Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ylva Poelman
Bewaar als favoriet

Ylva Poelman

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Ylva Poelman is expert op het terrein van Bionica, dat biologische oplossingen gebruikt voor duurzame (doorbraak)innovaties. In bijna 4 miljard jaar zijn fantastische oplossingen ontstaan voor zaken als robotica, sensoren, hightech instrumenten, nanotechnologie, waterzuivering, plannen, samenwerken, enzovoort.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Ylva Poelman

In de huidige snel veranderende wereld komt er heel wat op bedrijven en organisaties af. Zijn het kansen of bedreigingen? Om hier goed op te kunnen reageren is innovatie een noodzaak. Innovatie gaat niet alleen over nieuwe diensten of producten, maar ook over businessmodellen, organisatorische en technische processen, organisatievormen, marketing en leiderschap. Bovendien is innovatie niet een eenmalig trucje, maar een continu proces. Bedrijven die innovatie in- en uitademende hebben de beste kans om te overleven in deze woelige tijd. Belangrijke element hierin is een innovatieve en lerende mindset bij zowel leiding als medewerkers.

Inspiratie voor innovatie kan uit de meest uiteenlopende hoeken komen en een van de zaken die Ylva Poelman toepast is bio-inspired innovation.

Onderwerpen

  • Innovatie
  • Duurzaamheid
  • Leiderschap
  • Samenwerken
  • Sociale innovatie
  • Strategie

Achtergrond

Ylva Poelman studeerde natuurkunde en sterrenkunde en is zelfstandig innovatieadviseur bij Ynnovator. Zij is specialist op het gebied van bio-inspired innovation. Op dit gebied vervult ze in Nederland een pioniersrol. Ze houdt zich bezig met zowel technische als sociaal-organisatorische innovatie.

Voorheen was ze mede-oprichter en directeur van een innovatief ICT-bedrijf dat ze verkocht aan een concullega. Onder de titel De Bionische Vrouw publiceerde Ylva de afgelopen vijf jaar meer dan honderd columns over voorbeelden van bio-inspired innovation in dagblad Trouw. Ook schreef ze over deze innovatiemethode het boek De natuur als uitvinder. Daarnaast is ze co-auteur van het boek Leiderschap in de digitale wereld, waarin innovatie aan bod komt.

Ylva Poelman geeft lezingen en workshops voor congressen, bedrijven en organisaties over innovatie. Dat kan ook specifiek gaan over bio-inspired innovation. Daarbij kunnen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen, omdat bio-inspired innovation een zeer breed toepassingsgebied heeft: van (medische) technologie tot zelforganisatie, van architectuur tot marketing en van duurzaamheid tot leiderschap.

Bio-inspired innovation

Een trein met een ijsvogelneus, zelfsturende teams geïnspireerd op spreeuwen, zelfreinigend lotusverf en overlevingsstrategieën van organismen als bedrijfsstrategieën: deze en vele andere bijzondere innovaties zijn geïnspireerd op de natuur. De natuur is al bijna vier miljard jaar in bedrijf en heeft volop geëxperimenteerd met wat werkt, en wat niet. De lijst met slimme uitvindingen is nagenoeg nuitputtelijk. Het brein waarmee je deze tekst leest bijvoorbeeld, is een sterk staaltje biologisch vernuft.

Bio-inspired innovation is een praktische innovatiemethode die de natuur gebruikt als inspiratiebron voor out-of-the-box innovaties. De methode is ook bekend als bionica en biomimicry en ziet de natuur als een catalogus van briljante en onconventionele oplossingen, die geheel gratis en patentvrij is te raadplegen.

Ylva Poelman boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Ylva Poelman

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker