Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Joris Lohman

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Joris Lohman is een jonge spreker met een internationaal perspectief op de toekomst van voedsel en landbouw. Hij koppelt theorie – de transitiewetenschap – op een inspirerende manier aan praktijk – ervaringen en voorbeelden van jonge ondernemers overal op de wereld – in zijn zoektocht naar een visie op een eerlijk, duurzaam en gezond voedselsysteem.

Joris Lohman

“Het is mijn missie om bij te dragen aan een wereld waar gezond, eerlijk en duurzaam geproduceerd eten beschikbaar is voor iedereen.” – Joris Lohman

Joris Lohman is oprichter en directeur van Food Hub. Dit is een social enterprise met als doel de transitie naar een beter voedselsysteem te versnellen. Food Hub is gespecialiseerd in transitie en innovatietrajecten en maakt trainingen, opleiding en vernieuwende vormen van voedseleducatie. Vaste opdrachtgevers zijn o.a. overheden en Rabobank.

In 2011 richtte Joris het Food Film Festival op en was hij voorzitter van de Youth Food Movement (nu: Slow Food Youth Network). Hij stond meerdere jaren achter elkaar in de ‘Trouw Duurzame 100’. Dit is de top 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzame ontwikkeling. Tevens nam hij in 2016 tot en met 2018 plaats in de jury.

Onderwerpen waar Joris Lohman over spreekt:

  • Toekomst van voedsel & landbouw,
  • Voedseltrends,
  • Duurzaamheid,
  • Circulaire economie,
  • Innovatie en ondernemerschap.

Joris is van huis uit politicoloog en heeft zich gespecialiseerd in de transitietheorie: de theorie achter maatschappelijke omwentelingen. Als geen ander kan Lohman uitleggen hoe de industrialisatie van de landbouw, ingezet na de Tweede Wereldoorlog, enorme invloed heeft gehad op de manier waarop onze huidige maatschappij zich verhoudt tot voedsel. Het voeden van de wereld op een duurzame manier is een van de grootste uitdagingen waar de mensheid voor staat.

Aan de hand van een trendanalyse en inspirerende voorbeelden van een nieuwe generatie ondernemers (Generatie Y) laat Joris zien op welke manier deze voedseltransitie de juiste kant op kan worden gestuurd. Hij verbindt hierbij soepel de (landbouw)geschiedenis met het heden en met toekomstige trends.

Over Joris Lohman

Na meer dan tien jaar aan het voedseldebat te hebben deelgenomen viel het Joris Lohman op dat er grofweg twee stromingen te onderscheiden zijn die het nooit met elkaar oneens zijn. Aan de ene kant staan de ’tovenaars’ die erop vertrouwen dat we de problemen van onze tijd kunnen oplossen met technologie. Aan de andere kant staan de ‘profeten’, die geloven dat we de planeet alleen kunnen redden door samen te werken met de natuur.

Samen met wetenschapsjournalist Hidde Boersma (een ’tovenaar’ pur sang) probeert Joris Lohman die twee tegengestelde visies bij elkaar te brengen en te onderzoeken waar ze overlappen. Zo geven ze samen vorm aan een nieuw, inclusief verhaal over de toekomst van het voedselsysteem. Hun zoektocht resulteerde in onder andere een podcast, een gesprek met minister Schouten en artikelen in landelijke media.

Joris Lohman boeken

Heb je interesse om Joris Lohman te boeken? Neem dan contact op via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Joris Lohman

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt