Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Wim van Passel
Bewaar als favoriet

Wim van Passel

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Wim van Passel legt al 18 jaar de ongekende schoonheid van de laatste stukjes ongerepte oernatuur op noord- en zuidpool op grootformaat fotografie tijdig voor het nageslacht vast. U bent gegarandeerd van een boeiende lezing, een warm pleidooi voor natuurbescherming en behoud en gegarandeerd een eerlijker kijk op onze planeet.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Wim van Passel
Na 35 succesvolle jaren commerciële fotografie leek het Wim van Passel 18 jaar terug de hoogste tijd om zijn leven ingrijpend te veranderen en hij begon – onbetaald en zonder commerciële doelstellingen – de nog grotendeels ongekende schoonheid van de laatste stukjes ongerepte oernatuur op noord- en zuidpool op grootformaat fotografie tijdig voor het nageslacht vast te leggen. Om daarbij een zo breed mogelijk publiek te kunnen overtuigen van de noodzaak tot behoud en bescherming stelde hij vanaf de eerste expeditie-deelname al zijn opnamewerk ( inmiddels duizenden opnamen uit 37 expeditie-deelnamen) gratis ter beschikking van de Int. beeldbank van het WWF / Zwitserland, die daar dankbaar en frequent wereldwijd gebruik van maakt.

Zo werden zijn poolgebieden zijn passie en nimmer aflatende inspiratiebron, waarbij Wim van Passel steeds vaker tijdens die expedities zijn gedachten en emoties in dichtvorm op papier vast ging leggen. Zo ontstonden, naast tientallen publicaties, 6 boeken vol poolfotografie en poëzie.

Maar door die frequente poolbezoeken ontstond ook een indruk van de veranderingen waaraan dit oogverblindende stuk oernatuur onderworpen is en zijn lezingen zijn dan ook doorspekt van conclusies uit jarenlange waarnemingen, persoonlijke ervaringen en samenvattingen van gesprekken die hij tijdens zijn reizen met de aanwezige wetenschappers voeren mocht. Laat Wim van Passel dan geen wetenschapper zijn, de informatie waarmee hij U zal overspoelen, is des te indrukwekkender.

Een garantie voor een boeiende lezing, een warm pleidooi voor natuurbescherming en behoud en gegarandeerd een eerlijker kijk op onze planeet. Lezingen zijn te combineren met tentoonstellingsmateriaal dat in ruime maten voorhanden is.

1 februari was Wim te gast bij VPRO woord. Luister hier het interview terug.

Interesse in een lezing van Wim van Passel of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Wim van Passel

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker