Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Iris Hond
Bewaar als favoriet

Iris Hond

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Iris een begenadigd spreker en dagvoorzitter. Niet alleen kan zij beeldend vertellen over de stukken die zij speelt, maar als kind van deze tijd, inspireert zij uw gasten met thema’s als creativiteit, eigenheid, en het inslaan van een nieuwe weg. Zij spreekt graag op uw event, al dan niet gelardeerd met passende muziek.

Iris Hond

De succesvolle pianiste Iris Hond verliet op haar 14e haar ouderlijk huis om haar droom na te jagen: concertpianiste worden. In moeilijke omstandigheden – zo Iris leefde een tijd op straat – leerde ze te vertrouwen op zichzelf en de muziek, die haar in staat stelde echte verbinding te maken. Ze slaagde uiteindelijk summa cum laude voor haar opleiding.

Dit vertrouwen draagt Iris nog steeds met zich mee: ze stopte resoluut met haar glansrijke carrière als concertpianiste om een nieuwe weg in te slaan. Ze verhuisde naar Amerika en ontmoette daar de legendarische componist en producer Patrick Leonard, die eerder samenwerkte met Madonna, Elton John, Pink Floyd en Leonard Cohen. Dankzij hem ontdekte ze haar eigen muziekstijlen. In 2016 bracht zij het album ‘Dear World’ met eigen composities uit, waarin zij haar eigen verhaal kwijt kon.

Tijdens haar optredens, waarin zij klassiek verweeft met semi-populaire stijlen, speelt zij ook nog steeds uit het klassiek repertoire werken van Chopin en Rachmaninov, terwijl progressieve-rock haar voorkeur heeft. Van Chopin tot Fedde le Grand, Iris Hond is van vele markten thuis.

Iris Hond op jouw evenement

Iris Hond verovert de harten van het publiek met haar optredens. De vorm van het optreden kan heel divers zijn en zal altijd op maat gemaakt worden, geheel passend bij jouw evenement. Dat kan variëren van een klassiek pianorecital als intermezzo van een diner, tot een groots opgezette opening met allerlei disciplines.

De manier waarop Iris verbinding zoekt en vindt maken haar optredens altijd uniek. Dat doet ze door haar publiek te raken, te ontregelen en te ontroeren. Waar Iris ook speelt, ze slaagt er altijd in om zinvolle verbintenis tot stand te brengen.

Iris is een begenadigd spreker. Niet alleen kan zij beeldend vertellen over de stukken die zij speelt, maar als kind van deze tijd, inspireert zij uw gasten met thema’s als creativiteit, eigenheid, dromen en het inslaan van een nieuwe weg. Dat doet zij met alleen woorden in een inspirational speech, maar meestal in combinatie met haar eigen muziek en muziek van door haar geliefde componisten als Chopin en Rachmaninoff op de vleugel.

Achtergrond Iris Hond

Op haar derde begon Iris met pianospelen, niet lang daarna wist ze dat ze gemaakt was voor het concertpodium. Zo duidelijk als haar doel was, zo interessant was de weg ernaartoe. Toen zij 14 jaar oud was ging zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeren op de afdeling Jong Talent.  Door de grote reisafstand ging ze bij een gastgezin wonen, maar daar had ze moeite om te aarden. Ze verbleef bij verschillende gastgezinnen, maar ze voelde zich nergens thuis. Deze periode, waarbij ze veel op straat doorbracht en geregeld in Haagse cafe’s piano speelde, heeft een grote invloed gehad op haar persoon en haar werk.

Voordat ze in 2008 cum laude afstudeerde aan het conservatorium reisde ze over de wereld en speelde ze op bijzondere plekken. Waarom? Omdat ze gelooft in het principe dat je je dromen moet volgen om echt contact te kunnen maken.

Andere bijzondere uitstapjes die zij maakte zijn bijvoorbeeld de opening van de Shows van Diana Ross in de Gelredome, een optreden met DJ Fedde Legrand in De Ziggo Dome en samenwerkingen zoals met Ali B.

Bovendien is Iris een graag geziene gast op televisie: ze was de huispianiste bij ‘De Tiende Van Tijl ’ en bij ‘Jinek’. Ook zat ze regelmatig aan tafel bij DWDD, was ze coach bij het programma ‘SUPERKIDS’ op RTL4 en probeerde ze de liefde te vinden via het tv-programma ‘Iris en de 12 dates’ .

Interesse in de muzikale lezing van Iris Hond of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Iris Hond

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid