Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Guus Thijssen
Bewaar als favoriet

Guus Thijssen

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Guus Thijssen organiseert collaboratieve diners en presenteert gastronomische events. Altijd met een duurzame inslag waarbij de waarde van arbeid en ervaring voorop staat. Naast duurzame productkeuze stelt hun ambacht hen namelijk in staat nieuwe culinaire toepassingen te ontdekken en zo een belangrijke actor in verduurzaming te zijn van het voedsellandschap.

Guus Thijssen
Guus kan vanuit zijn centrale thema, de gastronomie, de koppeling maken naar veel verschillende vakgebieden en werkvormen. Hij is bekend met wat er op dit moment speelt in de gastronomie en welke rol de gastronomie kan spelen in het verduurzamen van het voedselsysteem. Door verschillende anekdotes, verhalen, foto’s en video krijgt het publiek meer inzicht in de waarde van de gastronomie en waardering voor het werk van koks en ambachtslieden in verduurzaming. Daarnaast wordt het publiek geïnspireerd op onverwachte manieren.

Guustronomie
Na een carrière als kok, organisator en programmamaker bij Slow Food Youth Network zette Guus zijn eigen bedrijf Guustronomie op. Daarmee organiseert hij collaboratieve diners en presenteert hij gastronomische events. Altijd met een duurzame inslag waarbij de waarde van arbeid en ervaring voorop staat. Dit doet hij door de koks en producenten op de voorgrond te stellen. Naast duurzame productkeuze stelt hun ambacht hen namelijk in staat nieuwe culinaire toepassingen te ontdekken. Zo ontstaat er een belangrijke actor in verduurzaming van het (Nederlandse) voedsellandschap.

Guus Thijssen kreeg hiermee onder andere plaats als één van de jonge ondernemers in de Food100 lijst van afgelopen jaar. Met Guustronomie organiseerde hij eerder events op MAD in Kopenhagen. Daarnaast maakte hij samen met Lindenhoff een programma bij Chef’s Revolution in Zwolle, voor hun Fine Food Farm. Verder werkte Guus met onder andere Joris Bijdendijk (RIJKS), Wouter Kik (De Kromme Watergang) en Willem Schaafsma (Eindeloos) aan verschillende diners.

Onderwerpen waar Guus Thijssen over spreekt:
– Gastronomie in verbinding met verschillende gebieden
– Verduurzamingsvraagstukken van het voedselsysteem
– De waarde van ambacht

Persoonlijke achtergrond
Na een carrière als kok heeft Guus een studie sociale geografie afgerond, met een specialisatie milieu-, en landschapsgeograaf. Daarin speelde voedsel altijd de hoofdrol, waardoor hij besloot zich daarna toch daarop toe te leggen in verschillende vormen. Zo ontdekte hij als organisator van evenementen zijn passie en zijn talent voor publiek spreken.

Persoonlijke missie
‘Het is mijn missie om mijn vaardigheden als publiek spreker in te zetten voor koks en ambachtslieden die daar weinig kans toe hebben, om hun verhalen te vertellen en hun waarde te presenteren’

Interesse in een lezing van Guus Thijssen of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Guus Thijssen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid