Ignar Rip

Ignar Rip is ervaringsdeskundige. Hij tourt als spreker in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Ignar is bekend van AlzheimerMuziekGeluk.nl & MusicShelter.info. Door zijn kennis van de kracht van muziek heeft hij zijn eigen methode ontwikkeld om muziek in te zetten als zorg-tool.

In zijn inspirerende en motiverende presentaties kan hij duidelijk uitleggen wat muziek doet met je brein. Hij kan vertellen wat de voordelen van muziek zijn voor je brein en hoe je muziek kan gebruiken als zorg-hulp, welzijn-brenger en hulpmotor. Je kunt Ignar gerust een specialist noemen op het gebied van het maken van zorg-gerichte afspeellijsten. Vaak beseffen verzorgers niet dat muziek een zeer effectieve zorgondersteuner is en dat zorg-gerichte afspeellijsten een betere en efficiëntere dementie-zorg realiseert.

Hoe integreer je muziek in de dagelijkse zorg ?

Na een presentatie van Ignar Rip weten en kunnen alle deelnemers muziek inzetten als zorg-hulp – welzijnsbrenger en hulpmotor van het brein, zowel in een zorginstelling als in de thuis situatie.

Want of je nu verzorgende, dokter, fysiotherapeut of privé bent, iedereen komt in aanraking met dementie, parkinson en chronische ziektes. Iedereen wil het welzijn voor deze mensen verhogen en iedereen wil het de mantelzorger en de verzorgenden makkelijker, dan zal je de stress moeten verlichten. En het gevoel van veiligheid & geborgenheid verhogen. Maar hoe? Door contact te maken
‘door de mist heen’. En dat doe je met behulp van muziek!

Na de presentatie van Ignar kunnen alle deelnemers dit zelf in praktijk brengen of deze kennis delen met patiënten, cliënten, in eigen familie en vriendenkring. Ook weten de deelnemers welke invloed muziek heeft op het brein, hoe muziek probleemgedrag vermindert, Waarom muziek tijd bespaart en welke muziek hiervoor geschikt is.
Ignar vertelt ook hoe je de muziekmethodiek in de praktijk implementeert waardoor de muziek een
zorghulp, welzijnbrenger en hulpmotor van het brein wordt.

Omdat muziek iedereen aanspreekt en mensen, wanneer ze de juiste tools krijgen, altijd willen bijdragen aan meer welzijn voor degene met een chronische ziekte, is Ignar’s presentatie altijd een succes op congressen, bij bedrijven in zorginstellingen en als gastcollege op scholen.

Ignar spreekt vanuit zijn passie en eigen zorgervaring waardoor hij zijn publiek raakt, inspireert en motiveert. Het actieve spiegelen & dirigeren, samen met de korte filmpjes, zorgt ervoor dat het publiek geboeid en alert blijft.

Wie?
Zorgmanagers – Verzorgenden – Mantelzorgers – Studenten, eigenlijk voor iedereen omdat we allemaal privé of professioneel te maken hebben of krijgen met ziektes en beperkingen.

Wat?
Ignar’s methodiek die iemands persoonlijke favoriete muziek door middel van zorg-gerichte afspeellijsten intrigeert in de dagelijks zorg.

Waar?

Revalidatie centrums – Zorginstellingen – Ziekenhuizen – In thuis situatie.

Resultaten

  • Betere & efficiëntere zorg
  • Vermindering van onrust en probleemgedrag
  • Meer welzijn voor bewoners, cliënten en patiënten
  • Meer werkplezier voor verzorgenden en mantelzorgers
  • Langer thuis wonen door de mantelzorgondersteuning

Interesse in een lezing van Ignar Rip of heeft u een vraag?

De lezing van Ignar Rip is zowel in het Nederlands als in het Engels mogelijk.
Ignar is een spreker die het publiek à la minute bij de kladden grijpt. Hij verzorgt pakkende trainingen, lezingen, presentaties en gastcolleges.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field