Thomas Luttikhold
Bewaar als favoriet

Thomas Luttikhold

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Thomas Luttikhold bestrijdt voedselverspilling bij organisaties die eten en drinken verstrekken, zoals horeca, catering, zorg en hotels. Samen met hen vecht hij tegen voedselverspilling met zowel een economische als ecologische motieven.

AA-FM

""Thomas heeft tijdens het leiderschap-ontwikkeltraject van AAFM gesproken over ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit heeft hij op een bijzonder inspirerende manier gedaan. Zijn bijdrage heeft de deelnemers aan het traject aangezet om na te denken over nieuwe manieren van ondernemen en hen bewust gemaakt van het feit dat er met duurzaam handelen ook geld te verdienen is, Thomas is laagdrempelig, past zijn lezing gemakkelijk aan de doelgroep aan en schuwt de discussie niet.""

Thomas Luttikhold

Thomas Luttikhold wist vanaf jonge leeftijd al dat hij een eigen restaurant wilde. Hij heeft uiteindelijk gestudeerd om kok en later econoom te worden. Op een dag moest hij als kok het overgebleven eten weggooien en vond het enorm zonde. Na het halen van verhaal bij zijn chef begreep hij nog steeds niet waarom hij (zoveel) eten gewoon weggooide.

Toen heeft Thomas besloten om wastewatcher te worden. Dit niet bestaande beroep heeft hij gebracht tot een BV. Hij werkt nu met een team om voedselverspilling te verminderen. Met dat team heeft hij al meer dan 50.000 kilo eten gered van de prullenbak. Dat is veel, maar dat is nog steeds niet genoeg!

Lezing – No more food waste

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem dat het liefst Thomas Luttikhold uit de wereld wilt helpen. In de Lezing No more food waste laat hij zien hoe schrikbarend de feiten en cijfers over voedselverspilling zijn.

ongeveer ⅓ van al het geproduceerde voedsel in de wereld belandt in de vuilnisbak. Dat is enorm veel. Je kan denken dat het in een land als Nederland wel meevalt, maar Nederland is ook een onderdeel van een groter geheel. Onder het motto: “Minder food waste begint bij je eigen koelkast” laat hij zien hoe je bij jezelf kunt beginnen met het verminderen van voedselverspilling.

Lezing – Minder verlies uit voedselverspilling

Het is in de horeca bijna onmogelijk om 100% te anticiperen op wat je klanten willen. Er zijn namelijk allerlei dingen waar je rekening mee moet houden. Hoeveel klanten krijg ik? Wat willen ze eten? Hoeveel willen ze eten? Omdat je tegen een klant niet wilt zeggen dat er niet genoeg is wordt er meer ingekocht dan er uiteindelijk nodig is.

Het milieu lijdt er ook door. Er zijn grondstoffen verbruikt voor eten dat uiteindelijk niet gegeten is. Hierdoor komt er meer CO2 in de lucht en gebruiken we meer water en land voor niets.

In een Lezing van Thomas Luttikhold vertelt hij op een informatieve en interactieve hoe je deze problemen kunt verminderen. Door middel van data, praktische voorbeelden en inspirerende concepten laat hij zien hoe je efficiënter kunt omgaan met voedsel.

Lezing – Circulair, het antwoord op alles

Ooit van World overshoot day gehoord? Nee? World overshoot day is de dag waarop de mensheid alle natuurlijke grondstoffen heeft gebruikt die de aarde in een jaar kan produceren. Elk jaar wordt dit berekend door de internationale organisatie Global Footprint Network. In een ideale duurzame wereld is er geen Earth Overshoot Day. Of hij moet op 31 december vallen.

In 2018 viel het op 8 augustus, in 2019 op 29 juli en in 2020 op 22 augustus. Dat betekent dat we de aarde langzaam maar zeker aan het uitputten zijn. Dit komt omdat we op aarde geen oneindige hoeveelheid grondstoffen hebben, maar steeds meer consumeren.

We hebben een oplossing voor dit probleem nodig, want we kunnen niet veel langer zo doorgaan. In zijn Lezing Circulair, het antwoord op alles spreekt Thomas Luttikhold over de kern van circulair denken. Hij geeft informatie over hoe wij kunnen veranderen op een manier die beter is voor de aarde. De basis van innovatieve initiatieven is er om met u gedeeld te worden!

Lezing – Voedseltrends 2025

In de toekomst zal het beter moeten qua voedselverspilling. Door de groeiende wereldbevolking, groeiende vraag naar eten en grote, maar beperkte bron aan grondstoffen zal de voedselverspilling moeten verminderen in 2025. Ook zal data in de toekomst een belangrijke rol spelen. Termen als keuzevrijheid, individualiteit en eten op maat zijn nu al trends. Dit zal waarschijnlijk steeds meer groeien door de groeiende beschikbare data

Thomas Luttikhold inhuren of boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina of bel ons op

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Sealed Air Diversey Care

""Op 18 november organiseerden wij een Customer event waarbij kennisdeling over circulaire economie en de introductie van een nieuwe, milieuvriendelijke productrange centraal stonden.Tijdens dit event heeft Thomas op een casual, frisse en energieke manier een presentatie gegeven over waste management. Door zijn goede voorbereiding op de doelgroep en het onderwerp wist hij onze klanten te boeien met een interessante presentatie die ons thema over circulaire economie compleet maakte. Dank je wel Thomas!""

Beschikbaarheid en informatie

Thomas Luttikhold

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1000 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt