Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jacques Brinkman
Bewaar als favoriet

Jacques Brinkman

Als ex-topsporter, meervoudig olympisch kampioen, coach en ondernemer heeft Jacques Brinkman zelf alles aan den lijve mogen meemaken. Schitterende successen, maar ook diepe dalen. Hij spreekt over thema’s als winnaarsmentaliteit, teamwork en ambitie. Hij legt een verbinding tussen bedrijfsleven en sport met aansprekende en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Triple Bridge B.V.

""Inspirerend om met een van onze meest succesvolste sporters, die tevens topcoach, presentator en ondernemer is, tot de kern van teamsucces te komen. Wat is belangrijk? Wat kun je er zelf aan doen? Wat is de rol van toeval?" Prof.dr.ir. Marcel Hertogh Hoogleraar TU Delft Managing partner Triple Bridge B.V."

Jacques Brinkman

Voormalig top-hockeyer Jacques Brinkman vertaalt de lessen uit zijn topsport-carrière in combinatie met zijn ervaringen als zelfstandig ondernemer.

Jacques vertelt over topsport als metafoor voor het bouwen aan ‘winnende teams’. In zijn lezingen vertelt hij over een winnaarsmentaliteit, grenzen verleggen, overwinnen en hoe je dat samen als team beleefd. Ook vertelt Jacques over over-traint zijn, hierbij gaat het om hard trainen, met weinig rusten. In het bedrijfsleven praat je dan over een burn-out. Kortom, veel overeenkomsten.

Jacques geeft een inkijkje in zijn eigen drijfveren en maakt bewust dat jezelf echt leren kennen een basisvoorwaarde is voor toekomstige resultaten en ambities. Zijn presentaties in de vorm van stellingen zorgen voor een mooie interactie met het publiek.

Thema’s lezingen Jacques Brinkman

  • ambitie
  • winnaarsmentaliteit: iedereen kan het leren
  • stress
  • resultaat
  • samenwerken
  • motivatie
  • conflicten
  • leiderschap
  • winnen en verliezen
  • Topsport APK

Achtergrond Jacques Brinkman

Jacques Brinkman was jarenlang de hockeyer met de meeste interlands achter zijn naam. In totaal speelde hij 337 interlands voor het Nederlands team en was van 1988 tot 2000 vier keer aanwezig op de Olympische Spelen. De prijzenkast van de voormalig recordinternational (Teun de Nooijer heeft het record nu in handen) is compleet. Naast Olympisch Kampioen in 1996 en 2000 werd Jacques Brinkman twee keer Wereldkampioen, eenmaal Europees Kampioen en drie keer werd de Champions Trophy gewonnen.

Tijdens zijn sportcarrière als actief hockeyer begon Jacques ook als zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf Brinkman Sport was hij onder andere producent en distributeur van het sportmerk Princess. Vele hockeyinternationals. zoals Teun de Nooijer, Floris Evers, Kim Lammers en Ellen Hoog, spelen inmiddels met het sportmerk Princess. Ook is Jacques actief als coach van de dames hockeyploeg van Laren geweest. Niet zijn eerste functie als coach. In de tijd dat Jacques nog actief hockeyde was hij speler/coach bij Amsterdam heren. Daarna heeft hij vier jaar SCHC heren onder zijn hoede gehad, waarmee hij drie maal de play-offs bereikte.

Jacques is nu clubkadercoach bij hockeyclub Den Bosch. Ook is hij trotse eigenaar van Brouwerij De Uddelaer in Uddel. Jacques Brinkman ziet bierbrouwen en ondernemen ook echt als topsport: “Het gaat om samenwerken en vertrouwen.”

Boek ‘Schijn bedriegt’

Jacques heeft een verzameling van al zijn columns in de Telegraaf van afgelopen 2 jaar gebundeld tot een boek, “schijn bedriegt”. In zijn boek zitten columns die veel stof deden opwaaien. Hij beschrijft bijvoorbeeld hoe hij denkt over de successen van de vrouwenteams in sporten als handbal, volleybal, hockey en waterpolo. “De successen komen niet door het goede technische en financiële beleid, maar is een gevolg van uniek talent in spelersgroepen en coaches”.

Jacques Brinkman inhuren voor een lezing of workshop?

Jacques inhuren als spreker of presentator voor jullie (sport)evenement? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jacques Brinkman

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid