Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Joris Lohman
Bewaar als favoriet

Joris Lohman

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Joris Lohman is veelgevraagd spreker, filmmaker, podcast-host en auteur over de toekomst van voedsel en landbouw. In zijn lezingen schetst hij een realistisch en verbijsterend beeld van het voedselsysteem. Hij koppelt theorie – de transitiewetenschap – op een inspirerende manier aan praktijk – ervaringen en voorbeelden van jonge ondernemers overal op de wereld.

Joris Lohman

Het is mijn missie om bij te dragen aan een wereld waar gezond, eerlijk en duurzaam geproduceerd eten beschikbaar is voor iedereen.

Joris Lohman is oprichter en directeur van Food Hub. Food Hub faciliteert de voedseltransitie met vernieuwend leiderschap en kennisontwikkeling. Met opleidingen, trainingen en cursussen brengt Food Hub de schakels van het voedselsysteem met elkaar in gesprek, en zorgen ervoor dat zij gezamenlijk grip op de wereld van voedsel- en landbouw krijgen. Joris is ook mede-oprichter van de Net Positive Young Academy in samenwerking met Low Food en Deloitte, de Low Food Chefs Academy, en de Unilever Foods Academy. In 2024 komt zijn boek ‘Boter, Kaas en Havermelk’ uit.

In 2011 richtte Joris het Food Film Festival op en was hij voorzitter van de Youth Food Movement (nu: Slow Food Youth Network). Hij stond meerdere jaren achter elkaar in de ‘Trouw Duurzame 100’. Dit is de top 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzame ontwikkeling. Tevens nam hij in 2016 tot en met 2018 plaats in de jury.

Onderwerpen waar Joris Lohman over spreekt:

  • Toekomst van voedsel & landbouw,
  • Voedseltrends,
  • Duurzaamheid,
  • Circulaire economie,
  • Innovatie en ondernemerschap.

Joris is van huis uit politicoloog en heeft zich gespecialiseerd in de transitietheorie: de theorie achter maatschappelijke omwentelingen. Als geen ander kan Lohman uitleggen hoe de industrialisatie van de landbouw, ingezet na de Tweede Wereldoorlog, enorme invloed heeft gehad op de manier waarop onze huidige maatschappij zich verhoudt tot voedsel. Het voeden van de wereld op een duurzame manier is een van de grootste uitdagingen waar de mensheid voor staat.

Aan de hand van een trendanalyse en inspirerende voorbeelden van een nieuwe generatie ondernemers (Generatie Y) laat Joris zien op welke manier deze voedseltransitie de juiste kant op kan worden gestuurd. Hij verbindt hierbij soepel de (landbouw)geschiedenis met het heden en met toekomstige trends.

Over Joris Lohman

Joris Lohman (1985) is politicoloog en oprichter van Food Hub, de onderwijsinstelling die bedrijven, overheden, sectoren en professionals helpt om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen en aan positieve verandering te werken. In 2022 kwam zijn documentaire ‘The Future of Food’ uit die hij maakte met journalist en moleculair bioloog Hidde Boersma en regisseur Karsten de Vreugd. Sinds 2023 produceren Boersma, de Vreugd en Lohman ook de wekelijkse podcast ‘Eten is Weten’.

Wat je eet heeft impact op de uitdagingen van deze tijd, zoals klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit, onze omgang met dieren en voedselverspilling. Hoe kun jij de juiste keuzes maken bij het boodschappen doen? In zijn lezingen schetst Lohman een realistisch en verbijsterend beeld van het voedselsysteem. Zijn reizen door de voedselketen nemen de luisteraar mee van biodynamische boerderijen en hightech kassen in Nederland naar de topgastronomie in Italië, een kippenbroederij in Ivoorkust en een tortillabakkerij in Mexico. Lohman belicht de grootste uitdagingen en mythes van ons voedselsysteem en richt zich op de toekomst ervan. Zijn lezingen bieden niet alleen (wetenschappelijk) inzicht, maar ook praktische tips en handvatten voor lezers om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem.

Joris Lohman boeken

Heb je interesse om Joris Lohman te boeken? Neem dan contact op via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Joris Lohman

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid