Jacques Brinkman

“Het is mijn missie om in Nederland ALLE kinderen fit te krijgen, of fitter dan ze al zijn!” – Jacques Brinkman

Jacques Brinkman was jarenlang de hockeyer met de meeste interlands achter zijn naam. In totaal speelde hij 337 interlands voor het Nederlands team en was van 1988 tot 2000 vier keer aanwezig op de Olympische Spelen. De prijzenkast van de voormalig recordinternational (Teun de Nooijer heeft het record nu in handen) is compleet. Naast Olympisch Kampioen in 1996 en 2000 werd Jacques Brinkman twee keer Wereldkampioen, eenmaal Europees Kampioen en drie keer werd de Champions Trophy gewonnen.

Tijdens zijn sportcarrière als actief hockeyer begon Jacques ook als zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf Brinkman Sport was hij onder andere producent en distributeur van het sportmerk Princess. Vele hockeyinternationals. zoals Teun de Nooijer, Floris Evers, Kim Lammers en Ellen Hoog, spelen inmiddels met het sportmerk Princess. Ook is Jacques actief als coach van de dames hockeyploeg van Laren geweest. Niet zijn eerste functie als coach. In de tijd dat Jacques nog actief hockeyde was hij speler/coach bij Amsterdam heren. Daarna heeft hij vier jaar SCHC heren onder zijn hoede gehad, waarmee hij drie maal de play-offs bereikte. Ook is hij inmiddels trotse eigenaar van Brouwerij De Uddelaer in Uddel. Jacques Brinkman ziet bierbrouwen en ondernemen ook echt als topsport: “Het gaat om samenwerken en vertrouwen.”

Presentaties Jacques Brinkman

Als presentator geeft Jacques Brinkman vanuit zijn ervaring in de sport en het bedrijfsleven presentaties over onder andere de overeenkomsten en verschillen tussen beide werelden. Thema’s die daarbij aan bod komen zijn ambitie, resultaat, samenwerken, motivatie, conflicten en leiderschap. Coach Jacques Brinkman is inzetbaar voor presentaties, lezingen en workshops over onder andere winnen, verliezen, samenwerken, leiderschap en conflicten.

Jacques is open, direct, transparant, bevlogen en scherp in zijn analyses. Hij legt een verbinding tussen bedrijfsleven en sport met aansprekende en inspirerende praktijkvoorbeelden. Als ex-topsporter, coach en ondernemer heeft hij zelf alles aan den lijve mogen meemaken. Schitterende successen, maar ook diepe dalen. Jacques geeft een inkijkje in zijn eigen drijfveren en maakt bewust dat jezelf echt leren kennen een basisvoorwaarde is voor toekomstige resultaten en ambities. Zijn presentaties in de vorm van stellingen zorgen voor een mooie interactie met het publiek.

Persoonlijke missie Jacques Brinkman: Alle kinderen fit in Nederland

Boek “Schijn bedriegt”

Jacques heeft een verzameling van al zijn columns in de Telegraaf van afgelopen 2 jaar gebundeld tot een boek, “schijn bedriegt”. In zijn boek zitten columns die veel stof deden opwaaien. Hij beschrijft bijvoorbeeld hoe hij denkt over de successen van de vrouwenteams in sporten als handbal, volleybal, hockey en waterpolo. “De successen komen niet door het goede technische en financiële beleid, maar is een gevolg van uniek talent in spelersgroepen en coaches”.

Jacques Brinkman inhuren voor een lezing of workshop?

Jacques Brinkman inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Of vraag hem als presentator van uw (sport)evenement. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 7422.

logo-Jacques-Brinkman2

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Jacques Brinkman SKU UPC Model

"Inspirerend om met een van onze meest succesvolste sporters, die tevens topcoach, presentator en ondernemer is, tot de kern van teamsucces te komen.

Jan 21, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Triple Bridge B.V. 

"Inspirerend om met een van onze meest succesvolste sporters, die tevens topcoach, presentator en ondernemer is, tot de kern van teamsucces te komen. Wat is belangrijk? Wat kun je er zelf aan doen? Wat is de rol van toeval?"

Prof.dr.ir. Marcel Hertogh
Hoogleraar TU Delft
Managing partner Triple Bridge B.V.


5.0 5.0 1 1 "Inspirerend om met een van onze meest succesvolste sporters, die tevens topcoach, presentator en ondernemer is, tot de kern van teamsucces te komen. Wat is belangrijk? Wat kun je Jacques Brinkman