Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Thomas Luttikhold

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Thomas Luttikhold bestrijdt voedselverspilling bij organisaties die eten en drinken verstrekken, zoals horeca, catering, zorg en hotels. Samen met hen vecht hij tegen voedselverspilling met zowel een economische als ecologische motieven.

AA-FM

""Thomas heeft tijdens het leiderschap-ontwikkeltraject van AAFM gesproken over ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit heeft hij op een bijzonder inspirerende manier gedaan. Zijn bijdrage heeft de deelnemers aan het traject aangezet om na te denken over nieuwe manieren van ondernemen en hen bewust gemaakt van het feit dat er met duurzaam handelen ook geld te verdienen is, Thomas is laagdrempelig, past zijn lezing gemakkelijk aan de doelgroep aan en schuwt de discussie niet.""

Thomas Luttikhold

Thomas Luttikhold is oprichter van Wastewatchers en helpt met zijn team bedrijven om voedselverspilling te monitoren en te reduceren. Dit doet hij door middel van dataverzameling, data ‘crunching’ en het faciliteren van online software en projecten.

Inmiddels heeft Wastewatchers al meer dan 500.000 kilo eten gered dat anders in de prullenbak terecht was gekomen. Dat is veel, maar in de ogen van Thomas nog steeds niet genoeg, dus Wastewatchers strijdt tot op de dag van vandaag gewoon verder. Ze gebruiken hierbij de door Wastewatchers ontwikkelde AI (artificial intelligence) Forecasting technologie voor de horeca.

Lezing – AI en big data in de horeca

Veel restaurants worstelen met voedselverspilling omdat ze moeite hebben met het voorspellen van dagelijkse drukte en gasten niet willen teleurstellen. Thomas ziet AI als een waardevol hulpmiddel voor vooruitgang, vooral in duurzaamheid. Met behulp van AI kunnen horeca-ondernemers beter anticiperen op toekomstige behoeften, wat leidt tot verbeterde duurzame beslissingen met betrekking tot personeelsinzet, inkoop en menukeuzes.

Lezing – No more food waste

Ongeveer ⅓ van al het geproduceerde voedsel in de wereld belandt in de vuilnisbak. Dat is enorm veel. Onder het motto: “Minder food waste begint bij je eigen koelkast” laat hij zien hoe je bij jezelf kunt beginnen met het verminderen van voedselverspilling. Thomas laat zien hoe je dit probleem zelf beter kan aanpakken.

Lezing – Minder verlies uit voedselverspilling

In de horeca is het moeilijk om 100% te voorspellen wat klanten willen vanwege vele variabelen, zoals het aantal klanten, hun eetvoorkeuren en hoeveelheid voedsel. Dit leidt tot overinkoop en voedselverspilling, wat schadelijk is voor het milieu door verspilde grondstoffen, extra CO2-uitstoot en meer water- en landgebruik. Thomas Luttikhold deelt in zijn lezing hoe je deze problemen kunt aanpakken met behulp van data, praktische voorbeelden en inspirerende concepten, om efficiënter met voedsel om te gaan

Lezing – Circulair, het antwoord op alles

World Overshoot Day is de dag waarop de mensheid alle natuurlijke grondstoffen heeft opgebruikt die de aarde in een jaar kan produceren. Het wordt berekend door het Global Footprint Network en valt elk jaar op een andere datum, waarbij het vroeg in het jaar valt. Dit wijst op de uitputting van de aarde vanwege overmatig verbruik van natuurlijke hulpbronnen. Thomas Luttikhold bespreekt de kern van circulair denken, hoe we kunnen veranderen om de aarde beter te beschermen en deelt hiervoor innovatieve initiatieven.

Lezing – Voedseltrends, duurzaam naar 2030

Door de groeiende wereldbevolking, groeiende vraag naar voedsel en een grote, maar beperkte bron aan grondstoffen zal de voedselverspilling naar beneden moeten in 2030. Ook zal data in de toekomst een belangrijke rol spelen. Termen als keuzevrijheid, individualiteit en eten op maat zijn nu al trends. Dit zal waarschijnlijk toenemen door steeds meer beschikbare data hierover.

Achtergrond Thomas Luttikhold

Thomas droomde al van jongs af aan van het hebben van een eigen restaurant. Hij heeft uiteindelijk gestudeerd om chef-kok en later econoom te worden. Al werkend in de horeca, moest hij als souschef op een dag het overgebleven eten weggooien en vond dit enorm zonde. Na het halen van verhaal bij de chef-kok, begreep hij nog steeds niet waarom hij (zoveel) eten gewoon weggooide. Voor zijn thesis bedrijfseconomie koos hij daarom het onderwerp food waste en studeerde af op het onderwerp voedselverspilling als econoom in de keuken.

Dit was voor Thomas de basis van zijn besluit om wastewatcher te worden. In de rol kruipen van dit (nog) niet bestaande beroep heeft geleid tot de oprichting van zijn eerste bedrijf, Wastewathers B.V.

Thomas Luttikhold inhuren of boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Sealed Air Diversey Care

""Op 18 november organiseerden wij een Customer event waarbij kennisdeling over circulaire economie en de introductie van een nieuwe, milieuvriendelijke productrange centraal stonden. Tijdens dit event heeft Thomas op een casual, frisse en energieke manier een presentatie gegeven over waste management. Door zijn goede voorbereiding op de doelgroep en het onderwerp wist hij onze klanten te boeien met een interessante presentatie die ons thema over circulaire economie compleet maakte. Dank je wel Thomas!""

Beschikbaarheid en informatie

Thomas Luttikhold

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid