Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ronald Rovers
Bewaar als favoriet

Ir. Ronald Rovers

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Ronald Rovers is reeds jaren internationaal actief in energie- en milieuonderzoek in relatie tot de gebouwde omgeving, onder andere bij Wageningen Universiteit, Hogeschool Zuyd en als Fellow Professor aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. Hij organiseerde de eerste Wereldconferentie Duurzaam bouwen in 2000.

Ronald Rovers

Ronald Rovers is reeds jaren internationaal actief in energie- en milieuonderzoek in relatie tot de gebouwde omgeving, onder andere bij Wageningen Universiteit, Hogeschool Zuyd en als Fellow Professor aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. Hij organiseerde de eerste Wereldconferentie Duurzaam bouwen in 2000. Ronald Rovers is een veelgevraagd keynote spreker in het internationale veld, en heeft als zodanig een zeer breed inzicht in wereldwijde ontwikkelingen.

Zijn presentaties kenmerken zich door een zeer degelijke analyse en originele visies op de milieu en klimaataspecten van de samenleving. De onderwerpen zijn divers: Hoe functioneren kringlopen, hoe zijn oudere culturen daarmee omgegaan, waarom zitten we nu aan systeemgrenzen, welke rol speelt geld in het geheel ? En dat alles vertalend naar hoe zou het in Nederland dan georganiseerd moeten zijn, om de klappen te voorkomen of op te vangen. Wat is slim en wat is dom? Met een focus op de gebouwde omgeving, het sluiten van kringlopen, materialen als cruciale duurzame transitie en gebiedsontwikkeling.

Mogelijke thema’s lezingen Ronald Rovers

 • Duurzaamheid
 • Circulaire economie
 • Klimaat
 • Duurzaam bouwen
 • People planet profit: de waarheid
 • Succesvolle en ingestorte samenlevingen
 • Duurzame transitie in Nederland
 • Productieve steden
 • De Wijk van Morgen

Achtergrond Ronald Rovers

Ronald Rovers studeerde bouwfysica aan de TU Eindhoven en werkte bij vakblad Bouw, bij NOVEM, de WUR waar hij mede de afdeling Urban Environmental Management opzette, en de Zuyd Hogeschool. Hij is onder andere Fellow aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven en zet zich in voor volhoudbaarheid van bronnengebruik, met name materialen. Verder werkt en onderzoekt Ronald zelfstandig, publiceert regelmatig, is bodemambassadeur en is gast-professor aan verschillende universiteiten.

Hij publiceerde twee boeken:

 1. ‘Gebroken kringlopen, naar een volhoudbaar gebruik van bronnen’. Rovers schetst het probleem van ons gebruik van bronnen en beschrijft de richting waar de oplossing moet worden gezocht.
 2. ‘Form Follows Fysics, reinventing our built environment’ – A book exploring resource use and closing resource cycles in the Built environment, a compilation of recent publications and new articles.

Geïnteresseerd in een lezing door Ronald Rovers?

Heleen kan jullie als geen ander vertellen hoe je medewerkers écht op de eerste plaats kan zetten en hen een ‘Best Workplace’ bieden. Heb je vragen over de lezing van Jorin of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Ir. Ronald Rovers

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid