Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Lars Van Rode
Bewaar als favoriet

Lars Van Rode

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 950 - 1250 Euro

Tijdens zijn vakantiebaan werd Lars Van Rode aangereden door een heftruck, waardoor zijn linkerbeen tot aan de knie geamputeerd moest worden. Lars vertelt over de persoonlijke gevolgen van zijn arbeidsongeval en inspireert en motiveert met zijn verhaal om voortaan het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer te vergroten.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Lars Van Rode

Veiligheid op de werkvloer is voor veel mensen een vrij abstract begrip. De Vlaamse Lars Van Rode maakt het tijdens zijn persoonlijke lezing tastbaar. Hij vertelt hoe hij het ongeval en de lange weg die hij heeft afgelegd om terug te keren naar een kwaliteitsvol leven heeft ervaren.

De verantwoordelijkheid die werknemers op de werkvloer hebben om op elkaar te letten en de plicht om onveilige situaties actief te detecteren en te melden zijn een absolute prioriteit. Maar soms verliezen mensen hun focus en wordt alles routine. Lars probeert met zijn verhaal deze focus te versterken. De andere manier om de zaken te veranderen is helaas maar al te vaak het effectief voorvallen van een ongeval.

Onderwerpen lezing

  • Bedrijfsongevallen, revalidatie en je leven weer oppakken
  • Fysieke, emotionele en sociale gevolgen van een arbeidsongeval
  • Veilig werken
  • Voorkomen van ongevallen

Achtergrond Lars Van Rode

Lars van Rode werkte in 2004 als vakantiekracht in een logistiek centrum. Daar ging het vreselijk mis. Hij werd aangereden door een heftruck, waarbij één van de pinnen  zijn linkerbovenbeen doorboorde. Zijn dijbeenslagader en zenuwen waren geraakt, met een enorm bloedverlies en hartfalen tijdens de ambulancerit als gevolg. Uiteindelijk moest zijn linkeronderbeen geamputeerd worden tot net onder de knie.

Door vele complicaties is het uiteindelijk een lange weg gedurende 8 jaar en in totaal 24 operaties geworden om tot een stabiele toestand te komen. Dit heeft vanzelfsprekend van Lars, maar ook van zijn naaste omgeving veel inzet en opofferingen gevraagd. Maar samen hebben ze het toch gered. Een belangrijk onderdeel van zijn lezing is dan ook het gevolg voor de (naaste) omgeving.

Interesse in een lezing van Lars Van Rode?

Ben je op zoek naar een positieve en indrukwekkende wake-up call? Waarbij jouw medewerkers na afloop beseffen dat veilig werken deel uitmaakt van de noodzakelijke competenties als professional? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Lars Van Rode

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker