Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Marije Arentze
Bewaar als favoriet

Marije Arentze

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Marije Arentze is Oost-Europadeskundige en desinformatie-expert, met ervaring in journalistieke innovatie en maatschappelijk ondernemen. Ze houdt zich bezig met Russische desinformatie en het ontwikkelen van interventies tegen misleiding. Ze is als onderzoeker verbonden aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

Marije Arentze

Marije Arentze is Oost-Europadeskundige en desinformatie-expert, met ervaring in journalistieke innovatie en maatschappelijk ondernemen. Sinds 2017 houdt ze zich bezig met Russische desinformatie en het ontwikkelen van interventies tegen misleiding. Ze is als onderzoeker verbonden aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

Marije combineert haar achtergrond als Oost-Europadeskundige met een scherpe ondernemersgeest en een drang om te innoveren. Dankzij haar ervaring in de (journalistieke) start-upwereld heeft ze leren denken in ethische businessmodellen en gelooft ze in de kracht van maatschappelijk ondernemen.

Onderwerpen waar Marije over spreekt

  • Desinformatie
  • Nepnieuws
  • Mediawijsheid
  • Journalistiek
  • Oost-Europa

Achtergrond Marije Arentze

Marije studeerde Oost-Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als onafhankelijk onderzoeker en projectmanager aan verschillende innovatieve journalistieke projecten. Ze is één van de medeoprichters van de startup DROG, platform van desinformatie-experts. Ze ontwikkelde wereldwijde mediawijsheid-programma’s en psychologische interventies tegen desinformatie en misleiding en gaf lezingen over desinformatie door heel Europa. Ze kreeg in 2020 de Brouwer Vertrouwensprijs van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen uitgereikt.

Het is de missie van Marije om nieuwsgebruikers weerbaar te maken tegen misleiding en een brug te vormen tussen Oost-Europa en West-Europa.

Geïnteresseerd in Marije Arentze als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Marije Arentze

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid