Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Maarten Ducrot
Bewaar als favoriet

Maarten Ducrot

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Veranderkunde en Talentontwikkeling is mijn specialisme en ik ben sinds 1992 actief als organisatieadviseur, momenteel als oprichter van een Coöperatie van professionals. Daarnaast vervul ik de rol als commentator bij de NOS voor onder meer de Tour de France. Dit wegens een carrière als profwielrenner in de jaren 80.

Maarten Ducrot
“Rije joh, want daar word je voor betaald”. Deze uitroep is een treffende weergave van de wijze waarop ploegleiders wielrenners proberen te motiveren. Dat is ook de wijze waarop renners tot knecht worden gemaakt in de wielrennerij. Maar knechten presteren minder dan vrije mensen. “Moetisme” (iets doen omdat je het moet, en niet omdat je ervoor hebt gekozen) is fnuikend voor de topprestatie en dus probeert hij altijd de mensen zodanig te raken dat ze zelf de gewenste verandering omzetten in succesvol gedrag. Meetbaar resultaat voor de organisatie volgt dan vanzelf.

Achtergrond

Maarten Ducrot is voormalig profwielrenner en commentator bij de NOS voor onder meer de Tour de France. Hij is daarnaast sinds 1992 actief als organisatieadviseur, momenteel als zelfstandig ondernemer en heeft een organisatieadviesbureau. Hij studeerde Psychologie van de Orga-nisatie aan de RU van Utrecht, met als bijvak bedrijfseconomie. Naast deze hoofdrichting heeft hij zich verdiept in de sportpsychologie. Dit vanwege een loopbaan als beroepswielrenner en de belangstelling voor het effectief functioneren van individuen in organisatie- en team-verband. In 1982 werd hij wereldkampioen ploegentijdrit. In 1985 begon hij aan een profcarrière bij de ploeg van Jan Raas en in 1991 beëindigde hij zijn wielerloopbaan.

Hij ging aan de slag als organisatieadviseur en heeft met een aantal geestverwanten een adviesbureau. Maarten Ducrot werd in 2004 bij NOS Studio Sport de opvolger van co-commentator Erik Breukink en maakte zijn debuut op 4 april 2004 als verslaggever van de Ronde van Vlaanderen. In zijn commentaar wekt Ducrot de illusie dat hij gisteren en niet 16 jaar geleden is afgestapt.

Maarten Ducrot inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Maarten Ducrot

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid