Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

marcel van herpen
Bewaar als favoriet

Marcel van Herpen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Marcel van Herpen is een ervaringsdeskundige onderwijsbegeleider, spreker en auteur. Hij gaf meer dan 1.000 lezingen en begeleidt trajecten in de onderwijs- en sportwereld. Marcel leert je wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen én hoe je de verantwoordelijkheid voor wat er speelt kunt delen met je leerlingen.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Marcel van Herpen

Marcel van Herpen is een internationale ervaringsdeskundige op het gebied van onderwijs. Hij stond in 1990 aan de wieg van de eerste basisschool voor ErvaringsGericht Onderwijs in Nederland. In de loop van de tijd begeleidde hij veel pedagogische projecten en schoolontwikkelingstrajecten, zowel nationaal als internationaal. Marcel richt zich op het menselijke uitgangspunt dat geen mens mag worden buitengesloten.

Vanuit zijn brede kennis en praktijkervaringen weet hij zalen te boeien. Hij heeft inmiddels al meer dan 1000 lezingen mogen verzorgen, waaronder voor nationale onderwijscongressen, schoolbesturen, belangenverenigingen en congressen voor specialisten. Inmiddels heeft hij al meer dan 175.000 leraren zijn visie mogen vertellen. Marcel richt zich op het menselijke uitgangspunt dat geen mens mag worden buitengesloten.

Onderwerpen waar Marcel van Herpen over spreekt:

  • Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen
  • Verbondenheid als antwoord op uitval en buitensluiten
  • Van pedagogisch oplaadpunt tot pedagogisch netwerk
  • Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen

Soms ben je de leraar/leider die je wilt zijn, en soms ben je dat niet. Dit hangt vaak samen met situaties waarin we niet precies weten wat we moeten doen. Tóch is het in de pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties. Marcel leert je wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen én hoe je de verantwoordelijkheid voor wat er speelt kunt delen met je leerlingen.

Over Marcel van Herpen

Marcel van Herpen is onderwijsbegeleider, spreker en auteur. Op dit moment staat de teller al op ruim 1.000 lezingen, zowel nationaal en internationaal. Marcel studeerde aan de pabo in Veghel en vervolgens Speciaal Onderwijs, NLP en Feuerstein. In 1990 richtte hij basisschool Uilenspiegel in Boekel (Noord-Brabant). Dit was de eerste basisschool voor ErvaringGericht Onderwijs in Nederland. Op deze basisschool was hij leraar en intern begeleider.

Naast het oprichten van een basisschool heeft Marcel nog diverse centra (mede) opgericht. Hij is medeoprichter van het Centrum Pedagogisch Contact, het Expertisecentrum ErvaringsGericht Onderwijs en het Expertisecentrum Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen. Naast deze centra komen de Stichting E.G.O. St. Maarten (Noord-Amerika) en het onderwijstijdschrift Egoscoop van zijn hand.

Marcel is auteur van artikelen, columns en publicaties als: ‘Ik, de leraar’, ‘Wij, de leraar’, ‘Wij zijn Leiders’, ‘Ik, de coach’, ‘Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen’ en ‘ErvaringsGericht Onderwijs; van oriëntatie tot implementatie’.

Marcel van Herpen boeken

Heb je interesse om Marcel van Herpen te boeken? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Marcel van Herpen

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker