Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Erwin Steijlen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Erwin Steijlen is een Award-winning Composer en Music Advisor voor grote internationale organisaties, artiesten en producties. Hij is een gedreven en gepassioneerde spreker over de Power of Music, ons muzikale brein en de genezende kracht van muziek.

Senior specialist duurzame inzetbaarheid - Nederlandse Politie

"Je raakt me diep in mijn hart. Muziek is wat ons bindt!"

Erwin Steijlen

Erwin Steijlen is een (award-winning) Composer en Music Advisor voor grote internationale merken, zoals BMW, Netflix en Philips, maar ook voor artiesten als Pink!, Shakira en DJ Fedde LeGrand. Hij is een gepassioneerde spreker over de Power of Music en ons muzikale brein.

Over de inspiratiesessie ‘The Power of music’

Er zijn veel gebieden waarin we ons muzikale brein kunnen gebruiken, waaronder gezondheid, kunst, communicatie, leren en het verbinden van mensen. Muziek heeft namelijk altijd een grote invloed op onze emoties en gedrag. Als we de neurale basis van creativiteit kunnen begrijpen, leren we iets fundamenteels over wie we zijn en waarom we hier zijn.

Muziek is een onderdeel van onze identiteit, ook de corporate identity. De afgelopen 20 jaar heeft Erwin met honderden van de grootste internationale merken gewerkt en dit leerde hem dat elke organisatie zijn eigen geluid heeft. Tijdens zijn inspirerende optredens bewijst Erwin waarom muziek echt deel zou moeten uitmaken van de identiteit van elke organisatie, merk, bedrijf, evenement, show of product. Hij deelt tijdens zijn lezing hoe organisaties -door middel van zijn unieke Music First-methode- de kracht van muziek kunnen inzetten voor méér klanten, gelukkiger personeel en loyalere fans.

Bij zijn lezing kan Erwin Steijlen de volgende thema’s behandelen:

 • hoe ons muzikale brein werkt
 • waarom muziek ons zo raakt
 • wat de relevantie is van muziek voor jouw organisatie
 • dat muziek echt bij de huisstijl hoort
 • hoe je zijn ‘Music First’-methode gebruikt
 • wat de genezende kracht van muziek is bij ziektes als Alzheimer, Parkinson en depressie (zijn motto: ‘Geen Pillen, maar Playlists’)
 • het zien van kansen, niet bang zijn voor verandering, creativiteit en andere manieren van samenwerken
 • Erwin neemt je bovendien live mee in een compositie; van de eerste noot tot het volledig opgenomen eindresultaat en hoe deze in te zetten is als bedrijf of organisatie.

Gemiddelde beoordeling over de laatste 60 Power of music-lezingen: een 9!!

Ook kan Erwin meer vertellen over het volgen van je droom, gebaseerd op je passie en doorzettingsvermogen. Hoe hij als eenmanszaakje de internationale BMW en VW als klant wist te krijgen. Maar ook over ‘durven veranderen’ en het vinden van je eigen speciale kracht wat leidt tot groei en uiteindelijk succes.

Achtergrond Erwin Steijlen

Op 11-jarige leeftijd begon Erwin gitaar te spelen toen hij voor het eerst Brian May van Queen hoorde spelen. Dit inspireerde hem zo erg dat hij meteen overtuigd was dat muziek zijn doel in het leven is.

Vervolgens heeft hij als songwriter en professioneel gitarist jarenlang met verschillende bands en artiesten getourd. Hij had verschillende platencontracten en deed veel studiowerk. In 2001 kreeg Erwin de kans om muziek te schrijven voor Cirque du Soleil en dit was het begin van zijn composer-carrière. Hij mocht voor bedrijven als Volkswagen en BMW werken en heeft voor hen jarenlang de muziek achter alle productlanceringen wereldwijd verzorgd. Daarna volgden nog honderden grote internationale merken. Door zijn vele ervaringen heeft Erwin veel geleerd over de kracht van muziek en over het verbinden van die kracht met bedrijven en merken.

Erwin is ook 8 jaar docent Songwriting en MediaComposing geweest op ArtEZ, Institute of the Arts. Tijdens zijn tijd als docent ontdekte hij dat het schoolsysteem niet werkte voor de meeste talenten. Dat is waarom hij besloot een boek te schrijven om jonge muzikanten te leren en te helpen hoe ze hun brood kunnen verdienen met hun muziek en talent. In 2024 bracht hij zijn boek ‘Waartijd’ uit. ‘Waartijd’ is een boek over verandering. Een boek vol persoonlijke gedichten over groei, connectie, hoop, toekomst, angst, relaties, liefde en de dood.

Highlights carrière Erwin Steijlen

 • Productlanceringen wereldwijd voor BMW en VW
 • Themanummer voor Tour the France
 • Remix Shakira
 • Show met Pink!
 • Muziek Cirque du Soleil
 • Muziek Olympische Spelen in Beijing.
 • Samenwerking met DJ Fedde LeGrand
 • Meer dan 30 TV commercials op Amerikaanse tv
 • Muziek in tv series zoals The Mentalist, Pretty Little Liars, Shameless en vele Netflix-series
 • Genomineerd voor beste ‘Dutch tv commercial music’ in 2016
 • Best of Glow, het lichtfestival in Eindhoven, bezocht door 750.000 mensen. 2 jaar op rij als beste verkozen door pers en publiek voor de projecten Blob the Bulb en Tower of Light.
 • Prijswinnaar New York Festival 2020 Worlds Best Film&TV.

Erwin Steijlen boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contact formulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

R. Lucas - CFO ABN/AMRO

"Wat een sessie!! Een eer om je bij ons te hebben! "

Erik Scherder - Hoogleraar Neuropsychologie

"Meneer Steijlen! U vertelt geen verhaal... nee! U bent het verhaal!!"

Question & Answer

"Bedankt voor je zeer informatieve en gepassioneerde presentatie Erwin, ik vond het erg leuk."

De Doelen

"Ik heb je verhaal gisteren gehoord tijdens ons evenement en was erg onder de indruk! Geweldig en inspirerend verhaal!"

Beschikbaarheid en informatie

Erwin Steijlen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid