Joris Lohman
Joris Lohman is oprichter van Food Hub – een social enterprise met als doel de transitie naar een beter voedselsysteem te versnellen. Food Hub is gespecialiseerd in transitie en innovatietrajecten en maakt trainingen, opleidingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie. Daarnaast is Joris lid van de Board of Directors van Slow Food International.

In Nederland richtte hij in 2011 het Food Film Festival op en was hij voorzitter van de Youth Food Movement. Joris Lohman is columnist bij Trouw, en verbonden aan het Global Shapers netwerk van het World Economic Forum. Hij werd in 2013, 2014 en 2015 verkozen in de ‘Trouw Duurzame 100’, de top 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzame ontwikkeling, en nam in 2016 plaats in de jury.

Joris Lohman is geschoold in de transitie theorie. Een transitie is een maatschappelijke omwenteling in denken en doen. Lohman geeft aan hoe de industrialisatie van de landbouw, ingezet in na de Tweede Wereldoorlog, enorme invloed heeft gehad op de manier waarop onze maatschappij en individuen zich verhouden tot ons eten.

Het voeden van de wereld op een houdbare manier is een van de grootste uitdagingen van waar de mensheid voor staat. Lohman laat aan de hand van een trendanalyse, op politiek macro maar ook op microniveau, zien welke toekomst het wereldwijde voedselsysteem tegemoet kan gaan. Aan de hand van inspirerende voorbeelden van een nieuwe generatie ondernemers (Generatie Y) laat hij zien op welke manier deze transitie de juiste kant op kan worden gestuurd.

Persoonlijke missie: bijdragen aan een wereld waar gezond, eerlijk en duurzaam geproduceerd eten beschikbaar is voor iedereen.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro / 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers