Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rik Spann - spreker
Bewaar als favoriet

Rik Spann

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Musicoloog, musicus, organisatieadviseur en universitair docent Rik Spann brengt de beproefde lessen uit zijn internationale colleges (met name USA) samen in een verrassend en inspirerend programma over improvisatie, leiderschap, creativiteit, innovatie en teamwork. Hij illustreert zijn inzichten via o.a. live gespeelde muzikale voorbeelden.

Rijkswaterstaat

"‘In één woord: Verrassend. Aangetoond is dat muziek een raakvlak heeft met één van mijn kerncompetenties: Teamwerken.’ ‘Zeer inspirerende sessie van Rik die ons de drivers en organisatie van de muziekwereld (jazz, soul & blues) en de parallellen met de zakenwereld heeft laten zien en proeven. Hoe je vanuit je 'gevoel' kunt improviseren om tot nieuwe en hogere prestaties te komen. Ook welke effecten persoonlijke waardering op prestaties kan hebben. Een zeer goede inspiratie voor me om mee te nemen in mijn werk als veiligheidskundige.’ ‘Wat een verrassende workshop. Een mix van managementstijlen, psychologie en wijsheden. En dat alles omlijst in muziek! Ongelofelijk leuke en interessante sessie waarbij de professionaliteit van Rik je tot het eind boeit.’ ‘Een interessante en leuke insteek op organisatieproblematiek en hoe er mee om te gaan/te verbeteren.’"

Rik Spann: Van de groef naar de groove – verrassende veranderlessen uit de muziek

Rik Spann is schrijver, spreker en onderzoeker vanuit toegepaste musicologie. Hij is expert in het doorbreken van verouderde en vastgeroeste patronen om ervoor te zorgen dat mensen, teams en organisaties weer klaar voor de toekomst zijn. Rik illustreert zijn aanpak op informele wijze via live gespeelde muzikale voorbeelden en audio fragmenten.

Zijn subtiele en doordachte benadering is wetenschappelijk onderbouwd, veelgeroemd en ruimschoots bewezen in de praktijk, zoals gedocumenteerd (i.s.m. Simon Martin, Metalogue, UK) in het in 2021 verschenen boek ‘Re-sounding : introducing an alternative metaphor for organization change’. Columbia University (New York) zegt hierover : ‘A must-read, a gift to the world’.

Het is een vernieuwende benadering voor het doorbreken van verouderde en vastgeroeste patronen rondom complexe uitdagingen in leven en werk (wicked problems). Rik gaat ervan uit dat een mensgerichte benadering, het losmaken van sluimerende creativiteit en het scheppen van voorwaarden voor een innovatieve cultuur van levensbelang zijn voor het op een vitale manier kunnen blijven meebewegen in de organisatiedynamiek van de 21e eeuw. Hij bouwt hierbij voort op zijn werk in de werelden van jazz en andere muziekstijlen, beeldende kunst, dans, theater en design.

Thema’s waar Rik over spreekt

  • Samenwerking en leiderschap in tijden van onzekerheid, turbulentie en toenemende complexiteit (‘Vucajazz’)
  • Voorwaarden scheppen voor duurzame vernieuwing (‘Setting the Stage’)
  • Inspiratie uit de creatieve industrie over innoveren en (creatief, adaptief, duurzaam) leiderschap (‘The Sound of Innovation’)
  • Het belang van improvisatie voor succes in de moderne organisatiedynamiek ? (‘Van blauwdruk naar Kind of Blue’, met het werk van Miles Davis als inspiratiebron)
  • De mens in de digitale transformatie (the Human Factor)
  • Zelf regie en eigen initiatief ontwikkelen, en wat leert de wetenschap ons hierover als het gaat om moderne communicatie en creativiteitsontwikkeling (‘communication breakdown’)
  • ‘Chaordisch’ leiderschap (leiderschap op de grens van chaos en orde). Ontdek waarom innovatiegerichte teams, organisaties en netwerken deze basisinzichten uit de chaos- en complexiteitsleer nodig hebben om wendbaar en levensvatbaar te blijven. (chaos? what chaos?)

Inzetbaarheid

Rik is beschikbaar voor lezingen en verdiepende workshops. Maatwerk, verdiepingsprogramma en varianten zijn uiteraard mogelijk.

Over Rik Spann

Rik Spann is schrijver, spreker en onderzoeker. Hij schreef het boek ‘Re-Sounding’:Introducing an alternative metaphor for organization change’. (samen met Simon Martin, Metalogue, UK). Rik Spann publiceert over diverse aspecten van leiderschap, creativiteit en verandering. Hij is bestuurder en partner van een aantal internationale organisaties die inzichten vanuit bedrijfskunde, wetenschap, technologie en kunst met elkaar verbinden.

Zijn werk is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlang getoetst in de praktijk. Hij werkt (seminars, publicaties) in the context van Fielding Graduate University (USA). Daarnaast is hij oa verbonden aan Wielinq, waar hij werkt op het snijvlak van anders organiseren (netwerkdenken), innoveren en digitale transformatie.

Rik Spann boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Plexs

"Rik Spann is een leuke spreker. Enthousiast en betrokken in de voorbereiding. Ging allemaal heel soepel. De muzikale insteek van leiderschap is ook erg leuk. Bij een groter publiek zijn er altijd mensen die niet van de muziek houden, maar ook die hebben dan wel wat aan de inzichten over leiderschap. Het is een 'Out of the box' benadering die ik erg gewaardeerd heb."

Gemeente Urk

"Ik wil mijn complimenten uiten dat je een perfecte match tot stand hebt gebracht. Rik had een mooie klik met de groep en wist het thema samenwerking heel mooi op een andere wijze toe te lichten. Kreeg alleen maar positieve reacties terug."

Voortgezet Onderwijs van Amsterdam

"Rik gaf op een zeer authentieke, speelse en luchtige wijze een inspirerend verhaal dat herkenbaar was voor alle toehoorders. Hij had goed ingespeeld op de input die ik hem van te voren had gegeven. Hij gaf ons voldoende mee om op de 2 daagse regelmatig terug te komen op zijn inspirerende optreden. "We hebben allemaal een solo gedaan""

Nyenrode Business University

"‘ De unieke combinatie van creativiteit en positiviteit, in combinatie met commercieel inzicht maakt Rik Spann bijzonder om mee te werken. Door de oefeningen die hij gebruikt zorgt hij niet alleen voor een ongedwongen en open sfeer, maar weet hij mensen echt te raken en mee te nemen in zijn verhaal. Iedere deelnemer is dus direct betrokken en krijgt in plaats van “droge kennis” (vluchtig), een persoonlijke ervaring mee (onvergeetbaar). Na een training met Rik kom je vol energie naar buiten.’ (Julie Schreinemacher, Program Advisor Nyenrode Business University)"

Alrijne Zorggroep

"‘…Rik’s werk was een genot om te zien. Door middel van zijn muziek werden alle toehoorders in het hart geraakt. Mooie muzikale anekdotes, doorspekt met wijze lessen, hebben veranderingen teweeg gebracht bij een ieder. De medewerkers zijn naar huis gegaan met een smile op het gezicht en vele nieuwe inzichten.’"

Beschikbaarheid en informatie

Rik Spann

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid