Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ilse jacob- Gebraad
Bewaar als favoriet

Ilse Jacobs-Gebraad

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Onderwijskundige Ilse Jacobs is gespecialiseerd in breinvriendelijk onderwijs. Zij gaat in op de cognitieve ontwikkeling van leerlingen en hoe je hier als onderwijsprofessional optimaal op in kunt spelen. Het resultaat hiervan is dat leerlingen zich gezien voelen en onderwijs genieten op maat.

IKC 't Ambacht

" Ilse Jacobs verbindt theorie en praktijk met elkaar. Dit is een mooie combi die het onderwijs goed kan gebruiken. Doordat ze zelf voor de groep heeft gestaan (zowel basisonderwijs als het hoger beroepsonderwijs) weet ze wat werkt en wat niet. Door het stellen van de juiste vragen komt zij snel tot de kern van een probleem om vervolgens hier met de klant aan de slag te gaan. Ze is een prettige gesprekspartner en heeft een duidelijke visie op de ontwikkeling van kinderen. "

Ilse Jacobs-Gebraad

Ilse Jacobs is onderwijskundige en gespecialiseerd in het opgroeiende brein. In haar workshops en lezingen gaat zij in op de cognitieve ontwikkeling van leerlingen en hoe je hier als onderwijsprofessional optimaal op in kunt spelen. Het resultaat hiervan is dat leerlingen zich gezien voelen en onderwijs genieten op maat.

Ilse wil leerkrachten leren hoe zij iedere leerling in hun klas raken, zodat alle leerlingen iedere dag een stapje verder komen. Aan het eind van haar lezing of workshop wil ze dat deelnemers geïnspireerd zijn en met hernieuwde blik kijken naar dat wat zij iedere dag met zoveel liefde doen: leerlingen, studenten en medewerkers helpen om de beste versie van zichzelf te zijn.

Lezingen door Ilse Jacobs-Gebraad

1. Mindset
Het stimuleren van een groeimindset bij leerlingen is belangrijk voor hun algehele ontwikkeling. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel en persoonlijk stelt het leerlingen in staat om te groeien. Als leerkracht speel je een grote rol in het ontwikkelen van een groeimindset bij jouw leerlingen.

2. Breinvriendelijk onderwijs
Als leerkracht wil je graag dat leerlingen gemotiveerd zijn, hun aandacht bij de les kunnen houden en daadwerkelijk leren. Met breinvriendelijk onderwijs kun je dit stimuleren. Kinderen kunnen onmogelijk alle informatie die ze ontvangen ook daadwerkelijk verwerken. Daarom is het belangrijk om beter in te spelen op de manier waarop de hersenen van nature leren en aan te sluiten op de behoeften die de leerlingen hebben.

3. Executieve functies
De ontwikkeling van executieve functies, zoals emotieregulatie, organisatie en taakinitiatie, is van essentieel belang om dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan huiswerk maken of op tijd komen. Maar de ontwikkeling van executieve vaardigheden is complex en vergt veel tijd. Gelukkig kun jij als leerkracht jouw leerlingen daarbij helpen.

4. Talentontwikkeling
Het ontdekken van de eigen talenten is heel belangrijk voor kinderen. Het vergroot hun gevoel van eigenwaarde, geeft inzicht in wat er mogelijk is en biedt toekomstperspectief. Als leerkracht, coach, ouder of begeleider kun je kinderen helpen hun talenten te ontdekken. Hoe? Ik vertel je er graag over!

5. Veerkracht
In de huidige maatschappij is het van groot belang dat kinderen leren om veerkrachtig te zijn. Onze samenleving verandert snel en het is onmogelijk om hierin nooit tegenslagen te ervaren. Als leerkracht kun jij de veerkracht van leerlingen helpen vergroten. Zodat zij voorbereid worden op deelname aan de maatschappij.

Achtergrond Ilse Jacobs-Gebraad

Na het afronden van de pabo en master onderwijswetenschappen is Ilse Jacobs aan de slag gegaan als docent op de Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als leerkracht, hogeschool- en universitair docent en kwaliteitsmedewerker heeft Ilse ‘Vilan onderwijsadvies en trainingen’ opgericht. Ze verzorgt workshops, lezingen en trainingen voor onderwijsinstellingen met als specialisatie breinvriendelijk onderwijs.

Ilse Jacobs-Gebraad inhuren voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 072-750 74 722. Wij spreken graag de mogelijkheden met je door.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Erasmus Universiteit

"Ilse is a hard working, serious professional. She is driven to do her best and create the best possible product. She can certainly combine the latest insights about education with the everyday practice of teachers. She has gained experience in front of the class and can bring these ideas to a wider public as well as gauge them against research. Even though she is driven to excellence, she is also a people person and always willing to listen to the needs of her student(s) as well as her client. Her sociability allows her to connect to people in an authentic fashion."

Beschikbaarheid en informatie

Ilse Jacobs-Gebraad

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid