VAN DE GROEF NAAR DE GROOVE
Hoe muziek je leven en werk kan veranderen : leiderschaps- en veranderlessen via popmuziek en jazz.

Creatieve lessen vanuit de muziekwereld. Via live gespeelde verhalen uit de werelden van popmuziek, jazz en andere muziekstijlen leren we waardevolle inzichten over vakmanschap, leiderschap, samenwerking en vernieuwing. Wetenschappelijk onderbouwd, inspirerend, ontspannend en uitdagend. Een programma van musicoloog, gitaarvirtuoos, schrijver en leiderschapstrainer Rik Spann.

Beschikbaar als Keynote lezing en als dagdeelworkshop (30 minuten – 3 uur).

Leiderschaps- en veranderlessen
Drs. Rik Spann verzorgt al jarenlang met veel succes inspiratiesessies en trainingen voor internationale bedrijven en organisaties. Hij gaat ervan uit, dat een mensgerichte benadering, het losmaken van sluimerende creativiteit en het scheppen van voorwaarden voor een innovatieve cultuur van levensbelang zijn voor het op een vitale manier kunnen blijven meebewegen in de organisatiedynamiek van de 21e eeuw. De talloze leiderschaps- en veranderlessen vanuit de muziekwereld blijken een fascinerende bron te zijn voor inzichten en vaardigheden die mensen, teams en organisaties van de groef (verouderde, vastgeroeste patronen en gewoonten) naar de Groove (een opgefrist, creatiever, wendbaarder en vitaler bestaan) kunnen brengen.

Rik Spann publiceert over diverse aspecten van leiderschap, creativiteit en verandering. Hij is bestuurder en partner van een aantal internationale organisaties die inzichten vanuit bedrijfskunde, wetenschap, technologie en kunst met elkaar verbinden. Hij is mede-oprichter van De Goudse School. Daarnaast werkt hij als Change and innovation consultant bij zijn eigen internationale initiatief Jamtime, en is hij oprichter van de Academy for Improvisation and Leadership. Alles vanuit het motto : ‘The music is all around you. All you have to do is listen’.

Reacties:
Ik vond het een eer en genoegen om samen met Rik een lezing te geven over de invloed van muziek op creativiteit. Niet alleen is Rik een geweldige musicus, hij vertelt heel gaaf over dit onderwerp, op een bevlogen wijze, die heel goed overkomt bij de mensen in de zaal.
-Prof. Dr. Erik Scherder

Rik Spann is als geen ander in staat om de rationele en irrationele kanten van organiseren met elkaar te verbinden. Vanuit zijn vak als musicoloog en musicus weet hij de nieuwe organisatieprincipes krachtig en beeldend te onderbouwen, verhelderen en communiceren. Met sterke aandacht voor het verwezenlijken van de inzichten in de organisatiepraktijk.
Prof. Dr. Ing. Teun Hardjono

Rik laat zien hoe improvisatie tot een hoogste vorm van professionaliteit kan worden in muziek en in reflectie daarop in de context van organisatie en leiderschap.
Prof. Dr. Ing. Olaf Fisscher

Rik Spann inhuren of boeken voor een lezing?
Rik Spann inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Rik Spann SKU UPC Model

‘In één woord: Verrassend. Aangetoond is dat muziek een raakvlak heeft met één van mijnkerncompetenties: Teamwerken.’‘Zeer inspirerend

Feb 02, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Rijkswaterstaat 

‘In één woord: Verrassend. Aangetoond is dat muziek een raakvlak heeft met één van mijn
kerncompetenties: Teamwerken.’

‘Zeer inspirerende sessie van Rik die ons de drivers en organisatie van de muziekwereld (jazz, soul
& blues) en de parallellen met de zakenwereld heeft laten zien en proeven. Hoe je vanuit je 'gevoel'
kunt improviseren om tot nieuwe en hogere prestaties te komen. Ook welke effecten persoonlijke
waardering op prestaties kan hebben. Een zeer goede inspiratie voor me om mee te nemen in mijn
werk als veiligheidskundige.’

‘Wat een verrassende workshop. Een mix van managementstijlen, psychologie en wijsheden. En
dat alles omlijst in muziek! Ongelofelijk leuke en interessante sessie waarbij de professionaliteit van
Rik je tot het eind boeit.’

‘Een interessante en leuke insteek op organisatieproblematiek en hoe er mee om te gaan/te
verbeteren.’


Rik Spann is een leuke spreker. Enthousiast en betrokken in de voorbereiding. Ging allemaal heel soepel. De muzikale insteek van leiderschap is ook er

Mar 23, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Plexs 

Rik Spann is een leuke spreker. Enthousiast en betrokken in de voorbereiding. Ging allemaal heel soepel. De muzikale insteek van leiderschap is ook erg leuk. Bij een groter publiek zijn er altijd mensen die niet van de muziek houden, maar ook die hebben dan wel wat aan de inzichten over leiderschap. Het is een 'Out of the box' benadering die ik erg gewaardeerd heb.


Ik wil mijn complimenten uiten dat je een perfecte match tot stand hebt gebracht. Rik had een mooie klik met de groep en wist het thema samenwerking h

Nov 01, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Gemeente Urk 

Ik wil mijn complimenten uiten dat je een perfecte match tot stand hebt gebracht. Rik had een mooie klik met de groep en wist het thema samenwerking heel mooi op een andere wijze toe te lichten. Kreeg alleen maar positieve reacties terug.


5.0 5.0 7 7 ‘In één woord: Verrassend. Aangetoond is dat muziek een raakvlak heeft met één van mijnkerncompetenties: Teamwerken.’‘Zeer inspirerende sessie van Rik die ons de dr Rik Spann
Page:
123

Gerelateerde sprekers

 • Prof. Dr. Ing. Teun Hardjono

  Prof. Dr. Ing. Teun Hardjono is een veel gevraagd spreker op strategiedagen en congressen waar hij zijn visie, ervaring en kennis loslaat op het gebied van kwaliteitsmanagement, MVO, innovatie, strategie en procesmanagement. Lezing op uw organisatie gericht met inhoud waarmee direct stappen gezet kan worden.

   

 • Prof.dr. Jeff Gaspersz

  Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit en spreker op het gebied van innovatie, leiderschap, kansdenken en verwante onderwerpen. Hij heeft duizenden professionals ondersteund bij de vormgeving van vernieuwingsprocessen en het vinden en realiseren van kansrijke nieuwe concepten en ideeën.

   

 • Rob Adams

  Rob Adams is continue op zoek naar nieuwe theorieën en ideeën die in de wereld ontstaan en bijdragen aan verandering van maatschappijen, levens en manieren van werken. Hij is is een veelgevraagd spreker over vernieuwing, zijn key notes worden steevast hoog beoordeeld.

   

 • Cyriel Kortleven

  Het hoofdonderwerp van de presentaties van Cyriel Kortleven is het ontwikkelen van een creatieve attitude. Op een praktische en eenvoudige manier maakt hij het mogelijk dat de deelnemers de kracht van creatief denken en doen kunnen ervaren.