Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ignar Rip
Bewaar als favoriet

Ignar Rip

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Ignar Rip weet alles over het toepassen van muziek in de zorg. Via zijn zelfgeschreven methodiek transformeert hij muziek tot hulpmotor voor het brein. Zo wordt muziek een ware welzijnsbrenger en zorghulp. Ignar inspireert deelnemers tot het samenstellen van een playlist met zó diep verankerde muziek dat zelfs dementie er geen vat op krijgt.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Ignar Rip

Het brein achter de MuziekGeluk-methodiek Ignar Rip geeft levendige lezingen en trainingen over het toepassen van muziek in de zorg. Wat is het nut en hoe pak je het aan? Iedereen kent in zijn omgeving wel iemand met dementie of Parkinson. Daarom is een training of presentatie MuziekGeluk ideaal voor wie zijn medewerkers, leden of vrijwilligers iets leerzaams en tegelijk leuks wil aanbieden. Zeker als zo’n training met passie gebracht wordt door een spreker naar wie het prettig luisteren is. ‘Absoluut niet saai. Leuk dat we zelf aan de slag gingen en het effect van muziek voelden’, krijgt Ignar vaak terug.

Ignar Rip biedt een nieuwe kijk op muziek en zorg, inzichten uit een andere hoek. Hij brengt warmte in zorgprocessen. Voor hem telt de mens achter de cliënt of patiënt. Die mens is zelf deel van de oplossing en muziek is het andere deel. Je komt een stapje dichter bij de persoon, je doorbreekt beperkingen, werelden raken elkaar. Deelnemers stijgen boven zichzelf en boven het alledaagse uit. Muziek is een andere manier om bewoners te leren kennen, handvatten en ideeën voor zorghandelingen te krijgen. Vanuit zijn eigen zorgervaring weet Ignar dat dementiezorg niet zonder muziek kan. Dit besef samen met zijn enthousiasme en zijn Rotterdamse niet-lullen-maar- poetsen-mentaliteit maakt Ignar tot een unieke spreker en trainer, in Nederland en Engeland. Hij helpt zorgorganisaties om dementiezorg naar een (nog) hoger niveau te tillen.

Onderwerpen

Presentaties en trainingen kunnen gaan over het inzetten van muziek bij: dementie, Parkinson, revalidatie, CVA, chronische pijn, ziekenhuisverblijf, autisme en palliatieve zorg. Ook laat Ignar Rip zien hoe je muziek inzet als alternatief voor onvrijwillige zorg
of om medicatie verminderen. Hij maakt zijn lezingen en trainingen geschikt voor doelgroepen als studenten, verpleegkundigen, verzorgenden, andere medewerkers, leden, vrijwilligers, familie en patiënten. Geef bij uw aanvraag aan wie de doelgroep is en wat u met de training wilt bereiken. Accenten kunnen bijvoorbeeld liggen op:

• bewustwording
• algemene kennis
• kennis / lesmateriaal
• inspireren en motiveren
• ondersteuning bij zorgtaken door professionals
• ondersteuning bij zorgtaken door mantelzorgers

interactieve onderdelen: spiegelen en dirigeren

Wanneer ziekte in ons leven komt is muziek geen luxe meer maar juist een noodzaak. Want luister jij naar je favoriete muziek voor of tijdens een operatie – dan heb je minder narcose nodig en herstel je beter en sneller. Heb je Parkinson? Dan helpt muziek gemakkelijker te lopen. Revalideren? Met muziek behaal je betere resultaten. Bij kanker vermindert muziek pijn en geeft moed. Muziek laat mensen met dementie even vergeten dat ze vergeten. En in de laatste levensfase geeft muziek troost en kan het ons helpen om los te laten. In de honderdduizenden onderzoeken over muziek staat altijd: ‘MUZIEK BEÏNVLOEDT STEMMING EN HUMEUR POSITIEF!!!’ Misschien is dat wel de allergrootste kracht van muziek: dat ze je goed doet voelen. Dat ze je steunt en je helpt om over een drempel heen te komen. Zodat je toch begint met die saaie revalidatie-oefeningen. Of zodat je de draad weer oppakt en probeert verder te gaan.

Persoonlijke favoriete muziek creëert een sfeer van huiselijkheid, geborgenheid enveiligheid. Hebben we daar niet allemaal behoefte aan? Is dit ook niet het mooiste geschenk dat we kunnen geven aan iemand met dementie? Welke ziekte je ook hebt, als je de eerste stap niet kunt zetten, gebeurt er verder ook niets. Muziek helpt op een manier die medicijnen niet kunnen. Muziek helpt.

Interesse in een lezing van Ignar Rip of heeft u een vraag?

De lezing van Ignar Rip is zowel in het Nederlands als in het Engels mogelijk. Ignar is een spreker die het publiek à la minute bij de kladden grijpt. Hij verzorgt pakkende trainingen, lezingen, presentaties en gastcolleges.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Ignar Rip

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker