspirerende presentatie tijdens onze sales kick off, waarbij de link werd gemaakt tussen Dakar, zijn e-commerce activiteiten en Xerox. In de voorbereiding ook goed contact. Chapeau"

Beschikbaarheid en informatie

Tom Coronel

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid