Iris Hond
Een nieuwe weg in een uitzonderlijke carrière Pianiste Iris Hond besloot, na jaren van grote internationale klassieke concerten en CD -producties, een nieuwe weg in te slaan. De afgelopen drie jaar werkte ze met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen) aan een album met haar eigen verhalende composities: ‘DearWorld’, dat in september 2016 is uitgebracht. De carrière van Iris Hond is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Nog voordat ze summa cum laude haar master-diploma behaalde, kreeg ze haar eerste platencontract aangeboden bij Decca.

Zij soleerde met grote orkesten en trad wereldwijd op als pianiste. Maar zij voelt zich ook thuis buiten de gebaande paden: Met haar ‘vliegende vleugel’, meen vleugel op wielen, bracht Iris, van Amsterdam tot aan New York, mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Door deze manier van leven bracht Iris een groot deel van haar tijd op straat door en raakte ze bevriend met vele daklozen. Vriendschappen die tot op de dag van vandaag zijn blijven bestaan. Begaan met het leven van minderbedeelden, gaf Iris ook concerten in o.a. ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen.

Andere bijzondere uitstapjes die zij maakte zijn bijvoorbeeld de opening van de Shows van Diana Ross in de Gelredome, een optreden met DJ Fedde Legrand in De Ziggo Dome en samenwerkingen met bijvoorbeeld Ali B. Iris is een graag geziene gast op televisie: ze was de huispianiste in het AVRO programma ‘De Tiende Van Tijl ’, zit regelmatig aan tafel bij DWDD en is talent coach bij het programma SUPERKIDS op RTL4. Met het opnemen en uitvoeren van haar eigen werk is zij een nieuwe, spannende weg ingeslagen.

Het verhaal van Iris
Iris verliet op haar veertiende haar ouderlijk huis om haar droom na te jagen: concertpianiste worden. In moeilijke omstandigheden – Iris leefde een tijd op straat – leerde ze vertrouwen op zichzelf en de muziek, die haar in staat stelde echte verbinding te maken.

Dit vertrouwen draagt Iris nog steeds met zich mee: Ze stopte resoluut met haar glansrijke carrière als concertpianiste. Haar fabelachtige techniek staat nu alleen nog in dienst van haar eigen verhaal, haar eigen muziek en de connectie met anderen.

Iris als presentator
Iris Hond kan optreden als presentator van uw evenement en leidt op een haar eigen, persoonlijke manier uw sprekers in, met oog voor het verbindende thema.

Iris Hond als spreker/ inspirator op uw event
Iris een begenadigd spreker. Niet alleen kan zij beeldend vertellen over de stukken die zij speelt, maar als kind van deze tijd, inspireert zij uw gasten met thema’s als creativiteit, eigenheid en het inslaan van een nieuwe weg. Dat doet zij met alleen woorden in een inspirational speech, maar meestal in combinatie met haar eigen muziek en muziek van door haar geliefde componisten als Chopin en Rachmaninoff op de vleugel.

Interesse in een lezing van Iris Hond of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers