Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Lars Van Rode
Bewaar als favoriet

Lars Van Rode

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Tijdens zijn vakantiebaan werd Lars Van Rode aangereden door een heftruck, waardoor zijn linkerbeen tot aan de knie geamputeerd moest worden. Lars vertelt over de persoonlijke gevolgen van zijn arbeidsongeval en inspireert en motiveert met zijn verhaal om voortaan het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer te vergroten.

Lars Van Rode

Het is mijn missie om mensen te motiveren om houding en gedrag ten overstaan van veilig werken te verbeteren. Met andere woorden: Veiligheid niet alleen in je hoofd, maar ook in je hart.

Veiligheid op de werkvloer is voor veel mensen een vrij abstract begrip. De Vlaamse Lars Van Rode maakt het tijdens zijn persoonlijke lezing tastbaar. Hij vertelt hoe hij het ongeval en de lange weg die hij heeft afgelegd om terug te keren naar een kwaliteitsvol leven heeft ervaren.

De verantwoordelijkheid die werknemers op de werkvloer hebben om op elkaar te letten en de plicht om onveilige situaties actief te detecteren en te melden zijn een absolute prioriteit. Maar soms verliezen mensen hun focus en wordt alles routine. Lars probeert met zijn verhaal deze focus te versterken. De andere manier om de zaken te veranderen is helaas maar al te vaak het effectief voorvallen van een ongeval. En die prijs is te hoog. Dat moet en kan anders.

Het is absoluut geen “Don’t be that guy-verhaal”. Het is een positief verhaal waardoor mensen gemotiveerd, empowered worden door het besef dat veilig werken en het inzicht hierin, deel uitmaken van de noodzakelijke competenties als professional.

Hij legt de focus op het belang van incident reporting, risicodetectie (LMRA) en open, respectvolle communicatie om als team interdependent veilig te kunnen werken.

Onderwerpen lezing

  • Bedrijfsongevallen, revalidatie en je leven weer oppakken
  • Fysieke, emotionele en sociale gevolgen van een arbeidsongeval
  • Veilig werken
  • Voorkomen van ongevallen

Achtergrond Lars Van Rode

Lars Van Rode werkte net na het behalen van zijn diploma Marketing in 2004 als vakantiekracht in een logistiek centrum. Daar ging het vreselijk mis. Hij werd aangereden door een heftruck, waarbij één van de pinnen  zijn linkerbovenbeen doorboorde. Zijn dijbeenslagader en zenuwen waren geraakt, met een enorm bloedverlies en hartfalen tijdens de ambulancerit als gevolg. Uiteindelijk moest zijn linkeronderbeen geamputeerd worden tot net onder de knie.

Door vele complicaties is het uiteindelijk een lange weg gedurende 8 jaar en in totaal 25 operaties geworden om tot een stabiele toestand te komen. Dit heeft vanzelfsprekend van Lars, maar ook van zijn naaste omgeving veel inzet en opofferingen gevraagd. Maar samen hebben ze het toch gered. Een belangrijk onderdeel van zijn lezing is dan ook het gevolg voor de (naaste) omgeving.

Na deze ingrijpende levensgebeurtenis is hij zich professioneel gaan richten op procesbegeleiding bij (positieve) gedragsveranderingen en transformatietrajecten in teams en organisaties. Hij was 12 jaar werkzaam als wethouder verkeer en mobiliteit in zijn gemeente en heeft reeds 15 jaar (500+ lezingen) ervaring in het geven van deze lezingen.

Interesse in een lezing van Lars Van Rode?

Ben je op zoek naar een positieve en indrukwekkende wake-up call? Waarbij jouw medewerkers na afloop beseffen dat veilig werken deel uitmaakt van de noodzakelijke competenties als professional? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Lars Van Rode

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid