Diggy Dex
Achter het pseudoniem van rapper/producer Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al meer dan tien jaar een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland en Belgie een Top 3 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Na een uitgebreide clubtour en talloze festivals en Nederland en Belgie verscheen in 2010 het album Lange Nachten, Korte Dagen wat tot ver buiten de lijntjes van de hiphop kleurt. Naar aanleiding van deze plaat werd Dex driemaal genomineerd bij zowel de 3FM – als bij de TMF Awards. Buiten zijn activiteiten is Diggy verbonden als docent aan de Rockacademie in Tilburg en vaak te gast bij Giel Beelen (3FM) voor het wekelijkse nieuwsoverzicht ‘Rap en Roer’.

De pers over Diggy Dex
Nu.Nl: “De intensiteit van de reflectieve teksten en de zeer gelikte producties zijn indrukwekkend” Veronica magazine: “Zo beeldend dat kippenvel onontkoombaar is” Plato Mania: “Diggy Dex laat op DIY horen nog steeds een van de meest creatieve rappers van dit land te zijn” 3voor12:“De muziek van zijn nieuwe plaat staat als een huis, en Diggy toont een breed spectrum van kwetsbaar en introverte songs tot harde dansbare tracks, wat leidt tot een heerlijke hiphop-trip” 3FM: ‘Een echte verhalenverteller die je weet te raken’

Meer informatie
Diggy Dex begon met rappen en produceren rond 1995 en heft de nodige meters binnen de muziekwereld gemaakt. Van Lowlands tot en met elk Bevrijdingsfestival in Nederland en samenwerkingen van Stef Bos tot en met Raymond van het Groenewoud. Tussen de bedrijven door heeft hij ook nog een studie sociologie afgerond, maar zijn hart ligt echter bij de muziek.

Wat heeft hij te bieden?
Dex is een woordkunstenaar die put uit 15 jaar ervaring in het schrijven, rappen en maken van muziek. Een van de speerpunten is zijn improvisatie, waarbij Dex razendsnel de bevindingen om zich heen kan vertalen naar een treffende, melodieuze en humoristische rap. Een perfect alternatief om uw congres of bijeenkomst op een luchtige en muzikale manier af te sluiten of te omlijsten.

Stijl van presenteren
Diggy Dex is een frisse, innemende verschijning die op goed verstaanbare wijze het (grote) publiek mee kan nemen. Op lekkere dansbare, melodieuze muziek die voor hem zo kenmerkend is weet hij jong en oud te pakken.

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field